O "Xρύσανθος" και τα μαθήματα... ΑΕΚτζήδικης ιστορίας

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τον ανεβασμένο "Χρύσανθο" και για τα μαθήματα... ΑΕΚτζήδικης ιστορίας που έλαβαν χώρα στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων το απόγευμα του Σαββάτου.

O "Xρύσανθος" και τα μαθήματα... ΑΕΚτζήδικης ιστορίας
INTIME SPORTS

Ασφαλή συμπεράσματα από τρίτους για τα φιλικά της ΑΕΚ με Καλλιθέα και Αχαρναϊκό την Παρασκευή και το Σάββατο -αντίστοιχα- στα Σπάτα δεν μπορούν να βγουν. Για τον απλούστατο λόγο πως και οι δύο φιλικοί αγώνες έγιναν με κλειστές πόρτες για κοινό και δημοσιογράφους. Βεβαίως η ουσία του ποδοσφαίρου γράφεται μόνο με αριθμούς και γκολ, κάτι που σημαίνει αυτόματα πως η παρουσία του Μακόλεϊ Κρισάντους στα δύο παραπάνω ματς, ήταν άκρως θετική.

Ο Νιγηριανός σημείωσε το νικητήριο γκολ της ΑΕΚ στην αναμέτρηση της Παρασκευής με την Καλλιθέα ενώ σκόραρε δύο φορές και το Σάββατο, στην αναμέτρηση της "Ένωσης" με τον Αχαρναϊκό.

Στο σαββατιάτικο ματς με την ομάδα του Μενιδίου, ο Κρισάντους πρόλαβε να σκοράρει δύο φορές κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο η αλήθεια είναι πως τόσο αυτά τα γκολ, όσο και το τέρμα της Παρασκευής αποτελούν το επιστέγασμα μίας αλματώδους βελτίωσης της εικόνας του ποδοσφαιριστή, σε σχέση με τις πρώτες μέρες παρουσίας του στην "Ένωση".

Οι πρώτες μέρες στην Αθήνα

Το ξεκίνημα με την ΑΕΚ δεν ήταν αυτό που θα περίμενε ο Νιγηριανός. Μετά από ένα αρκετά δύσκολο χρονικό διάστημα στην Τουρκία με τη φανέλα της Σίβασπορ (περιπέτεια στην οποία αναφέρεται αρκετά συχνά με πικρό τρόπο ο "Χρύσανθος"), ο Μακόλεϊ Κρισάντους έφτασε στην "Ένωση" χωρίς αγώνες στα πόδια του και συνεπώς χωρίς ρυθμό. "Στην Τουρκία έζησα μία κόλαση και όταν ήρθα στην Ελλάδα δεν ήμουν έτοιμος ούτε σωματικά, αλλά ούτε και ψυχολογικά", είπε ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του σε αθλητικό μέσο της πατρίδας του.

O "Xρύσανθος" και τα μαθήματα... ΑΕΚτζήδικης ιστορίας
INTIME SPORTS

Το πρόβλημα που εντοπίστηκε και η δουλειά

Στο γήπεδο έδειχνε λίγο βαρύς, ωστόσο πρέπει να αναγνωριστεί πως πριν πάρει ευκαιρίες ως βασικός, έμπαινε στα ματς όταν το αποτέλεσμα είχε κριθεί. Παρόλα αυτά υπήρχε μία δυστοκία την οποία ο Κρισάντους μαζί με τους ανθρώπους της ΑΕΚ αποφάσισαν να λύσουν.

Έτσι, ο Νιγηριανός ακολούθησε έξτρα πρόγραμμα στα Σπάτα, αφού όταν οι συμπαίκτες του απολάμβαναν διήμερο ρεπό μετά την αναμέτρηση με τον Ηρακλή Ψαχνών, ο ίδιος μαζί με τους γυμναστές της ομάδας Δημήτρη Μπουρουτζίκα και Παναγιώτη Βούλγαρη δούλευαν στα Σπάτα πάνω στη φυσική κατάσταση.

O "Xρύσανθος" και τα μαθήματα... ΑΕΚτζήδικης ιστορίας
INTIME SPORTS

Το πρώτο επίσημο γκολ

Ο Μακόλεϊ Κρισάντους σε συνέντευξη που παραχώρησε στο επίσημο κανάλι της ΠΑΕ στην πλατφόρμα του Youtube, έδειχνε να πιστεύει στο… ξεμπούκωμα. Στο πρώτο γκολ, δηλαδή, με τη φανέλα της ΑΕΚ το οποίο θα άνοιγε τον δρόμο για τα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν.

Τελικά το πρώτο επίσημο γκολ του Νιγηριανού με τα «κιτρινόμαυρα» ήρθε στις 29 Μαρτίου στο γήπεδο του Ταύρου, στον αγώνα της ΑΕΚ με την Καλλιθέα. Ο Νιγηριανός διπλασίασε τότε τα γκολ της "Ένωσης" επί της ομάδας του "Ελ Πάσο" (το πρώτο γκολ ο Ντούνης) και άνοιξε λογαριασμό στην Ελλάδα.

Μία εβδομάδα αργότερα, στις 4 Απριλίου, ο Κρισάντους παρέμεινε… συνεπής στον λογαριασμό που άνοιξε λίγες μέρες πριν στο γήπεδο του Ταύρου, αφού σκόραρε τα δύο από τα τρία γκολ της ΑΕΚ στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας με τον Άλιμο.

O "Xρύσανθος" και τα μαθήματα... ΑΕΚτζήδικης ιστορίας
INTIME SPORTS

Σταθερά ανοδική πορεία

Χωρίς αμφιβολία, όποιος επιχειρήσει να παρατηρήσει τη μέχρι τώρα πορεία του Μακόλεϊ Κρισάντους με τη φανέλα της ΑΕΚ, θα διαπιστώσει πως αυτή είναι σταθερά ανοδική. "Πλέον έχω καλή φυσική κατάσταση και όταν συμβαίνει αυτό, τότε έρχονται τα γκολ" ήταν το πρόσφατο σχόλιο του ιδίου επί του θέματος.

Ο "Χρύσανθος" βρίσκει σιγά-σιγά τα πατήματά του, αποκτά επαφή με τα δίχτυα και δείχνει να αποτελεί μία επιπλέον αξιόπιστη επιλογή για τον Τραϊανό Δέλλα σε ότι αφορά τη γραμμή κρούσης.

O "Xρύσανθος" και τα μαθήματα... ΑΕΚτζήδικης ιστορίας
INTIME SPORTS

Σε κάθε περίπτωση, ο Νιγηριανός φαίνεται ότι μπορεί να προσφέρει τις βοήθειες που περιμένει η ΑΕΚ από αυτόν, οι οποίες αποτελούν την αιτία της επιμονής του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς να αποκτηθεί. Ο τεχνικός διευθυντής της «Ένωσης» είχε συνυπάρξει με τον Κρισάντους στη Λας Πάλμας και είναι εκείνος που έχει την καλύτερη εικόνα για τις δυνατότητες του ποδοσφαιριστή οι οποίες είναι απόλυτα αξιοπρεπείς για αυτό που ψάχνει η ΑΕΚ. Για μία εναλλακτική λύση στην επίθεσή της δηλαδή…

Μαθήματα… ΑΕΚτζήδικης ιστορίας

Άσχετο με την ποδοσφαιρική ΑΕΚ (εν μέρει αφού η μπασκετική «Ένωση» της δείχνει το δρόμο) αλλά απόλυτα ανατριχιαστικό… Μπορεί ως Σύλλογος η ΑΕΚ να καθυστέρησε να τιμήσει την προσφορά του Γιώργου Αμερικάνου με την τιμή να λαμβάνει χώρα μετά τον θάνατο του «Παγκόσμιου» ωστόσο το θετικό είναι πως η παρακάτω τελετή πραγματοποιήθηκε στην εποχή της πληροφορίας. Oι στιγμές διασώθηκαν και είναι διαθέσιμες σε όλες τις γενιές των ΑΕΚτζήδων έστω και ψηφιακά. Σε άλλες εποχές θα μπορούσε να είχε χαθεί, όπως χάθηκε και εκείνο το -ποδοσφαιρικό- φιλικό προς τιμήν του Θωμά Μαύρου στη Νέα Φιλαδέλφεια το 1994, το οποίο είναι διαθέσιμο μόνο σε… αναμνήσεις.

Υπάρχουν και δυσάρεστα...

Ανάμεσα στα θετικά που συμβαίνουν στο ευρύτερο φάσμα του οργανισμού ΑΕΚ τον τελευταίο καιρό, συμβαίνουν και ορισμένα δυσάρεστα. Όπως οι -πολλές- θλάσεις που έχουν ταλαιπωρήσει τους ποδοσφαιριστές, με τελευταίο θύμα τον Μιγκέλ Κορδέρο. Αν δεν γίνει κάτι στο συγκεκριμένο κομμάτι, η ΑΕΚ θα έχει κανονικά και με τον νόμο ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο δεν θα είναι εφικτό -πια- να μπει κάτω από το χαλί. Γιατί του χρόνου η ένταση στα ματς θα είναι μεγαλύτερη, η ομάδα δεν θα είναι σε θέση να καθαρίζει τα ματς στο ημίχρονο και -η λογική λέει ότι- ενδεχομένως οι θλάσεις θα αυξηθούν. Και τότε δεν θα υπάρχει η πολυτέλεια αφού οι ανταγωνιστές θα τρέχουν...

News 24/7

24MEDIA NETWORK