Πάει στο Φάληρο για το διπλό και... ό,τι γίνει!

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την εβδομάδα κατά την οποία το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει για την ΑΕΚ η οποία καλείται να δείξει καθαρό μυαλό και να διαχειριστεί σωστά την κατάσταση, όποια και αν είναι αυτή.

Πάει στο Φάληρο για το διπλό και... ό,τι γίνει!

Για να ξεκινήσει η ΑΕΚ να προετοιμάζεται για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, πρέπει πρώτα να γίνουν μια σειρά από πράγματα. Καταρχάς πρέπει να επιστρέψουν οι διεθνείς. Στις περιπτώσεις των τριών Ελλήνων τα πράγματα είναι απλά ενώ σε ότι έχει να κάνει με τους Βενεζουελάνους η κατάσταση περιπλέκεται λόγω των ανταποκρίσεων των πτήσεων και την ακριβή ημέρα άφιξης.

Από την Εθνική τους μένουν ελεύθεροι στις 14 του μήνα (Τετάρτη) και αν προλάβουν να κάνουν δύο προπονήσεις με την ΑΕΚ, οι "κιτρινόμαυροι" θα είναι ευτυχισμένοι. Μετά πρέπει να επιστρέψει και ο ένας εκ των δύο τραυματιών. Ο Πλατέλλας ο οποίος -σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση- υπολογίζεται για τον αγώνα στο "Καραϊσκάκης".

Επιχείρηση "Καραϊσκάκης"

Όταν γίνουν όλα αυτά, ο Δέλλας θα ξεκινήσει σιγά-σιγά το μέτρημα των... κουκιών για τον καταρτισμό της 11άδας για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό το ερχόμενο Σάββατο. Παρότι είναι ακόμα νωρίς, το πιθανότερο σενάριο είναι να διατηρηθεί το 4-2-3-1 σε ότι αφορά τη διάταξη της ΑΕΚ, με τον τεχνικό της "Ένωσης" να προχωρά στην επιλογή των προσώπων με βάση την προσαρμογή στις ανασταλτικές απαιτήσεις του αγώνα, με την ελπίδα ότι θα βγει το ματς και θα μπορέσει να το χτυπήσει με όση ποιότητα διαθέτει από τη μέση και μπροστά.

Πάει στο Φάληρο για το διπλό και... ό,τι γίνει!
INTIME SPORTS

Είδε τους παίκτες με μικρότερο χρόνο συμμετοχής ο Δέλλας

Στο φιλικό... τεχνικού χαρακτήρα με τον Ατρόμητο το Σάββατο στα Σπάτα, ο Δέλλας τσέκαρε την κατάσταση των παικτών που έχουν πάρει μικρότερο χρόνο αγωνιστικής συμμετοχής. Τουλάχιστον σε ότι αφορά την προσπάθεια των παικτών του, ο Έλληνας τεχνικός έμεινε ικανοποιημένος, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να φύγουν όλοι ικανοποιημένοι από το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τη Δευτέρα. Τότε θα ξεκινήσει και η προετοιμασία της "Ένωσης" για τον αγώνα του Φαλήρου απέναντι στους "ερυθρόλευκους".

Είδε και Ανέστη γιατί ποτέ δεν ξέρεις...

Ο Δέλλας τσέκαρε, επίσης, και την κατάσταση ετοιμότητας του Γιάννη Ανέστη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Έλληνας πορτιέρο σε όσα -φιλικά- ματς έχει αγωνιστεί έχει δεχτεί ένα μόλις γκολ (στο φιλικό με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ). Στο ματς με τον Ατρόμητο ο Ανέστης δεν δέχτηκε γκολ (ο Βούρας δέχτηκε και τα τρία τα οποία μπήκαν όλα στο δεύτερο ημίχρονο) κάτι που ενισχύει την άποψη ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Η λογική λέει ότι η ΑΕΚ δεν θα προχωρήσει στην αντικατάσταση του βασικού της τερματοφύλακα (Μπαρόχα) στο "Καραϊσκάκης", ακόμα και αν αυτός προλάβει να προπονηθεί μόλις μία φορά για την ομάδα, ωστόσο σε κάθε περίπτωση είναι θετικό που ο Ανέστης βρίσκεται σε καλή φόρμα.

Πάει στο Φάληρο για το διπλό και... ό,τι γίνει!
INTIME SPORTS

Mε καλή ψυχολογία και με την επιθυμία για το κάτι παραπάνω

Η ΑΕΚ πήρε στα τελευταία παιχνίδια της, κόντρα σε Βέροια και Ατρόμητο, τις δύο συνεχόμενες νίκες που έψαχνε για να οπλιστεί με αυτοπεποίθηση πριν το πρώτο παραδοσιακό ντέρμπι της επιστροφής της στη Super League. Μεταξύ της τελευταίας νίκης της απέναντι στους Περιστεριώτες μέχρι το ματς που ακολουθεί στο Καραϊσκάκη μεσολάβησε και η διακοπή, κάτι που παρέτεινε τη χρονική διάρκεια της ηρεμίας, πράγμα από όλες τις απόψεις καλό για την ΑΕΚ.

Βέβαια, στα μεγάλα ματς παίζουν ρόλο αρκετά ακόμα πράγματα πέραν από την καλή ψυχολογία και η "Ένωση" πάει στο δυσκολότερο μέχρι τώρα αγώνα της στη μεγάλη κατηγορία, γνωρίζοντας την ανάγκη να είναι απόλυτα συγκεντρωμένη γιατί το παραμικρό λάθος σε αυτά τα ματς κοστίζει.

Το βήμα παραπάνω

Είδαμε την ΑΕΚ κόντρα στον Πλατανιά να είναι καλύτερη και να κερδίζει πέρα για πέρα δίκαια, δείχνοντας ότι θα καθαρίζει για πλάκα αυτά τα ματς. Την είδαμε κόντρα στην Ξάνθη στα Πηγάδια να φρακάρει στην πρώτη σοβαρή προσέγγιση αντιπάλου της. Δεν την είδαμε να κερδίζει με 0-3 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο αλλά καταλαβαίνουμε ότι ταλέντο υπάρχει όμως το ζήτημα είναι να γίνεται ανεκτή και η πίεση. Όπως και να έχει, φιλικό ήταν, δεν πιάνεται όπως τα επίσημα. Την είδαμε, όμως, να έχει και κότσια και να γυρίζει το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννενα στο ΟΑΚΑ, στην πρώτη της δοκιμασία απέναντι σε καλή ομάδα στην έδρα της.

Πάει στο Φάληρο για το διπλό και... ό,τι γίνει!
INTIME SPORTS

Είδαμε την ΑΕΚ να χάνει στην Τούμπα και να υστερεί σε ατομικό και συνολικό επίπεδο, τουλάχιστον σε ότι αφορά τη λειτουργία της στο συγκεκριμένο ματς. Την είδαμε στη Βέροια να ανατρέπει την κατάσταση, πράγμα όχι εύκολο από τη στιγμή που ο αντίπαλος κατάφερε να προηγηθεί στην πρώτη φάση του και με τεράστιο βάρος της στιγμής που μπορεί να αντιληφθούν μόνο όσοι ήταν στο γήπεδο. Τέλος, την είδαμε και με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ, να καθαρίζει ένα ακόμα ματς (απέναντι σε καλή ομάδα) στην έδρα της.

ΟΚ, συμπαθητική πορεία μέχρι εδώ. Αν έπαιρνε και κάτι παραπάνω η ΑΕΚ στην Τούμπα (αγωνιστικά δεν το δικαιούνταν αλλά με βάση τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου το παραδικαιούνταν) θα ήταν καλύτερη. Κάπου σε αυτό το σημείο, όμως, μπαίνει μια κόκκινη γραμμή. Το ματς του Φαλήρου με τον Ολυμπιακό το Σάββατο είναι από εκείνα της παραπάνω δυσκολίας. Μεγάλη απειρία (σε αντίθεση με πέρσι) δεν υπάρχει στην ΑΕΚ, γεγονός θετικό, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν περισσότερα ντεζαβαντάζ.

Είναι πιο πίσω, αλλά είναι ντέρμπι

Όσο η ΑΕΚ ενισχύεται τα επόμενα χρόνια τόσο πιο κοντά στο ταβάνι της θα φτάνει και συνεπώς θα αυξάνει τις πιθανότητές της σε ματς όπως αυτό που ακολουθεί στο οποίο η μπάλα καίει. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι η ΑΕΚ και σε αυτή τη μορφή της δεν πάει να κερδίσει στο Καραϊσκάκη αφού μιλάμε για ντέρμπι στο οποίο όλα μπορούν να συμβούν ανάλογα με τη ροή και το... πνεύμα του ματς.

Αν φέρει κανείς στο μυαλό του ότι η πιο ποιοτική ΑΕΚ της περιόδου της παρακμής (εκείνη του Χιμένεθ που στη συνέχεια πήρε το Κύπελλο αφού απέκλεισε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ) μέτρησε στο ίδιο γήπεδο έξι γκολ, ενώ η περσινή ΑΕΚ της Β’ Εθνικής έφυγε από το γήπεδο σκασμένη που δεν κατάφερε να πάρει το διπλό στον πρώτο προημιτελικό με την... αξέχαστη διαιτησία του Λαμπρόπουλου, τότε θα αντιληφθεί ότι τα ματς αυτά μόνο προβλέψιμα δεν είναι.

Πάει στο Φάληρο για το διπλό και... ό,τι γίνει!
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός φέτος έχει πολύ σοβαρό προπονητή και δύσκολα θα υποτιμήσει την ΑΕΚ αφού η μέχρι τώρα πορεία του Σίλβα δείχνει ότι προσεγγίζει σωστά όλα τα ματς. Τα όσα λέγονται και γράφονται σε καφενειακό επίπεδο και έχουν ως βασικό συστατικό την έλλειψη σεβασμού απέναντι σε ένα από τα πιο σοβαρά διαχρονικά εγχώρια ποδοσφαιρικά μεγέθη όπως η ΑΕΚ, αφορούν τον περίγυρο και όχι το αγωνιστικό κομμάτι του Ολυμπιακού. Ανιστόρητοι και ποδοσφαιρικά αγράμματοι υπάρχουν παντού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK