Ομάδα του προπονητή με DNA... AEK!

Ο Άκης Γεωργίου γράφει από τον Βόλο για το φιλικό της ΑΕΚ με τη Νίκη Βόλου και την ενθαρρυντική εικόνα της «Ένωσης» η οποία –αν και νωρίς- θύμισε το ποδοσφαιρικό DNA της ομάδας του παρελθόντος.

Ομάδα του προπονητή με DNA... AEK!
INTIME SPORTS

Μοιραία το φιλικό στον Βόλο κόντρα στη Νίκη, φέρνει στο μυαλό το αντίστοιχο του περασμένου καλοκαιριού: Καλό κλίμα λόγω των σχέσεων των δύο ομάδων, ευκαιρία για μπάλα, αλλά μέχρι εκεί. Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ του περασμένου καλοκαιριού στον Βόλο υστερούσε παντού, σκορπούσε απογοήτευση και …πονοκέφαλο. Το φιλικό, από παρουσίαση της ομάδας σε ένα φιλικό με χαρακτήρα φιέστας, κατέληξε σε καμπανάκι κινδύνου για την ομάδα και …φωνή απελπισίας για την ενίσχυσή της. Μαύρη ταλαιπωρία στην επιστροφή για την Αθήνα και ένα ίχνος πανικού για όσα δεν έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα που η ΑΕΚ θεωρούσε ότι θα ανέβει με τη φανέλα.

Ομάδα του προπονητή με DNA... AEK!
INTIME SPORTS

Έτσι, στη συνέχεια, αποκτήθηκαν οι Ντακόλ, Πλατέλλας, Τσιρίλο, Πόποβιτς, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να διευκολύνει την άνοδό της στη Β’ Εθνική. Κυρίως χάρη στην παρουσία των δύο πρώτων.

Στο φετινό φιλικό στον Βόλο, τα πάντα ήταν διαφορετικά. Κάτι σαν επίδειξη δύναμης, με την ΑΕΚ να είναι ανέλπιστα θετική σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, να «πνίγει» τη Νίκη στο μισό γήπεδο, να βγάζει αυτά που δουλεύει ο Δέλλας στις προπονήσεις και να επιβεβαιώνει μετά από χρόνια το κλισέ που με ένα μεγάλο στίγμα υπερβολής βλέπει γραμμένο σε διάφορες περιστάσεις: «Θύμισε ΑΕΚ».

Ομάδα του προπονητή με DNA... AEK!
INTIME SPORTS

Κόντρα στη Νίκη Βόλου, η οποία την άλλη Κυριακή μπαίνει στη Σούπερ Λιγκ, η ΑΕΚ που ετοιμάζεται για να μπει σε …κανένα μήνα στο πρωτάθλημα που βρίσκεται ένα ράφι παρακάτω, ήταν σαφώς καλύτερη και θύμισε όντως ΑΕΚ με ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, μπακ (Πεταυράκης-Μπακάκης) με δυνατά πνευμόνια που ανεβοκατεβαίνουν τις πλευρές, βγάζουν ασίστ, σέντερ φορ που σκοράρουν με την πρώτη τους επαφή και έναν Μάνταλο να τον …πιεις στο ποτήρι!

Ομάδα του προπονητή με DNA... AEK!
INTIME SPORTS

Γενικότερα η ΑΕΚ έχει γίνει μία ομάδα επικίνδυνη από παντού. Από τα πλάγια, από τον άξονα (με τον Ανάκογλου να διευκολύνεται έχοντας μέτρα να τρέξει ως αμυντικός χαφ δίπλα στον Κορδέρο). Ομάδα αρκετά αθλητική, με σοβαρό προπονητή, αξιόπιστο ρόστερ μετά από αρκετό καιρό και με διάθεση για δουλειά.

Ομάδα του προπονητή με DNA... AEK!
INTIME SPORTS

Με δεδομένο ότι ο Μπαρμπόσα που προστίθεται στους παραπάνω δείχνει ήδη έτοιμος με αρκετά εμφανή τη δυνατότητα να αλλάξει …θεαματικά το παιχνίδι της ΑΕΚ αλλά και με την υπόλοιπη ομάδα να πιάνει σε μερικές εβδομάδες τα κανονικά της στάνταρ ετοιμότητας, η «Ένωση» επιστρέφει ξανά στον πλανήτη της …κανονικής μπάλας. Αυτής που ξέχασε τα τελευταία χρόνια με τους υποβιβασμούς και τις ανόδους με κάθε τίμημα.

Ομάδα του προπονητή με DNA... AEK!
INTIME SPORTS

Για ένα μέγεθος όπως η ΑΕΚ, το γεγονός ότι έγινε ξανά ομάδα Σούπερ Λιγκ, δεν θεωρείται …επίτευγμα. Είναι απλά το δεδομένο και το φυσιολογικό. Ωστόσο είναι αρκετά σημαντική η επιστροφή της στη φυσιολογική –επιθετική- ποδοσφαιρική της μορφή. Αυτή με την οποία την έμαθε όλη η Ελλάδα και που χάθηκε στη μετάφραση για εξωαγωνιστικούς λόγους, διοικητικές ιστορίες για αγρίους και με στρατιές αγνώστων ποδοσφαιριστών που πηγαινοέρχονταν.

Υ.Γ.1: Ο Δημήτρης Μελισσανίδης βρέθηκε στον Βόλο, είδε το ματς και στη συνέχεια ανηφόρισε για το Πήλιο. Θα ακολουθήσει σύσκεψη κορυφής με Δέλλα, Μιλοβάνοβιτς και Μπάγεβιτς για την περεταίρω ενίσχυση της ομάδας και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πραγματοποιηθεί τουλάχιστον μία ακόμα μεταγραφή, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν και περισσότερες. Μεγάλη κουβέντα γίνεται σχετικά με το κατά πόσο η ΑΕΚ χρειάζεται καθαρόαιμο εξάρι από τη στιγμή που το ρόστερ της είναι κάτι παραπάνω από γεμάτο με ποδοσφαιριστές που μπορούν να ανταπεξέλθουν ως αμυντικά χαφ. Κορδέρο, Ανάκογλου, Φαγέ, Ρόβα και τον Μπακάκη που μπορεί να παίξει εκεί. Εντός των επόμενων ημερών θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα. Ωστόσο σημασία είχε ότι το νερό μπήκε στο αυλάκι. Μετά από χρόνια…

Διαβάστε ακόμη:

Νίκη Βόλου - ΑΕΚ 1-2

Δέλλας: "Έχουμε δουλειά μπροστά μας"

Στο Πήλιο για σύσκεψη ο Μελισσανίδης

News 24/7

24MEDIA NETWORK