Ο Αχαρναϊκός και το... "ρεπό" του Ολυμπιακού

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τη νίκη της ΑΕΚ με τον Αχαρναϊκό, το πολύ καλό φεγγάρι του Χρήστου Αραβίδη και το "ρεπό" του Ολυμπιακού.

Ο Αχαρναϊκός και το... "ρεπό" του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

O αγώνας του Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό πέρασε στην Ιστορία και η ΑΕΚ καλούνταν πριν την Κυριακή, να κάνει στον αγώνα με τον Αχαρναϊκό αυτό που με αρκετή συνέπεια σε όλη τη σεζόν ακολουθεί: Να διατηρήσει τη σοβαρότητά της και να αντιμετωπίζει κάθε αγώνα ξεχωριστά. Παρά το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές της «Ένωσης» είχαν τα χειρότερα τελειώματα σε αγώνα της τρέχουσας σεζόν, η ομάδα του Δέλλα είχε την υπομονή να… περιτριγυρίζει έναν αντίπαλο που έπαιξε αρκετά κλειστά μέχρι να γίνει οριστικά η… δουλειά. Στην αρχή με τον Έλντερ Μπαρμπόσα και στη συνέχεια με τον Χρήστο Αραβίδη ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα.

Ο Αχαρναϊκός και το... "ρεπό" του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

Σημαντικό που σκοράρουν και οι δύο. Ο Μπαρμπόσα γιατί παίρνει τα πάνω του προκειμένου να καθαρίσει το μυαλό του και να αποβάλει τον εκνευρισμό που ορισμένες φορές τον αποσυντονίζει, ενώ ο Αραβίδης γιατί συνεχίζει το εξαιρετικό φεγγάρι του.

Αν και η ΑΕΚ ήταν… τρομακτικά άστοχη κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερε να τρυπήσει τη σφιχτή άμυνα του Αχαρναϊκού. Είχε αρκετές τελικές στο πρώτο ημίχρονο -όπως συμβαίνει σε κάθε αγώνα της- ωστόσο δεν απείλησε πολλές φορές ουσιαστικά. Το χθεσινό ματς αποτέλεσε την πιο επαγγελματική νίκη της «Ένωσης» στην έδρα της στο πρωτάθλημα, αφού ο κανόνας είναι συνήθως διαφορετικός: Νίκες με 3+ γκολ.

Λογικό, εν μέρει, καθώς μετά το ματς στο Καραϊσκάκη ο πήχης του κινήτρου πέφτει, ακόμα και αν πρόκειται για την απολύτως προσγειωμένη ΑΕΚ του Δέλλα. Στα θετικά του ματς η πολύ καλή παρουσία του Ανάκογλου ο οποίος έχει δέσει αρκετά με τον Γιόχανσον. Ευχάριστος πονοκέφαλος για τον Δέλλα η επιστροφή του Κορδέρο η οποία αναμένεται να γίνει αρκετά σύντομα.

Κρισάντους

Ο Αχαρναϊκός και το... "ρεπό" του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

Ο Κρισάντους πέρασε στο 69ο λεπτό στη θέση του Πλατέλλα. Ο Νιγηριανός είναι φανερό πως χρειάζεται χρόνο προκειμένου να δέσει με την υπόλοιπη ομάδα. Είναι αρκετά πίσω και προσπαθεί να μπει στο κλίμα. Μπερδεύτηκε στο ένας εναντίον ενός με τον Μωϋσιάδη κάνοντας ένα εύκολο για τον Παγούδη σουτ. Σε κάθε περίπτωση, μία τάση χαβαλεδιάσματος που αρχίζει να δημιουργείται στην εξέδρα όποτε ο Κρισάντους γίνεται κάτοχος της μπάλας, παραπέμπει σε περιπτώσεις «καψίματος» παικτών στο παρελθόν και είναι εντελώς λανθασμένη. Το καλύτερο είναι να αποβληθεί αυτή η τάση …χθες.

Αραβίδης

Ο Αχαρναϊκός και το... "ρεπό" του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

Εκπληκτικό ρεκόρ με 10 γκολ σε 10 ματς μέσα στο 2015. Απέβαλε οριστικά το άγχος που του δημιουργούσε η απόσταση από το γκολ. Πλέον ακόμα και στη μέτρια μέρα που φαίνεται πως η μπάλα δεν τον θέλει, ο Αραβίδης έχει την αυτοπεποίθηση και σκοράρει. Όπως συνέβη χθες. Πολύ σημαντικό που η εξέδρα φώναξε το όνομά του μετά την ευκαιρία που χάνει στο πρώτο ημίχρονο κάνοντας πολύ κακό τελείωμα. Ο Αραβίδης έχει χτίσει την αναγνώριση αυτή με τον επαγγελματισμό και τη συνέπειά του. Χρόνια είχε να φωνάξει η εξέδρα όνομα εν ενεργεία ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, θετικό που το πέτυχε ο Αραβίδης.

Κολοβέτσιος

Ο Αχαρναϊκός και το... "ρεπό" του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

Η επιστροφή του Κολοβέτσιου φέρνει ξανά εμπιστοσύνη στην άμυνα και η μέχρι τώρα παρουσία που Τζανετόπουλου αυξάνει τις λύσεις του Δέλλα στα στόπερ. Με τον Κολοβέτσιο στο αρχικό σχήμα το κέντρο της άμυνας είναι ακόμα πιο βελτιωμένο, κάτι που αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο και στην αναμέτρηση του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Η πονεμένη ιστορία της ημερομηνίας της ρεβάνς

Στην ΑΕΚ υπάρχει η εκτίμηση ότι η ρεβάνς με τον Ολυμπιακό θα γίνει τελικά στις 4 Μαρτίου, η εξέδρα -όπως συνηθίζεται σε παρόμοιες περιπτώσεις έκανε τη ρεβάνς μία ακόμα αιτία για καζούρα με το χθεσινό σύνθημα «Δώστε ρεπό στον Ολυμπιακό» και η ουσία είναι πως αρκετά σύντομα θα υπάρξουν νεότερα. Από τη στιγμή πάντως που υπάρχει το προηγούμενο των Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ που έπαιξαν αγώνες Πέμπτη (Ευρώπη) Κυριακή (Πρωτάθλημα), η λογική λέει πως θα μετατεθεί το Ολυμπιακός-Τρίπολη από Δευτέρα σε Κυριακή.

Y.Γ.: Εξωπραγματική η κατοχή της ΑΕΚ στο χθεσινό ματς. Το 74% της Ένωσης αποδεικνύει την καθολική υπεροχή.

Διαβάστε ακόμη:

Απίστευτο τρολάρισμα! Βρέθηκαν ψήφοι του Σαλίνο

AEK - Αχαρναϊκός 2-0 (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK