Μια AEK με... cojones!

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για μια από τις καλύτερες ΑΕΚ στη σεζόν που κόντρα σε όλα σκόρπισε τον Ηρακλή, για το γήπεδο και τις μεταγραφές.

Μια AEK με... cojones!

Η ΑΕΚ έκανε χθες στην Καλογρέζα μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της (ενδεχομένως και την καλύτερη εμφάνιση) μέσα στη σεζόν. Εκτός των άλλων δοκίμασε και τις... αντοχές της για 60 λεπτά με παίκτη λιγότερο σκοράροντας ακόμα τρεις φορές, αφού μέχρι να αποβληθεί ο Μιχάλης Μπακάκης το γκολ ήταν ήδη 1-0. Αντίθετα, με την εξέλιξη του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολη όταν η ΑΕΚ αντιμετώπισε την ίδια συγκυρία (με την αποβολή του Βάργκας τότε), οι "κιτρινόμαυροι" διαχειρίστηκαν άψογα την κατάσταση σε πάγκο και αγωνιστικό χώρο.

Σημειολογικά για τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μιχάλη Μπακάκη για το σκληρό φάουλ στον Πασά δεν τίθεται κανένα θέμα και οφείλεται στην απερισκεψία του δεξιού μπακ της "Ένωσης". Η πρώτη όμως για την προβολή στον Σαραμαντά, από τη στιγμή που ο παίκτης της ΑΕΚ διώχνει τη μπάλα, ήταν εκτός τόπου και χρόνου με την οποία ο Δελφάκης χάλασε το ματς δημιουργώντας αρκετή ένταση στην εξέδρα.

Βέβαια αυτή δεν ήταν και η μοναδική φάση που έχασε ο ρέφερι της αναμέτρησης αφού δεν έδωσε λανθασμένα από ένα πέναλτι και στις δύο ομάδες. Για τον Ηρακλή ένα χέρι του Λαμπρόπουλου στο πρώτο ημίχρονο και για την ΑΕΚ ένα πέναλτι του Μπαρτολίνι και του Σαραμαντά που έκαναν... σάντουιτς τον Πλατέλλα ενώ στο τέλος του έριξαν και μια... καρπαζιά. Κάκιστη διαιτησία, κατώτερος των περιστάσεων για μία ακόμα φορά ο Δελφάκης.

Ο Πογιέτ πέρασε στο ματς τον Γκάλο στη θέση του Μπουονανότε και οι "κιτρινόμαυροι" μετά την αποβολή... τσίτωσαν και λίγο πριν βγει το ημίχρονο σκόραραν για δεύτερη φορά με τον εξαιρετικό Κολοβέτσιο. Στην επανάληψη η ΑΕΚ έβγαλε μια αύρα που θύμισε τις παλιές καλές εποχές: Μια ομάδα που παίζει τον αντίπαλο ακόμα κι αν τα πράγματα στραβώσουν, ψάχνει συνέχεια το γκολ και έχει σωστό ποδοσφαιρικό τσαμπουκά.

Εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο και μετά από αρκετό καιρό βγήκε στο ΟΑΚΑ διάθεση "ΑΕΚ βάλε κι άλλο γκολ". Επιτέλους ξανά χθες κανονικό αμυντικό δίδυμο με τον Άρθο στη φυσική του θέση (εξέδρα). Τρομερό ματς ο Πλατέλλας που ειδικά στο δεύτερο μέρος έκανε σχεδόν τα πάντα, μακράν ο καλύτερος Μάνταλος που έχει εμφανιστεί μετά τον τραυματισμό (ίσως επειδή ανέβαινε περισσότερο), γενικά εμφάνιση που τη λες και συγκλονιστική όπως πήγε το ματς, συν μία γνωστή παραφωνία: Ράφικ Τζιμπούρ. Έχασε στο πρώτο ημίχρονο ένα πάρε-βάλε του Μάνταλου και γενικά δεν γινόταν να δώσει τα τρεξίματα που ήθελαν οι περιστάσεις, ούτε να γίνει ουστιαστικός. Μπήκε ο Αραβίδης και ο Ηρακλής αισθάνθηκε ότι η ΑΕΚ είχε επιθετικό...

Στο γκολ που δέχεται ο Ανέστης φέρει ευθύνη γιατί θα μπορούσε να διώξει τη μπάλα στο πλάι. Όπως επισημαίνονται τα θετικά, επισημαίνονται και τα αρνητικά, κυρίως αν ο κίνδυνος μπορεί να αποφευχθεί.

Τρένο!

Μεγάλο ματς το χθεσινό -κυρίως το πώς πήγε- για την ΑΕΚ και 7Χ7 μέσα στο 2016. Πορεία τρένου η οποία πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στον προπονητή ο οποίος πέρασε αρκετά πράγματα στην ομάδα και αυτή μπορεί να τα υποστηρίξει. Για την πρόκριση ούτε λόγος. Όχι μόνο επειδή καθάρισε λόγω σκορ. Κυρίως γιατί δεν πρόκειται να βρεθεί ποτέ ομάδα του Πογιέτ αδιάφορη ή λαιτ.

Μεταγραφές

Τα χθεσινά μέτωπα για την ΑΕΚ ήταν αρκετά και δεν περιορίζονταν στο ματς της Καλογρέζας. Κινητικότητα υπήρξε και στα μεταγραφικά με τα πράγματα να δείχνουν ότι ξεκαθαρίζουν. Ένας εκ των Τόμας Πέκχαρτ και Άαρον Σάμουελ Ολανάρε θα είναι τελικά η λύση για την κορυφή της επίθεσης. Ο Νιγηριανός Ολανάρε που παίζει στην Κίνα στην ομάδα του Σβεν Γκόραν Έρικσον και έχει συμπαθητικούς αριθμούς και μοιάζει καλύτερη περίπτωση από τον Τσέχο ο οποίος έχει να βρει δίχτυα από το 2014.

Αν αποκτηθεί δεξί εξτρέμ τότε αρκετές πιθανότητες συγκεντρώνει ο Ιμπραϊμα Κοντέ της Άντερλεχτ, ο οποίος όμως έχει ταλαιπωρηθεί από κάποιους τραυματισμούς και δεν υπολογίζεται από τη βελγική ομάδα. Η ΑΕΚ συζητάει τη συγκεκριμένη περίπτωση για δανεισμό.

Η περίπτωση που είναι σχεδόν τελειωμένει είναι του 24χρονου Εουγκένιο Ισνάλντο. Ο Αργεντίνος μέσος της Νιούελς βρίσκεται αρκετά κοντά στους "κιτρινόμαυρους" ωστόσο ξεκαθαρίζεται ότι δεν αποτελεί κάποια από τις λύσεις πρώτες ανάγκης. Παρόλα αυτά θα είναι διαθέσιμος για τον Πογιέτ αμέσως.

Ναι από την Περιφέρεια

Το τρίτο χθεσινό "κιτρινόμαυρο" μέτωπο ήταν στην Περιφέρεια Αττικής. Το περιφερειακό συμβούλιο ενέκρινε την περιβαλλοντική μελέτη της "Αγιάς Σοφιάς" με συντριπτική διαφορά. Στους 96 που ψήφισαν, οι 78 ψήφισαν υπέρ και μόλις 16 κατά. Παρότι οι... αντιφρονούντες μειώνονται αισθητά και ως νούμερα (131, 16, 17) οι θέσεις του Δημάρχου της Νέας Φιλαδέλφειας ακούστηκαν ξανά και δεν άλλαξε το παραμικρό. Μεταξύ άλλων, ένα από τα μεγαλύτερα άγχη του ήταν... τι θα απογίνουν τα τμήματα της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και για μία ακόμα φορά έδειξε τη διάθεση να προστατεύσει την ΑΕΚ από το... καλό της.

Στα ουσιαστικά ζητήματα η Περιφέρεια ζητάει μεταξύ άλλων να αυξηθούν οι θέσεις πάρκινγκ και να υπάρξει βελτίωση στις συγκοινωνίες της περιοχής, αλλά το τελευταίο είναι κρατικό θέμα και δεν αφορά την ΑΕΚ. Συνεπώς η μπάλα τώρα είναι αποκλειστικά στα χέρια του Σκουρλέτη ο οποίος με μια υπογραφή τελειώνει την παράνοια των τελευταίων μηνών και αλλάζει για πάντα τη μοίρα της ΑΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΕΚ-Ηρακλής 4-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK