Παρακολουθούν αυτά που... περίμεναν

Στην ΑΕΚ βλέπουν τις εξελίξεις στο θέμα της "εγκληματικής οργάνωσης", το οποίο προφανώς και τους ενδιαφέρει. Μάλιστα η προσέγγιση του εισαγγελέα είναι αρκετά κοντά σε αυτή που εξαρχής είχαν στην "Ένωση", θεωρώντας τον Ολυμπιακό ωφελημένο από ποινικά κολάσιμες πράξεις.

Παρακολουθούν αυτά που... περίμεναν
Μελισσανίδης-ΑΕΚ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η τρίτη περίοδος της παρουσίας του Δημήτρη Μελισσανίδη στην ΑΕΚ, σχεδόν από το ξεκίνημα της, συνδυάστηκε -μεταξύ άλλων- και με την κόντρα με τον Ολυμπιακό του Βαγγέλη Μαρινάκη, από την εποχή που η "Ένωση" αγωνιζόταν στην ερασιτεχνική κατηγορία. Στην ΑΕΚ εξαρχής πίστευαν στη σύνδεση του Ολυμπιακού με την "εγκληματική οργάνωση" κάτι που έχει γίνει σαφές είτε με επίσημες ανακοινώσεις είτε μέσω του Δημήτρη Μελισσανίδη σε πολλές από τις δηλώσεις του.

Το γεγονός ότι το πόρισμα του εισαγγελέα εφετών, Σταμάτη Δασκαλοπούλου, παρουσιάζει την ομάδα του Ολυμπιακού ωφελημένη από μία σειρά από πράξεις που διώκονται ποινικά, αποτελεί μια πρώτη δικαίωση για αυτό που πίστευαν από την αρχή όι άνθρωποι της "Ένωσης" τόσο ως συμπέρασμα όσο και ως προς την αιτιολογία.

Κοντινή προσέγγιση -από την αρχή- με την επίσημη

Στη συνέντευξη τύπου που έχει που είχε παραχωρήσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης το Νοέμβριο του 2014 με αφορμή τα όσα του είχαν καταλογιστεί για την υπόθεση Ζωγράφου για την οποία μετέπειτα αθωώθηκε, ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ είχε αναφερθεί (για παράδειγμα) στην προσπάθεια της διοίκησης των "ερυθρολεύκων" για διατήρηση ομάδων δορυφόρων, των οποίων οι διοικήσεις ήταν σε πλήρη εναρμόνιση με την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Αυτό αναφέρεται και στο πόρισμα κάτι που τουλάχιστον σε πρώτη φάση δείχνει ότι η προσέγγιση του εισαγγελέα είναι αρκετά κοντά στη προσέγγιση που είχαν στην ΑΕΚ, περί των ζητημάτων της εγκληματικής οργάνωσης.

Η άλλη πλευρά έχει πλέον τη στάμπα

Με λίγα λόγια το περιεχόμενο του πορίσματος είμαι σε γενικές γραμμές αυτό που θα περίμεναν στην ΑΕΚ ότι θα ήταν, και στην "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις αναμένοντας στη συνέχεια. Στην ΑΕΚ θεωρούν ότι η ζημιά που υπέστη η απέναντι πλευρά με αυτή την ιστορία είναι ανεπανόρθωτη, καθώς πλέον βάσει πορίσματος και όχι κάποιου ισχυρισμού της αντιπολίτευσης, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατηγορείται με 4 κακουργήματα. Για πρώτη φορά στα χρονικά φτάνουμε σε ένα τέτοιο σημείο αφού ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατηγορείται επίσημα από εισαγγελέα, όχι από τους… αντίπαλους οπαδούς στα καφενεία, γεγονός που αν μη τι άλλο έχει τη σημασία του.

Όπως και να το δει κανείς, πλέον υπάρχει πλήγμα για τον Ολυμπιακό, κανείς δεν ξέρει αν θα υπάρξει και πιο ουσιαστικό κόστος, σε μια εποχή, όμως χάθηκαν και τα σίγουρα χρήματα του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα οποία σύμφωνα με όσα υποστήριζε από την αρχή ο Μελισσανίδης αποτέλεσαν το background για να στηθεί η βιτρίνα και να είναι ανταγωνιστικός ο Ολυμπιακός χωρίς να γίνεται κάποια επένδυση.

Με ανοιχτά μάτια στο κομμάτι της διαιτησίας

Από εκεί και πέρα, αυτό που περιμένουν να δουν στην ΑΕΚ, είναι η τελική έκβαση της ιστορίας. Όποια κι αν είναι, όμως, η τελική έκβαση, το βέβαιο είναι πως ειδικά αυτή τη μεταβατική περίοδο που διανύουμε μέχρι τις εκλογές, στην "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ έχουν τα μάτια τους… δεκατέσσερα για όσα λαμβάνουν χώρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικά στον τομέα της διαιτησίας. Η επιλογή του Κύρου Βασσάρα για την οποία εγγυήθηκε σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης αποτελεί το μη χείρον βέλτιστο για τις ομάδες της αντιπολίτευσης και η έναρξη του πρωταθλήματος σε αυτό το ηλεκτρισμένο κλίμα θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή.

Η προσπάθεια για ανατροπή του "καθεστώτος" πάντως μέχρι τις εκλογές είναι διαρκής και αναμένεται ενδεχομένως και πιο δυναμική, αφού -και- στην ΑΕΚ υπάρχει η πεποίθηση ότι πρέπει να φτάσει τα πράγμα ακόμα και στα άκρα για να επανέλθει το ποδόσφαιρο σε ένα δίκαιο επίπεδο. Ούτως ή άλλως βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της ιστορίας πριν τις εκλογές στα Χανιά, κάτι που πιθανότατα σημαίνει κορύφωση των προσπαθειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πόρισμα Εισαγγελέα: "Ωφελημένη ήταν η ομάδα του Ολυμπιακού..."

News 24/7

24MEDIA NETWORK