Ο μήνας-μαρτύριο της ΑΕΚ και τα σημάδια της Λεωφόρου

Αμέσως μετά το τέλος του ενός αγώνα, ο Παναγιωταράς ανακοινώνει την αποστολή για τον επόμενο σε μία αρκετά δύσκολη κατάσταση για την ΑΕΚ, η οποία πλήρωσε το μάρμαρο την περασμένη Δευτέρα στη Λεωφόρο ενώ αναμένεται και δύσκολη συνέχεια.

Ο μήνας-μαρτύριο της ΑΕΚ και τα σημάδια της Λεωφόρου

Δεδομένης της εξέλιξης της κατάστασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο μήνας Μάιος εξελίσσεται σε μαρτύριο για τους ποδοσφαιριστές των ομάδων που συμμετέχουν στα play-off, αλλά για εκείνους της ΑΕΚ τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, καθώς οι ίδιοι πληρώνουν -στην ουσία- το μάρμαρο της επιβάρυνσης από τα συνεχόμενα ματς.

ΕΞΟΡΙΣΜΟΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Στην ουσία η κατάσταση στα πλέι-οφ επιβαρύνθηκε από τη σύσκεψη των ομάδων που συμμετέχουν στη διαδικασία πριν τη διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλλου, στο τέλος της συζήτησης για ανεύρεση ημερομηνιών. Τα στενά χρονικά πλαίσια οδήγησαν στο να χωρέσουν οι αγώνες μέσα στον Μάϊο και οι "κιτρινόμαυροι" περνούν ένα μήνα-Γολγοθά από άποψη αγωνιστικής έντασης. Αν συνυπολογίσει κανείς πως βρισκόμαστε στο τέλος της σεζόν με την ομάδα να έχει ήδη κατακτήσει το Κύπελλο, θα είναι σε θέση να αντιληφθεί τη δυσκολία του πράγματος από επίπεδο -κυρίως- κούρασης και -φυσιολογικού- αδειάσματος.

Με το που τελειώνει ένα ματς ανακοινώνει αποστολή για το επόμενο

Δεν προλαβαίνει να τελειώσει το ένα ματς και το επόμενο πρωί ανακοινώνεται η αποστολή για το επόμενο, σε μια κατάσταση εξαντλητική για την ΑΕΚ η οποία πλήρωσε τις συνέπειες στον αγώνα της περασμένης Δευτέρας στη Λεωφόρο. Οι "κιτρινόμαυροι" πλήρωσαν και το γεγονός πως δεν έγινε κάποιο ροτέισον -ειδικά- στον αγώνα με τον Πανιώνιο και πλέον πάνε με βεβαρημένες όλες τις μηχανές τους και στον αγώνα της προσεχούς Πέμπτης στην Καλογρέζα.

Ανέφικτο να αντεπεξέλθει στο πρόγραμμα

Όπως και να έχει όμως, η βασική αιτία του -φυσιολογικού- κλαταρίσματος της ΑΕΚ δεν είναι άλλη από τη δομή του προγράμματος. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως την ύστατη στιγμή έγινε προσπάθεια από όλες τις πλευρές για να αποφευχθεί το Grexit και σε αυτό το πλαίσιο έπρεπε να χωρέσει όλη η ποδοσφαιρική δραστηριότητα στον τρέχοντα μήνα. Από τη στιγμή που συνέβη το παραπάνω, η πραγματικότητα άρχισε να ξεφεύγει από τις ρεαλιστικές δυνατότητες μιας ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας, αφού είναι γνωστό πως καμία τέτοια δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε τρία ματς ανά εβδομάδα.

Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ

11 Μαϊου: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1 (1η αγωνιστική πλέι-οφ)

17 Μαϊου: Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2 (Τελικός Κυπέλλου)

20 Μαϊου: ΑΕΚ-Πανιώνιος 1-0 (2η αγωνιστική πλέι-οφ)

23 Μαϊου: Παναθηναϊκός ΑΕΚ 3-0 (3η αγωνιστική πλέι-οφ)

26 Μαϊου: ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (4η αγωνιστική πλέι-οφ)

29 Μαϊου: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (5η αγωνιστική πλέι-οφ)

31 Μαϊου: Πανιώνιος ΑΕΚ (6η αγωνιστική πλέι-οφ)

Ατομικά λάθη κουρασμένων και ξεκούραστων παικτών

Πέραν από την κούραση, για να φτάσει στα τρία γκολ παθητικό η ΑΕΚ στη Λεωφόρο έπρεπε να γίνουν και κάποια ατομικά και συνολικά λάθη τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Το πρώτο γκολ προήλθε από κακή εκτίμηση του Μπακάκη ο οποίος άργησε να πάει πάνω στον Λουντ στο ξεκίνημα της φάσης. Στη συνέχεια βέβαια ακολούθησε σε λάθος λειτουργία όλη η αμυντική γραμμή της "Ένωσης", γεγονός που άφησε τους "κιτρινόμαυρους" πίσω στο σκορ στην πρώτη τελική του αντιπάλου.

Κακή προσέγγιση υπήρξε και στο δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού, με τον -κουρασμένο- Σιμόες να μη μπορεί να βγάλει την ΑΕΚ στην κόντρα και αντί αυτού να δίνει την ευκαιρία στους παίκτες των "πρασίνων" για νέα επίθεση. Τελικά η "Ένωση" το πλήρωσε και αυτό με το 2-0 στο 30’ και -στην ουσία- με το τέλος του ματς.

Από εκεί και πέρα, ενώ η ΑΕΚ παρότι δέχτηκε πίεση κατάφερε να κρατήσει το (τιμητικό για την εικόνα της 2-0), στο τέλος είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Ανέστη, αυτή τη φορά με σκόρερ έναν πρώην "κιτρινόμαυρο". Ο Κλωναρίδης εκμεταλλεύτηκε το σοβαρό λάθος του Κορδέρο στη μεσαία γραμμή και δε χαρίστηκε στην παλιά του ομάδα, η οποία τελικά έφυγε από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με το βαρύ 3-0.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Το "τρέχει" για τον προπονητή, σιγουριά για Μπακασέτα
Για τη νέα χρονιά η τιμωρία του Τζεμπούρ

News 24/7

24MEDIA NETWORK