Λίγο μπαλίτσα, λίγο παράνοια, ΑΕΚ...

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για το… ξεμπούκωμα της ΑΕΚ απέναντι στον Ηρακλή και για τα διαστήματα καλής μπάλας της «Ένωσης» στο ματς.

Λίγο μπαλίτσα, λίγο παράνοια, ΑΕΚ...
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ στον αγώνα απέναντι στον Ηρακλή, έπαιξε όπως έπρεπε, έκανε ότι έπρεπε και νίκησε όπως έπρεπε τον ιστορικό αλλά πολύ κακό -χθες- αντίπαλό της. Ο υπηρεσιακός τεχνικός της «Ένωσης», Στέλιος Μανωλάς προσέγγισε πολύ ορθολογικά το ματς και δεν έκανε μεγάλες αλλαγές. Εξαίρεση ο Τζανετόπουλος ο οποίος μέχρι το Καραϊσκάκη είχε αγωνιστεί σε όλα τα ματς ως βασικός και είδε τον αγώνα με τον Ολυμπιακό από την κερκίδα. Ο Μανωλάς επέλεξε να πάει με αμυντικό δίδυμο τους Λαμπρόπουλο-Κολοβέτσιο, ενώ άφησε στον πάγκο τον Μπουονανότε προτιμώντας τον Βάργκας.

Από εκεί και πέρα… ήταν θέμα χρόνου. Η ΑΕΚ έδειξε μεγάλη επιθυμία να ξεμπουκώσει ωστόσο γνωρίζει και αυτή ότι την ήττα στο Καραϊσκάκη δε… γίνεται να τη ρεφάρεις με νίκη κόντρα στον Ηρακλή όσο άνετη κι αν είναι αυτή. Σημασία όμως έχει ότι η ομάδα… ξεμπούκωσε, σουλούπωσε έστω και λίγο τον πληγωμένο της -από την περασμένη εβδομάδα- εγωισμό και ετοιμάζεται να μπει σε άλλη μία δύσκολη εβδομάδα με δύο εκτός έδρας ματς-φωτιά. Το ένα στην Ξάνθη για το Κύπελλο και το άλλο στη Λεωφόρο, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Λίγο μπαλίτσα, λίγο παράνοια, ΑΕΚ...
INTIME SPORTS

Δεν ήταν μόνο η άνετη νίκη αλλά η γενικότερη εμφάνιση. Η κυκλοφορία της μπάλας πριν από το γκολ του Αραβίδη ήταν κυριολεκτικά μαγική και έκανε όσους ήταν στο Ολυμπιακό Στάδιο να ξεχαστούν, έστω και στιγμιαία. Το ίδιο και η συνεργασία του Μάνταλου με τον Μπουονανότε στο δοκάρι του πρώτου.

Γενικότερα η ΑΕΚ με μικρά νεκρά χρονικά διαστήματα ήταν τούρμπο απέναντι σε έναν μετριότατο Ηρακλή με ένα κέντρο άμυνας Παναγία βοήθα (ο Βάργκας στο πρώτο γκολ έπιασε ανενόχλητος κεφαλιά ανάμεσα στο αμυντικό δίδυμο του Ηρακλή) έβγαλε ωραία πράγματα. Έδειξε ξανά ότι στο ΟΑΚΑ απέναντι σε αντιπάλους από τη θέση 5 και κάτω μπορεί να κάνει και πάρτι. Έχει την ποιότητα για να το κάνει, τουλάχιστον, αν την πάει το ματς. Για το κάτι παραπάνω η ΑΕΚ έδειξε σε Ξάνθη, Τούμπα και Φάληρο το τι μπορεί να κάνει, τουλάχιστον σε αυτή τη μορφή. Με τον νέο προπονητή και τις προσθήκες που πλέον υπάρχει πρόθεση να γίνουν η κατάσταση σώζεται, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Λίγο μπαλίτσα, λίγο παράνοια, ΑΕΚ...
INTIME SPORTS

Στα θετικά του ματς η πολύ καλή παρουσία του Μπαρμπόσα, πάντα καλή παρουσία του εξαιρετικού Γκάλο, την επίσης καλή παρουσία του Ντίντακ και τις σωστές μεταβιβάσεις του Γιόχανσον που όταν βρίσκει σωστές πάσες τελειοποιεί την εικόνα του. Και φυσικά το γεγονός ότι δεν υπήρξαν τίποτα γραφικές μανούρες (τουλάχιστον δεν έχω δει) για το ποιος συνέβαλε περισσότερο στη χθεσινή εμφάνιση και στην 5άρα. Ο Μανωλάς ή ο Δέλλας.

Νέος προπονητής

Το θέμα του νέου προπονητή καίει αυτό τη στιγμή αφού η παρουσία του Στέλιου Μανωλά στον πάγκο έχει καθαρά προσωρινό χαρακτήρα. Ο Γκουστάβο Πογιέτ είναι ο εκλεκτός των ανθρώπων της ΑΕΚ ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει μία (αρχική) απόσταση στο οικονομικό. Σε ότι αφορά την περίπτωση του Χάβι Γκράθια, συγκεντρώνει ελάχιστες (αν όχι μηδαμινές) πιθανότητες υλοποίησης. Στον 47χρονο Ουρουγουανό πέφτει το βάρος από πλευράς ΑΕΚ και στα μέσα της προσεχούς εβδομάδας αναμένεται να υπάρξει σοβαρή εξέλιξη. Για την ώρα, όμως, βρισκόμαστε στο στάδιο που επιστρέφει στην Αθήνα ο Μιλοβάνοβιτς (σήμερα) για να ενημερώσει τους ανθρώπους της «Ένωσης» προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.

Αποδοκιμασίες

Το βαρύ αποτέλεσμα του Καραϊσκάκη ξύπνησε την μέχρι πρότινος υπνωτισμένη αλλά πάντα υπολογίσιμη στην ΑΕΚ, εσωστρέφεια. Ο Μπάγεβιτς πλήρωσε τη νύφη για όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα με ή χωρίς δική του ευθύνη (κυρίως χωρίς). Επειδή σε αυτά τα αυτά τα θέματα χάνεται η ουσία όταν απλώνονται, καλό είναι να σκεφτούν όσοι αγαπούν αυτή την ομάδα ότι είναι και δικιά τους, αν όχι κυρίως δικιά τους. Και όταν κάτι δικό σου έχει 2.000 προβλήματα το 2015, δεν είναι φυσιολογικό να του φορτώνεις εσύ ο ίδιος ένα πρόβλημα του 1996.

Από την άλλη αν οι αποδοκιμασίες στον Μπάγεβιτς οφείλονται στην αποχώρηση του Δέλλα, είναι τουλάχιστον άδικο αφού ο Μπάγεβιτς κράτησε τρεις φορές μόνος του τον πρώην τεχνικό της ΑΕΚ, όντας ο μόνος που τον στήριζε πάντα και με συνέπεια. Επίσης δεν παρενέβη ποτέ στο έργο του Δέλλα, κάτι που ξεκαθάρισε και ο ίδιος ο Έλληνας τεχνικός στη γραπτή του δήλωση.

Λίγο μπαλίτσα, λίγο παράνοια, ΑΕΚ...
INTIME SPORTS

Κακή διαχείριση

Μ’ αυτά και μ’ αυτά το μόνο σίγουρο είναι ότι η ΑΕΚ δεν διαχειρίστηκε καθόλου καλά την πρώτη σοβαρή κρίση της στη Σούπερ Λιγκ. Μετράει απώλειες και εσωστρέφεια. Η λογική λέει ότι με την έλευση του νέου προπονητή είτε αυτός είναι ο Πογιέτ είτε κάποιος άλλος παρόμοιου βεληνεκούς, η κατάσταση θα ηρεμήσει. Στην ΑΕΚ όμως απαγορεύεται να υποθέτεις με βάση τη λογική.

Στρατιώτης μερικών χρήσεων

Στην ΑΕΚ που ο καθένας μπορεί να φανταστεί ότι μπορεί να γίνει οτιδήποτε, είναι πολύ σημαντικές οι δηλώσεις του Στέλιου Μανωλά στη συνέντευξη Τύπου. Θα μπορούε να πει κανείς ότι ζει το όνειρό του αλλά αυτός ήταν προσγειωμένος, απολύτως μετρημένος με πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης. Χωρίς καμία διάθεση να καρπωθεί τίποτα, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι προσωρινός «για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις» όπως είπε ο ίδιος. Ό.τι άποψη κι αν έχει κανένας για τον Στέλιο, για τον χαρακτήρα του, για τη Νάξο, για τον Κωστάκη, είναι σημαντικό που μια μεγάλη προσωπικότητα του συλλόγου βρέθηκε να τον βοηθάει περιστασιακά και το κάνει όπως ακριβώς πρέπει χωρίς διάθεση να καρπωθεί οτιδήποτε και με το αίσθημα ευθύνης «έκανα τρεις μέρες να κοιμηθώ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΕΚ - Ηρακλής 5-1

Χάθηκε η μπάλα στο δεύτερο γκολ της ΑΕΚ!

Μανωλάς: "Δεν είμαι ο Μουρίνιο"

Σταύρος Καραΐνδρος: Αυτά που πρέπει να λύσει ο νέος προπονητής της ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK