Ο Αραβίδης, ο Μάνταλος, ο Ντιέγκο και τα άλλα παιδιά

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την επιστροφή των Μάνταλου-Μπουονανότε στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ, τη μεγάλη βοήθεια του Αραβίδη στην αποτελεσματικότητα της ομάδας του Πογέτ και για τον Κορδέρο που ενεργοποιήθηκε γιατί θα χρειαστεί.

Ο Αραβίδης, ο Μάνταλος, ο Ντιέγκο και τα άλλα παιδιά
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πανθρακικός δεν ήταν δεδομένα ο πιο... δύσκολος αντίπαλος της ΑΕΚ τον τελευταίο καιρό, ωστόσο ακόμα και από έναν αγώνα που στην ουσία κράτησε για... 17 ολόκληρα λεπτά, βγαίνουν ορισμένα συμπεράσματα για τον προπονητή της "Ένωσης". Ο Πογέτ τσέκαρε πρόσωπα, συστήματα και έκανε και μία ανακεφαλαίωση του περιεχομένου της φαρέτρας του, τώρα που τα ζωνάρια θα σφίξουν με τα διπλά ματς στα πλέι οφ.

Η ουσιαστική βοήθεια από τον Αραβίδη

Ο Ντιέγκο Μπουονανότε πήρε το βραβείο του καλύτερου παίκτη της αναμέτρησης της περασμένης Δευτέρας με τον Πανθρακικό. Ο Πέτρος Μάνταλος κέρδισε -δικαίως- πολλές θετικές κριτικές λόγω της πολύ καλής εικόνας του, τα δυο γκολ και την ασίστ στο ματς. Όπως και να έχει όμως ο Χρήστος Αραβίδης ήταν ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος βάσει στατιστικών ήταν πιο ουσιαστικός των κιτρινόμαυρων στο ματς.

Ο Αραβίδης, ο Μάνταλος, ο Ντιέγκο και τα άλλα παιδιά
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα δύο γκολ και η μία ασίστ σε έναν αγώνα που έχει κριθεί στο 17ο λεπτό και έχει λήξει 3-0, είναι ούτε λίγο ούτε πολύ σχεδόν ολόκληρη ουσία. Στην περίπτωση του Αραβίδη τα δύο γκολ που σημείωσε στον αγώνα απέναντι στην ομάδα της Κομοτηνής, ήταν η συνέχεια μιας επιτυχημένης σεζόν. Ο επιθετικός της ΑΕΚ έχει βρει δίχτυα ήδη εννιά φορές και συγκαταλέγεται στους πιο παραγωγικούς ποδοσφαιριστές του ρόστερ. Παράλληλα είναι μια μονάδα που δίνει βοήθειες στην ομάδα με αρκετούς τρόπους. Πότε τραβώντας εκτός περιοχής ένα στόπερ του αντιπάλου, πότε βοηθώντας για να βγουν τα ντουμπλαρίσματα και πότε ψάχνοντας κάθε φάση μέχρι το τέλος στην προσπάθεια της αναζήτησης του γκολ από το πουθενά.

Ο Αραβίδης μετράει αυτή τη στιγμή εννιά γκολ σε 24 συμμετοχές το πρωτάθλημα και ένα γκολ σε τέσσερις συμμετοχές στο θεσμό του κυπέλλου πριν τη ματαίωση από τον Υπουργό. Πέραν από την κουβέντα για τα γκολ, η ασίστ που έδωσε ο Έλληνας επιθετικός στον Ντιέγκο Μπουονανότε στο ματς της Καθαράς Δευτέρας ήταν η 3η φετινή δική του στο πρωτάθλημα, δείχνοντας ότι η προσφορά του δεν περιορίζεται στην επαφή με τα δίχτυα, η οποία αν μη τι άλλο είναι αξιοπρεπής.

Δεδομένης της δυστοκίας του Ραφίκ Τζεμπούρ στο σκοράρισμα, είναι σημαντικό για την AEK που ο Αραβίδης ανεβάζει τον αριθμό των τερμάτων τον φορ του ρόστερ. Αν συνυπολογίσει κανείς την συνέπεια στο σκοράρισμα και τον μεσοεπιθετικών τότε είναι σε θέση να αντιληφθεί ότι η αποτελεσματικότητα της ομάδας στο καλό της διάστημα έχει εξήγηση.

Θετική επιστροφή Μάνταλου

Ο Πέτρος Μάνταλος επέστρεψε στην αρχική ενδεκάδα της ΑΕΚ αφού στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης την 25η (προηγούμενη) αγωνιστική εξέτισε την ποινή του και τέθηκε κανονικά στη διάθεση του Γκουστάβο Πογέτ. Η απουσία του Έλληνα μέσου στο ματς με τους Αρκάδες ήταν αρκετά εμφανής, αφού κόστισε σε σημαντικό βαθμό στο δημιουργικό κομμάτι της ΑΕΚ η απώλεια δημιουργικού χαφ. Στην Τρίπολη ο Πογέτ είχε στη διάθεσή του μόνο ανασταλτικούς μέσους (Σιμόες, Κορδέρο, Γιόχανσον και Τζανετόπουλο κατ’ ανάγκη) γεγονός που έπαιξε ρόλο στη δυσκολία της "Ένωσης" για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις προκειμένου να γίνει απειλητική.

Ο Αραβίδης, ο Μάνταλος, ο Ντιέγκο και τα άλλα παιδιά
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο ματς με τον Πανθρακικό αυτό δε συνέβη, αφού ο Έλληνας μέσος όχι απλά επέστρεψε, αλλά έκανε και πολύ καλό ματς δίπλα στον Κορδέρο και λίγο πιο πίσω από τον Ντιέγκο Μπουονανότε. Ο "Πετράν" μέτρησε μάλιστα και μία... παλικαρίσια ασίστ στον Αραβίδη, όταν τα έβαλε με όλη την άμυνα των φιλοξενουμένων και κερδίζοντας κάποιες κόντρες και περνώντας παράλληλα την μπάλα με τρόπο... πάρε-βάλε στον συμπαίκτη του. Και στο δεύτερο ημίχρονο, ακόμα και όταν ο ρυθμός της ΑΕΚ έπεσε αισθητά, ο Μάνταλος ήταν μέσα σε όλες τις -λίγες- αξιόλογες συνδυαστικές προσπάθειες των παικτών της "Ένωσης".

Για τον Πογέτ είναι μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη που ο Μάνταλος βγάζει τόσο μεγάλη διάθεση, αφού σε κάθε του συνέντευξη ο Ουρουγουανός επισημαίνει την ανάγκη για δουλειά για να γίνει ο μέσος της "Ένωσης" ένας ποδοσφαιριστής από το πάνω ράφι.

Eπέστρεψε στην 11άδα και ο Enano

Στο ματς με τον Πανθρακικό την περασμένη Δευτέρα , ο Ντιέγκο Μπουονανότε ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ για αγώνα πρωταθλήματος για πρώτη φορά μέσα στο 2016. Συγκεκριμένα η τελευταία φορά που ο Πογιέτ έδωσε φανέλα βασικού στον Αργεντίνο ήταν στις 21 Δεκεμβρίου του 2015, στον άτυχο αγώνα της "Ένωσης" στον οποίο γνώρισε την ήττα (με ανατροπή μέσα στο ΟΑΚΑ) από τον Λεβαδειακό. Σε εκείνο τον αγώνα, ο Ουρουγουανός τεχνικός αντικατέστησε τον Ντιέγκο Μπουονανότε με τον Ρόναλντ Βάργκας στο 71ο λεπτό και έκτοτε ο enano δεν ξαναείδε 11άδα.

Ο Αραβίδης, ο Μάνταλος, ο Ντιέγκο και τα άλλα παιδιά
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Όλα αυτά μέχρι την Καθαρά Δευτέρα, όταν ξαναπήρε τη φανέλα βασικού, αξιοποιώντας την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής κάνοντας καλό ματς και ανοίγοντας πρώτος το δρόμο για την άνετη νίκη της ΑΕΚ επί του Πανθρακικού.

Παράλληλα, με τη χρησιμοποίηση του Μπουονανότε πιστώνεται και ένα... credit στον Γκουστάβο Πογιέτ, ο οποίος παρότι ο Αργεντίνος δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα ποδοσφαιριστή της δικής του φιλοσοφίας (θέλει πιο αθλητικούς, ψηλούς), όταν έκρινε ότι μπορεί να τον χρησιμοποιήσει τον έβαλε από την αρχή και του έδωσε την ευκαιρία. Από εκεί και πέρα, σε ότι έχει να κάνει με τη γενικότερη εικόνα του Μπουονανότε είναι δεδομένο ότι ξέρει... καντάρια μπάλα και έχει όλη την ποιότητα για να βοηθήσει την ΑΕΚ και στα μεγάλα ματς, έστω και σαν αλλαγή. Αν υπάρξει διάρκεια τότε τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα...

Ο χρήσιμος Κορδέρο για το ροτέισον στους μέσους

Ο Μιγκέλ Κορδέρο επανήλθε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΑΕΚ στον αγώνα της Τρίπολης κόντρα στον Αστέρα. Ο μέσος της "Ένωσης" είχε ταλαιπωρηθεί από μία θλάση με αποτέλεσμα να γη να μείνει για αρκετό καιρό εκτός αγώνων. Στο ματς με τους Αρκάδες, ο Πογέτ τον έβαλε στο πλευρό του Γιόχανσον στον άξονα της μεσαίας γραμμής της ΑΕΚ, ενώ στον αγώνα με τον Πανθρακικό, όταν ξεκούρασέ τον Σουηδό, τοποθέτησε ξανά τον Κορδέρο στο αρχικό σχήμα, αυτή τη φορά δίπλα στον Πέτρο Μάνταλο.

Ο Αραβίδης, ο Μάνταλος, ο Ντιέγκο και τα άλλα παιδιά
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ισπανός έκανε δύο μαζεμένες εμφανίσεις τις δύο τελευταίες αγωνιστικές αλλά είναι εμφανές ότι βρίσκεται ακόμα πίσω σε σχέση με το επιθυμητό επίπεδο. Γεγονός απολύτως λογικό αφού λόγω της απουσίας του εξαιτίας του τραυματισμού είναι φυσικό επακόλουθο να του λείπει αγωνιστικός ρυθμός.

Μέχρι αυτή τη στιγμή ο Κορδέρο μετράει 11 συμμετοχές στη Σούπερ Λιγκ με τη φανέλα της ΑΕΚ και 325 αγωνιστικά λεπτά, ωστόσο η ανάγκη για ροτέισον στα χαφ δείχνει ότι ο Ουρουγουανός είναι πολύ πιθανό να δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στον μέσο της Ένωσης για να πάρουν ανάσες και υπόλοιποι αν αυτό χρειαστεί.

Από την ώρα που δεν υπάρχει Μπρούνο Ζουκουλίνι, τουλάχιστον άμεσα, ο Γκουστάβο Πογέτ έχει στη διάθεση του τέσσερις ποδοσφαιριστές για τρεις θέσεις που χρειάζονται αντοχές πνευμόνια και τρεξίματα και η εναλλαγή των παικτών είναι αναπόφευκτο επακόλουθο, ειδικά από τη στιγμή που έρχονται δίπλα ματς. Προς αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και η κίνηση του Ουρουγουανού τεχνικού της ΑΕΚ για ενεργοποίηση του Κορδέρο, δίνοντας του χρόνο συμμετοχής σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια αμέσως μετά την επάνοδο του από μακρόχρονο τραυματισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μάρτης 2016-Απρίλης 2013, 3-0

Αίμα, τρεξίματα, ιδρώτας και διαχείριση

News 24/7

24MEDIA NETWORK