Οι φορ που... μένουν, τα γκολ που πρέπει να έρθουν

Μετά την απόφαση να μην αποκτηθεί επιπλέον επιθετικός η ΑΕΚ -με δεδομένο και τον τραυματισμό του Τζιμπούρ- έχει συγκεκριμένες λύσεις, ωστόσο στο στρατόπεδο της "Ένωσης" περιμένουν βοήθεια στην αποτελεσματικότητα από όλη την ομάδα.

Οι φορ που... μένουν, τα γκολ που πρέπει να έρθουν
INTIME SPORTS

Ένα από τα ζητήματα που συζητήθηκαν αρκετά σχετικά με την επιστροφή της ΑΕΚ στη μεγάλη κατηγορία, ήταν η στελέχωση της επιθετικής γραμμής της ομάδας προκειμένου αυτή να είναι αποτελεσματική. Τελικά οι άνθρωποι που έχουν στις τύχες τους τον αγωνιστικό σχεδιασμό πήραν την περασμένη εβδομάδα την απόφαση να πορευτεί η "Ένωση" ως έχει χωρίς να προχωρήσουν στην απόκτηση κάποιου άλλου επιθετικού.

Έτσι, σε ότι έχει να κάνει με το θέμα του φορ, η ΑΕΚ έχει συγκεκριμένες επιλογές στο ρόστερ της, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι οι υπάρχοντες -παρά τις δυσκολίες- δεν είναι σε θέση να της δώσουν λύσεις. Χρήστος Αραβίδης, Μακόλεϊ Κρισάντους και Ράφικ Τζιμπούρ είναι οι τρεις επιθετικοί της "Ένωσης" για τη νέα σεζόν οι οποίοι θα κληθούν να στελεχώσουν τη γραμμή κρούσης μέσα στη σεζόν.

Για την ώρα, όμως, δεδομένης και της απουσίας του Ράφικ Τζιμπούρ οι επιλογές του Δέλλα είναι πιο… περιορισμένες αφού ο Αλγερινός βρίσκεται στο στάδιο της θεραπείας προκειμένου να ξεπεράσει το συντομότερο δυνατό τη θλάση που υπέστη και να είναι σε θέση να τεθεί ξανά στη διάθεση του προπονητή.

Τι δείχνουν τα φιλικά

Σαφώς τα φιλικά δεν αποτελούν κάποιο αξιόπιστο δείγμα για κάποιον ποδοσφαιριστή ή για μια ομάδα, ωστόσο αρκετές είναι οι φορές κατά τις οποίες από τα ανεπίσημα τεστ, διαπιστώνουν οι προπονητές κάποιες δυνατότητες και κάποιες αδυναμίες. Στην περίπτωση των επιθετικών της ΑΕΚ, στο σύνολο των αγώνων που έχει δώσει η "Ένωση" μέχρι στιγμής, Αραβίδης και Κρισάντους έχουν σκοράρει από τρεις φορές.

Ο Έλληνας διεθνής επιθετικός και ο Νιγηριανός στράικερ της "Ένωσης" έχουν σημειώσει τα 6 από τα 14 -μέχρι τώρα- γκολ της ΑΕΚ στη σεζόν, με τον Αραβίδη να έχει προλάβει να ανοίξει και... επίσημα λογαριασμό καθώς είχε χριστεί σκόρερ στον αγώνα της πρεμιέρας της Super League απέναντι στον Πλατανιά στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Οι φορ που... μένουν, τα γκολ που πρέπει να έρθουν
INTIME SPORTS

Ξεσπάσματα Κρισάντους, ζητείται διάρκεια

Ο "Χρύσανθος" μετά και το γκολ που σημείωσε στον αγώνα του Αγρινίου απέναντι στον Παναιτωλικό την Παρασκευή έγινε ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ στα φιλικά, ωστόσο αυτό που ζητείται στην περίπτωσή του είναι η διάρκεια. Σύμφωνα με όσους ήταν στο γήπεδο ο Κρισάντους έκανε εξαιρετικό ματς με τον Παναιτωλικό, κάτι που είχε κάνει και στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την -σαφώς χαμηλότερης δυναμικότητας- Κορόνα Κίελτσε στην Πολωνία και πλέον αυτό που αναζητείται είναι η διάρκεια στην απόδοσή του, αφού πλέον αρκετοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι μπορεί να δώσει σημαντικές βοήθειες στην ομάδα ερχόμενος από τον πάγκο.

Συν δύο κερδισμένα πέναλτι

Συγκεκριμένα για τον Κρισάντους, ο αγώνας στο Αγρίνιο έδειξε ακόμα περισσότερα καλά στοιχεία για τον Νιγηριανό και πέραν από το γκολ που σημείωσε, αφού (για δεύτερη φορά μετά τον αγώνα με την Κορόνα) κέρδισε πέναλτι, ενώ πήρε και κίτρινες κάρτες από τα στόπερ του Παναιτωλικού πραγματοποιώντας (δεδομένης και της συνεισφοράς του στο πρέσινγκ ψηλά) σε γενικότερο επίπεδο μία πολύ καλή εμφάνιση. Για την ιστορία να πούμε ότι το πέναλτι που κέρδισε ο Κρισάντους στο Αγρίνιο αξιοποιήθηκε (σε αντίθεση με εκείνο στο φιλικό με την Κορόνα που χάθηκε από τον Βάργκας) και έφερε το πρώτο... χαρτογραφημένο γκολ του Ντιέγκο Μπουονανότε στην Ελλάδα.

Οι φορ που... μένουν, τα γκολ που πρέπει να έρθουν
INTIME SPORTS

Βοηθάει όλη η ομάδα στο σκοράρισμα

Βεβαίως η ΑΕΚ και κυρίως με τον τρόπο που παίζει με τον Τραϊανό Δέλλα στον πάγκο της, είναι ομάδα η οποία παίρνει γκολ από αρκετούς ποδοσφαιριστές, δεν περιμένει μόνο από τους φορ. Αυτό αντικατοπτρίζεται και στα νούμερα αφού οι επιθετικοί σκόραραν 6 από τα 14 γκολ της "Ένωσης" στη μέχρι τώρα παρουσία της. Η ΑΕΚ έχει πάρει για την ώρα σε φιλικά και επίσημα 6 γκολ από τους επιθετικούς της (3 Αραβίδης, 3 Κρισάντους, κανένα ακόμα ο Τζιμπούρ) ενώ έχει πάρει γκολ και από ποδοσφαιριστές που προορίζονται για πιο... ανασταλτικούς ρόλους όπως είναι ο Γκάλο και με τελευταίο παράδειγμα τον Βασιλαντωνόπουλο στο Αγρίνιο.

Η άνοδος (είσοδος) των μέσων φέρνει βελτίωση στο επιθετικό κομμάτι

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η ΑΕΚ στο αντίστοιχο διάστημα της περσινής σεζόν είχε πάρει πολλά περισσότερα γκολ από τους μέσους, ενώ είχαν σκοράρει και οι αμυντικοί (Κολοβέτσιος, Σβάρνας) από προωθήσεις στα στημένα. Ούτως ή άλλως οι στημένες μπάλες αποτέλεσαν ένα καλό μερίδιο της πίτας της "κιτρινόμαυρης" αποτελεσματικότητας την περασμένη σεζόν. Με δεδομένη την είσοδο του Ντιέγκο Μπουονανότε και την επάνοδο του Πέτρου Μάνταλου, η ΑΕΚ θα πάρει ακόμα περισσότερες βοήθειες από τη μεσαία γραμμή της, κάτι που αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα παρουσία της στη σεζόν.

Οι φορ που... μένουν, τα γκολ που πρέπει να έρθουν
INTIME SPORTS

Κάν’ το όπως ο... Βάργκας!

Ο Βάργκας που λόγω της συμμετοχής του στο Κόπα Αμέρικα με την Εθνική Βενεζουέλας μπήκε και αυτός πιο αργά σε σχέση με τους περισσότερους συμπαίκτες του, έδωσε βοήθειες στην "Ένωση" τόσο σε εκτέλεση όσο και σε δημιουργία. Κάτι ανάλογο θεωρούν στην "Ένωση" ότι θα γίνει και με τους Μάνταλο και Μπουονανότε, με αποτέλεσμα να ευνοηθεί η βελτίωση της δημιουργικής και... εκτελεστικής λειτουργίας.

Οι φορ που... μένουν, τα γκολ που πρέπει να έρθουν
INTIME SPORTS

Αναλυτικά το σύνολο των αγώνων που έδωσε η ΑΕΚ μέχρι σήμερα και οι σκόρερ της "Ένωσης":

Φιλικό AEK-Xάποελ Τελ Αβίβ 1-1 Σκόρερ: Αραβίδης

Φιλικό ΑΕΚ-Κορόνα Κίελτσε 2-0 Σκόρερ: Κρισάντους, Βάργκας

Φιλικό ΑΕΚ-Χάποελ Ιερουσαλήμ 1-1 Σκόρερ: Γκάλο

Φιλικό ΑΕΚ-Ανόρθωση 1-2 Σκόρερ: Γροντής

Φιλικό ΑΕΚ-Μίετς Λέγκιτσα 2-0 Σκόρερ: Ανάκογλου, Κρισάντους

Φιλικό ΑΕΚ-Σεβίλλη 1-1 Σκόρερ: Αραβίδης

Φιλικό Ίντερ-ΑΕΚ 0-0

Σούπερ Λιγκ ΑΕΚ-Πλατανιάς 3-0 Σκόρερ: Βάργκας, Γκάλο, Αραβίδης

Σούπερ Λιγκ Ξάνθη-ΑΕΚ 0-0

Φιλικό Παναιτωλικός-ΑΕΚ 0-3 Σκόρερ: Μπουονανότε, Κρισάντους, Βασιλαντωνόπουλος

News 24/7

24MEDIA NETWORK