Πιο εύκολα από αυτό που περίμενε η ΑΕΚ

H γλύκα που ένιωαν οι 30000 οπαδοί της στο ΟΑΚΑ, η καλή απόδοση, η είσοδος στην πρώτη πεντάδα και το ολίγον ανορθόδοξο σχήμα του Χιμένεθ που πάντως βγήκε. Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τη νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού, η οποία ήρθε σαφώς πιο εύκολα απ' ότι περίμεναν στην Ένωση.

Πιο εύκολα από αυτό που περίμενε η ΑΕΚ
EUROKINISSI SPORTS

Η ουσία για την ΑΕΚ σε ότι αφορά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Καλογρέζα, εξαντλείται στο γεγονός ότι πήρε αυτό ακριβώς που ήθελε. Τα κίνητρα των "κιτρινόμαυρων» ήταν αρκετά και ουσιαστικά, και δεν περιορίζονταν μόνο στο γόητρο.

Έπαιζε βέβαια και αυτό το ρόλο του (πάντα παίζει για όλες τις μεγάλες ομάδες στα ντέρμπι ανεξαρτήτως βαθμολογικής θέσης) αλλά για την «Ένωση» ίσως να έπαιξε ρόλο και το ένστικτο της επιβίωσης.

ΓΟΗΤΡΟ ΚΑΙ… ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Αν έχανε υπήρχε ο κίνδυνος να βρεθεί στην 8η θέση (τουλάχιστον με τα δεδομένα που υπήρχαν πριν την έναρξη του ματς) και μπορεί να καταλάβει ο καθένας τι σημαίνει αυτό για μια ομάδα σαν την ΑΕΚ, ειδικά όταν μιλάμε για Φλεβάρη μήνα.

Σε κάθε περίπτωση, όχι το καλύτερο δυνατό σενάριο. Πιθανότατα να ήταν και το χειρότερο. Όχι ότι τώρα που μπήκε στην πεντάδα αλλάζει κάτι ως προς την αύρα της σεζόν που παραμένει αρνητική, όμως αν μη τι άλλο έβαλε το τρίποντο στο σακούλι και γλύκανε τους περίπου 30.000 οπαδούς της που ήρθε στο ΟΑΚΑ να τη δει.

ΚΑΛΗ ΑΕΚ Vs METΡΙΟΤΑΤΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Από εκεί και πέρα, όσο… οξύμωρο κι αν ακούγεται, όπως εξελίχθηκε το ματς, ο Ολυμπιακός δεν ήταν καν ο καλύτερος αντίπαλος που έχει επισκεφτεί το ΟΑΚΑ φέτος.

Οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν εύκολη λεία για τους «κιτρινόμαυρους» τους οποίους πήγε και το ματς έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα μετά το γκολ φάουλ του Αϊντάρεβιτς από το πρώτο ημίχρονο.

ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΛΛΑ…

Όταν οι Πειραιώτες έμειναν με δέκα μετά την αποβολή του Μποτία η ΑΕΚ αντί να τελειώσει το ματς όπως θα μπορούσε αν ήταν ψύχραιμη, έκανε το αντίθετο βγάζοντας μια προσέγγιση που έδειχνε περισσότερο ότι ήθελε να κρατήσει το 1-0.

Ο Χιμένεθ, βέβαια, φώναζε στους ποδοσφαιριστές του να μείνουν ψηλά και να πιέσουν, όμως η ΑΕΚ οπισθοχωρούσε και όταν έπαιρνε τη μπάλα στο τέλος έδειχνε πολύ αγχωμένη και χωρίς καθαρό μυαλό. Αυτό ήταν και το μοναδικό ντεζαβαντάζ που έβγαλε η «Ενωση» στο ματς, το οποίο ενδεχομένως να φανερώνει μια έλλειψη χαρακτήρα.

ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΑ ΑΛΛΑ… ΒΓΗΚΕ!

Ο Χιμένεθ πριν από το ματς αιφνιδίασε με τον τρόπο με τον οποίο παρέταξε την ΑΕΚ αφού τελικά δεν επέλεξε ούτε 3-5-2 ούτε 4-2-3-1 αλλά κάτι παρεμφερές με τη δεύτερη σκέψη του. Ξεκίνησε το ματς με ένα 4-4-1-1, επέλεξε να ξεκινήσει τον Αϊντάρεβιτς αντί του Γιόχανσον (το ίδιο έκανε και ο Μοράις στη Λεωφόρο) αφήνοντας έξω Λάζαρο-Βάργκας και ξεκινώντας τον Μπακασέτα στο αρχικό σχήμα.

Όχι το πιο ορθολογικό που θα μπορούσε να κάνει ο Ισπανός, όμως όπως και να το δει κανείς του βγήκαν σχεδόν όλα. Ακόμα και το τάιμινγκ που πέρασε σαν αλλαγή στο ματς ο Χριστοδουλόπουλος που κέρδισε την αποβολή ήταν εξαιρετικό και έδωσε ένα ακόμα αβαντάζ στην ΑΕΚ το οποίο θα μπορούσε να είχε εκμεταλλευτεί.

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ

Πλέον η συνέχεια για την ΑΕΚ έχει… Λάρισα. Λόγος για πανηγυρισμούς δεν συντρέχει από τη στιγμή που η ομάδα βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα και δεν μπορεί να διακρίνει ούτε την πλάτη του… Πανιωνίου. Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει ακόμα δουλειά και το μόνο που επιτεύχθηκε είναι το χτίσιμο μιας καλύτερης αύρας ενόψει της συνέχειας που παραμένει δύσκολη.

Τα ντέρμπι δεν έχουν τελειώσει για την «Ένωση» που υποδέχεται τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ (ο οποίος πιθανότατα στην Καλογρέζα θα είναι πολύ πιο επικίνδυνος από τον Ολυμπιακό) όπως και τα λεγόμενα μικρά ματς στα οποία οι «κιτρινόμαυροι» τα είδαν όλα στη μέχρι τώρα πορεία τους στη σεζόν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK