Πογέτ: Προπόνηση... μακελειό, live ιδιαίτερα και νίκη!

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τις πρώτες μέρες του Γκας Πογέτ στην ΑΕΚ, την… αγγλικού τύπου δίωρη προπόνηση στα Σπάτα που έπεφταν κορμιά, στη συνεχόμενη αναφορά της λέξης "νίκη" σε κάθε ευκαιρία και στην ανάγκη να… αδειάσει το κεφάλι των παικτών.

Πογέτ: Προπόνηση... μακελειό, live ιδιαίτερα και νίκη!
INTIME SPORTS

Ο Γκας Πογέτ έδωσε στη χθεσινή προπόνηση της ΑΕΚ το πρώτο δικό του στίγμα σε ότι αφορά τις συνθήκες που ο Ουρουγουανός θέλει να περάσει στους ποδοσφαιριστές της "Ένωσης". Πολλή μπάλα, ποικιλία στις ασκήσεις οι οποίες είχαν όλες μπάλα, τέσσερα γκρουπ, δύο οικογενειακά διπλά και δουλειά στην τακτική και στο γυμναστήριο. Όλα αυτά μέσα σε ένα -σχεδόν- δίωρο κατά το οποίο στα Σπάτα… έπεσαν κορμιά.

Μεγάλη ποικιλία στις ασκήσεις, πολλή μπάλα

Βέβαια η κούραση ήταν ευχάριστη για τους παίκτες της ΑΕΚ αφού όταν υπάρχει ποικιλία στις ασκήσεις και αρκετή μπάλα, ο ποδοσφαιριστής (εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν) δε βαριέται ποτέ. Πογιέτ, Ταρίκο και Ότγουεϊ όπως ήταν λογικό λόγω της εμπειρίας τους στην Premier League προσεγγίζουν με απολύτως σύγχρονο τρόπο την προπόνηση και την προετοιμασία της ομάδας, γεγονός που μάλλον αναμενόμενο -όσο φυσικά και θετικό- πρέπει να θεωρηθεί.

Σε συνεχή διαδικασία γνωριμίας με τους παίκτες

Στο περιθώριο της προπόνησης και του… λιωσίματος των παικτών, ο Γκας Πογέτ συνέχισε και την "επαφή" με τους ποδοσφαιριστές τους οποίους προσπαθεί να γνωρίσει το συντομότερο δυνατό. Μετά τα πολλά τετ-α-τετ τις προηγούμενες μέρες στα Σπάτα ο Ουρουγουανός είχε χθες μία σύντομη συζήτηση με τους αρχηγούς της ομάδας.

Πογέτ: Προπόνηση... μακελειό, live ιδιαίτερα και νίκη!
INTIME SPORTS

"Θέλω να… αδειάσετε το κεφάλι σας και τη νίκη"!

Αυτό που θέλει ο Πογέτ να κάνει σε πρώτη φάση είναι να… αδειάσει το κεφάλι των παικτών του, για αυτό και δεν αποκλείεται να τους δώσει συνεχόμενα ρεπό κατά τη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος προκειμένου να αποφορτιστούν. Το συγκεκριμένο… άδειασμα ήταν κάτι που ζήτησε και ο ίδιος ο Πογέτ από τους παίκτες, όχι ενόψει της ξεκούρασης αλλά και πριν το ματς της Λεωφόρου. "Θέλω να αδειάσετε το κεφάλι σας, να βγείτε και να παίξετε σωστό ποδόσφαιρο για να νικήσουμε χωρίς να σκέφτεστε τίποτα" ήταν το λιτό, σύντομο αλλά περιεκτικό μήνυμα του Ουρουγουανού ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να αναφέρει τη λέξη "νίκη" σε κάθε κουβέντα του με τους παίκτες.

Ιδιαίτερα την ώρα του αγώνα!

Σε ότι έχει να κάνει με το κοουτσάρισμα στον πάγκο της ΑΕΚ το ένα ματς είναι -φυσικά- πολύ μικρό σαν δείγμα για να δώσει μία… αντιπροσωπευτική τζούρα από το ουρουγουανικό ταμπεραμπέντο του νέου τεχνικού της "Ένωσης". Ωστόσο ο Πογέτ κάνει… μπαμ ότι είναι απολύτως εκδηλωτικός, φωνάζει, σφυρίζει, τρελαίνεται και ζει το ματς με την ένταση στα κόκκινα. Αξιοπρόσεκτη, κατά τη διάρκεια του ματς της Λεωφόρου ήταν και η κίνηση του Πογέτ να εξηγεί στους αναπληρωματικούς κάποιες φάσεις που λάμβαναν χώρα εκείνη τη στιγμή.

Πογέτ: Προπόνηση... μακελειό, live ιδιαίτερα και νίκη!
INTIME SPORTS

Ανάλυση βίντεο από όλη τη Σούπερ Λίγκα

Μεγάλη σημασία ο Γκουστάβο Πογέτ δίνει και στην ανάλυση των βίντεο. Πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεν έδειξε μόνο βίντεο από αγώνα της ΑΕΚ ή του αντιπάλου της αλλά ένα… ποτ-πουρί από γκολ που έχουν μπει στο πρωτάθλημα, εξηγώντας στους παίκτες πώς θα αποφύγουν τα λάθη όταν βρεθούν σε ανάλογη θέση.

Η ευκαιρία για το βήμα παραπάνω

Παρότι ο Πογέτ είναι πολύ… Ουρουγουανός σε νοοτροπία, η προσέγγισή του στο ποδόσφαιρο είναι περισσότερο αγγλική, λόγω της μεγάλης παρουσίας του στο νησί. Όπως και να έχει όμως το σημαντικό -για την ΑΕΚ- είναι ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιράνθρωπο που ήρθε εδώ αρκετά αποφασισμένος να κάνει το βήμα παραπάνω, στην πρώτη φορά στην -προπονητική- καριέρα του που του δίνεται η ευκαιρία να βρίσκεται στις πάνω θέσης του βαθμολογική κατάταξη, μιας άλλης χώρας, με χαμηλότερο επίπεδο δυσκολίας.

Πογέτ: Προπόνηση... μακελειό, live ιδιαίτερα και νίκη!
INTIME SPORTS

Το πρόγραμμα της ΑΕΚ -πλέον- ευνοεί την προσδοκία μιας καλής… ευθυγράμμισης στα αποτελέσματα της ομάδας αφού τα δύσκολα των πρώτων εννιά αγωνιστικών με Ξάνθη, Τούμπα, Καραϊσκάκη και Λεωφόρο πέρασαν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η "Ένωση" έχει την πολυτέλεια να υποτιμήσει οποιονδήποτε. Αρχής γενομένης από τον Αστέρα Τρίπολης ο οποίος θα έρθει μεν την Κυριακή στο ΟΑΚΑ σκοτωμένος λόγω του ματς με τον ΑΠΟΕΛ, αλλά δεν ανάγκασε και λίγες φορές την ΑΕΚ να βγάλει το… χτικιό μέχρι να τον κερδίσει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK