Mπορούσε να το τελειώσει από το Φάληρο η ΑΕΚ

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τη δεύτερη συνεχόμενη ευκαιρία που σπατάλησε η ΑΕΚ να διευρύνει νίκη της κόντρα στον Ολυμπιακό και για τη δίκαιη επικράτηση της «Ένωσης» που έσπασε την κατάρα του Καραϊσκάκη.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

H AEK ξεκίνησε το ματς με μια… ψιλοφουρτούνα μερικών δευτερολέπτων που ξεκίνησε από μία σέντρα του Ρέτσου με τη μπάλα να παίρνει περίεργα φάλτσα και να προσγειώνεται στο δοκάρι του Ανέστη. Οι «κιτρινόμαυροι» ξύπνησαν σε εκείνο το σημείο, εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο με μια κομπίνα μια στημένη μπάλα και με τον Αραούχο (έπειτα από πανέξυπνη πάσα του Μάνταλου), πήραν κεφάλι στο σκορ και παραλίγο να βρουν και δεύτερο γκολ λίγο αργότερα με την ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού να περνάει τρικυμία. Η ποιότητα του «Τσίνο»… ούρλιαζε και στο Καραϊσκάκη και η μετατροπή της ΑΕΚ σε μια ομάδα με χτυπήματα κόμπρας μόνο και μόνο λόγω της παρουσίας του είναι εντυπωσιακή και ορατή διά γυμνού οφθαλμού.

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σχετικά νωρίς και η ΑΕΚ έπαιξε με επικίνδυνες ισορροπίες, δεδομένων των ιδιαιτεροτήτων στο συγκεκριμένο γήπεδο. Τελικά δεδομένων των συνθηκών καλά τα πήγε, αφού με εξαίρεση ένα άσχημο διάστημα στο πρώτο μέρος στάθηκε στο ύψος της και τελικά πήρε μια δίκαιη νίκη που της δίνει μεγάλο αβαντάζ για την πρόκριση, αλλά όχι το ίδιο το εισιτήριο.

ΑΔΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ

Θα μπορούσε να πάρει και ολόκληρο το εισιτήριο της πρόκρισης, βέβαια, από το Καραϊσκάκη αν ήταν πιο ψύχραιμη στην τελική προσπάθεια αφού το ματς «φώναζε» ότι μπορούσε να δώσει στην ΑΕΚ κι άλλο γκολ. Ειδικά στο δεύτερο μέρος, οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν να είχαν παραδώσει πνεύμα αλλά οι παίκτες της «Ένωσης» δεν είχαν καθαρό μυαλό (όπως συνέβη και στον αγώνα του πρωταθλήματος στο Ολυμπιακό Στάδιο) και δεν κατάφεραν να διευρύνουν το σκορ για να απομείνει αποκλειστικά το τυπικό κομμάτι.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ

Οι «κιτρινόμαυροι» πέρασαν ένα κακό διάστημα στο ματς λόγω της κακής λειτουργίας ανασταλτικά της αριστερής τους πλευράς. Ο Πατίτο έδινε λίγες βοήθειες στον Ντίντακ και τα πράγματα ήταν κάπως δύσκολα σε αυτό το κομμάτι με τον Ολυμπιακό να βρίσκει χώρο στην πλευρά και με τους παίκτες του να απελευθερώνονται με χαρακτηριστική άνεση στο πρώτο ημίχρονο.

ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Μεγάλη κουβέντα γίνεται για τη διαιτησία. Σε αντίθεση με τα όσα ακούστηκαν ο Παπαπέτρου ήταν 50ρίσιος. Έκανε τα λάθη του όπως στη φάση που χάρισε την αποβολή στον Ρομαό (κιτρινίζοντας χωρίς λόγο τον Μάνταλο) ή στη φάση του γκολ του Πατίτο που ήταν πολύ δύσκολη φάση και σε κάθε περίπτωση ήταν το ίδιο χέρι με το γκολ του Χάρα σε έναν προημιτελικό πριν δύο χρόνια. Σε γενικές γραμμές, πάντως, όπως και το τελευταίο ματς στο Ολυμπιακό Στάδιο, έτσι και ο πρώτος ημιτελικός, δεν είναι από τα ματς που τα θυμάσαι για τη διαιτησία τους.

ΨΕΚΑΣΤΕ, ΣΚΟΥΠΙΣΤΕ, ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ

Η όποια ένταση στο τέλος δεν αφορά και δεν επηρεάζει την ΑΕΚ, αφού πήγε, έκανε το καθήκον της, ψέκασε, σκούπισε και έφυγε. Στόχος της είναι τώρα να σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης στην Καλογρέζα με άλλη μία νίκη και να τα δώσει όλα για την κατάκτηση του Κυπέλλου που μπορεί να αλλάξει τη γεύση αυτής της πικρής χρονιάς. Με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση πλέον η «Ένωση», έχοντας πίστη στα πόδια της, κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος από τον Φλεβάρη μέχρι σήμερα είδε τι μπορεί να κάνει και πλέον πάει οπλισμένη για την τελευταία στροφή της σεζόν. Ο Μανόλο είναι πολύ μετρημένος, ζυγίζει την κατάσταση όσο πιο προσεκτικά γίνεται και το μόνο σίγουρο ενόψει ρεβάνς είναι ότι ο Ολυμπιακός δε θα συναντήσει μια ΑΕΚ που θα πετάει στα σύννεφα, αλλά μια ομάδα αποφασισμένοι να τελειώσει τη δουλειά που ξεκίνησε στο Φάληρο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK