O εκλεκτός και ο "προδότης" Κατσουράνης!

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τη… λαϊκή δημοκρατία της ΑΕΚ που έβγαλε μεταγραφικό πόρισμα για Κατσουράνη και Μπλάνκο.

O εκλεκτός και ο "προδότης" Κατσουράνης!

H AEK έκανε το καθήκον της κόντρα στον Ηρακλή Ψαχνών χωρίς να πιάσει καμιά σοβαρή απόδοση στο μεγαλύτερο μέρος του ματς. Όταν όμως δεν πιάνει σοβαρή απόδοση και καταφέρνει να σκοράρει πέντε φορές ενώ στα δύο προηγούμενα ματς στην έδρα της είχε σκοράρει άλλες 11 φορές, τότε είναι αντιληπτό πως δε συντρέχει και κάποιος λόγος ιδιαίτερης ανάλυσης.

Ειδικά στον χθεσινό αγώνα του ΟΑΚΑ, το ενδιαφέρον στρέφεται στα όσα έγιναν εκτός αγωνιστικού χώρου. Κυρίως στις μεταγραφικές επιθυμίες τις εξέδρας. Μετά από χρόνια, είναι η αλήθεια. Λογικό, αφού τα τελευταία χρόνια η ΑΕΚ είτε δεν είχε λεφτά, είτε ήταν αδιάφορη μεταγραφικά (όπως πέρσι), συνεπώς δεν υπήρχε η τάση της τοποθέτησης της εξέδρας.

Μπλάνκο

Η εξέδρα, λοιπόν, πήρε θέση σε δύο μεταγραφικά ζητήματα. Το πρώτο αφορούσε τον Ίσμαελ Μπλάνκο. Ο Αργεντίνος απολαμβάνει ακόμα την εκτίμηση των φίλων της ΑΕΚ. Όχι μόνο στο πέταλο που ξεκίνησε το σύνθημα, αλλά σε όλο το γήπεδο που ακολούθησε. Δύσκολη περίπτωση, δεν υπάρχει καν πρόθεση από την ΑΕΚ να κινηθεί για τον Goleador -τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που ακούστηκε το σύνθημα- ωστόσο υπήρξε μία ξεκάθαρη προτίμηση. Σημαντικό -εν μέρει- αφού το επικοινωνιακό είναι και αυτό ένα σοβαρό ζήτημα σε μία μεταγραφή. Λιγότερο σοβαρό από του ουσιαστικό κομμάτι, βέβαια, αλλά μία σημασία την έχει.

Φιλότιμο παιδί ο Ίσμαελ και δεινός σκόρερ. Φιλότιμος γιατί μπόρεσε να ανταπεξέλθει αγωνιζόμενος ακόμα και ως δεξί μπακ ένα βράδυ στην Τούμπα και δεινός σκόρερ γιατί το λένε οι αριθμοί. 55 γκολ στο πρωτάθλημα, 9 στο Κύπελλο και 8 στην Ευρώπη στο πέρασμά του από την ΑΕΚ. Ένας φανταστικός φορ του κουτιού που μπορεί να εκμεταλλευτεί τα πάντα μέσα σε αυτό. Ο χρόνος θα δείξει το αν θα ασχοληθεί η ΑΕΚ με την επιθυμία του κόσμου της.

Κατσουράνης

Στο θέμα Κατσουράνη και στον τρόπο με τον οποίο το προσέγγισε μερίδα της εξέδρας, με τις έντονες αποδοκιμασίες κατά του διεθνούς μέσου, υπάρχει ένα μπέρδεμα. Να ξεκαθαρίσουμε ότι οι αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του Κατσουράνη έχουν να κάνουν με τη συγκυρία της μετακόμισής του στον Παναθηναϊκό στο παρελθόν.

Τι συμβαίνει

Επιθυμία του Κατσουράνη να επιστρέψει στην ΑΕΚ υπάρχει. Ενδιαφέρον προκύπτει αυτή τη φορά και στην πλευρά της «Ένωσης» με τις πιθανότητες πραγματοποιηθεί το deal να ανεβαίνουν κατακόρυφα σε σχέση με το καλοκαίρι. Ο Δέλλας τον θεωρεί χρήσιμο για τις αγωνιστικές ανάγκες της ΑΕΚ μέχρι το τέλος της σεζόν, ωστόσο απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του υπολοίπου της τριανδρίας που ασχολείται με τον σχεδιασμό.

Η σημασία της τοποθέτησης της εξέδρας

Ο Δέλλας πιστεύει ότι η ομάδα θα πάρει αρκετές βοήθειες από τον Κατσουράνη και επιθυμεί διακαώς την απόκτησή του, ωστόσο υπάρχουν και πόλοι στην ΑΕΚ που δεν… τρελαίνονται για την επιστροφή του πρώην άσου της ινδικής Πούνε. Το γεγονός ότι η εξέδρα έδειξε ότι δε βλέπει με καλό μάτι την υπόθεση Κατσουράνη ενισχύει την αντίθετη, ως προς τον Δέλλα, άποψη. Αυτή που δεν τρελαίνεται για να αποκτηθεί ο Κατσουράνης. Στην πιο συσπειρωμένη και μονιασμένη ΑΕΚ όλων των εποχών, κανείς δεν έχει διάθεση για απολωλότα πρόβατα. Ή για ενδεχόμενο δημιουργίας εσωτερικού εχθρού.

Η πραγματικότητα

Το ποια άποψη θα επικρατήσει, είναι ένα θέμα που θα ξεκαθαρίσει σε μερικές μέρες. Το επικρατέστερο σενάριο ακόμα και σήμερα, είναι η ΑΕΚ να αποκτήσει τον Κατσουράνη, αφού η γνώμη του προπονητή είναι τη μεγαλύτερη βαρύτητα σε κάθε ποδοσφαιρική ομάδα. Είναι αυτονόητο ότι κάθε μεταγραφικό ζήτημα δεν έχει σχέση με την οπαδική προσέγγιση.

Για την ιστορία

Αφού όμως γίνεται έντονη κουβέντα για την περίοδο που ο Κατσουράνης πήγε στον Παναθηναϊκό, καλό είναι να ρίξουμε μία ματιά προς τα πίσω και να θυμηθούμε την επιθυμία της διοίκησης Θανόπουλου να μεταγραφεί ο παίκτης για να εισπράξει η ΠΑΕ ΑΕΚ ένα ποσό της τάξης των 900 χιλιάδων ευρώ. Δηλαδή ο Θανόπουλος τα βρήκε με τον Παναθηναϊκό, συμφωνώντας μαζί του κάνοντας το deal περίπου στα μισά, καθώς η αρχική ρήτρα του Κατσουράνη ήταν πολύ μεγαλύτερη.

Με λίγα λόγια η ΑΕΚ (για την ακρίβεια ο Θανόπουλος) σχεδόν επιδίωξε να πάει ο Κατσουράνης στον Παναθηναϊκό γιατί είχε ανάγκη τα 900 χιλιάρικα. Συνεπώς στην όλη ιστορία δεν υπάρχει θύμα. Έτσι, δεν υπάρχει και προδότης. Στο παρελθόν της ΑΕΚ έχουν γίνει και πολύ πιο σοβαρά πράγματα από την ευνοϊκή -λόγω αδειοδότησης- ιστορίας του Κατσουράνη.

Διαβάστε ακόμη:

Λαϊκή απαίτηση για Μπλάνκο στο ΟΑΚΑ

Συνθήματα κατά Κατσουράνη στο ΟΑΚΑ

Δέλλας: "Δεν είμαι ευχαριστημένος"

ΑΕΚ - Ηρακλής Ψαχνών 5-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK