Ψήφος εμπιστοσύνης στον Δέλλα!

O Άκης Γεωργίου γράφει για την ΑΕΚ που βαρέθηκε να δίνει ανούσια ματς και για το θέμα του προπονητή ο οποίος αυτή τη στιγμή -δικαίως- έχει τις πιθανότητες για παραμονή υπέρ του.

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Δέλλα!
INTIME SPORTS

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να παίζεις δίχως κίνητρο σε μία κατηγορία από την οποία είσαι περαστικός. Σήψη. Παρόλα αυτά η ΑΕΚ στο ματς με τη Λάρισα δεν ήταν το ίδιο κακή σε σχέση με τα προηγούμενα ματς. Ήταν ελαφρώς καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, σκόραρε, δέχτηκε ένα τζάμπα γκολ, όλα οφ-σάιντ. Το γκολ του Αραβίδη, αρκετά πιο οφ-σάιντ από εκείνο του Κοντοδήμου, αλλά και τα δύο ήταν μη κανονικά και κακώς μέτρησαν.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ θυμήθηκε τα… παλιά (τις προηγούμενες εμφανίσεις της στα play-off δηλαδή) και δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά. Βεβαίως διαμαρτύρεται για ένα πέναλτι του Δεληζήση στον Αραβίδη στο τελευταίο λεπτό, αλλά ουδείς ασχολείται με τα όσα διαδικαστικά λαμβάνουν χώρα από εδώ και πέρα στη Football League.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η ΑΕΚ εξασφάλισε την πρώτη θέση της Football League αφού την ίδια ώρα ο Ηρακλής έχανε για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα από τον Απόλλωνα. Αυτή τη φορά στο Καυτατζόγλειο. Μία ακόμα απόδειξη του γεγονότος ότι τα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν όλο αυτό τον καιρό σχετικά με τη διαφορά δυναμικότητας του βόρειου με τον νότιο όμιλο δεν ήταν τίποτα άλλο πέρα από… μπαρούφες.

Εν πάση περιπτώσει, σημασία έχει ότι η κατηγορία αυτή αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν για την ΑΕΚ από το πρωί της Πέμπτης και τότε θα ξεκινήσουν τα δύσκολα. Ή για την ακρίβεια, η κανονικότητα.

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Δέλλα!
INTIME SPORTS

Προπονητής

Ευτυχώς, πέραν από το τέλος του πρωταθλήματος έρχεται και το τέλος των συνεντεύξεων Τύπου της σεζόν, αφού κάθε φορά μετά από αυτές φουντώνει το θέμα του προπονητή, συνήθως άνευ λόγου. Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Δέλλας είπε το προφανές: Δεν μπορεί να ξέρει ο ίδιος ποιο θα είναι το μέλλον του στην ομάδα. Λογικό, αφού για την παραμονή του προπονητή θα αποφασίσει η διοίκηση.

Ο Δέλλας έχει συμβόλαιο που τελειώνει μετά με το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου και από εκεί και πέρα αν κληθεί από τη διοίκηση για συζήτηση τότε είναι δεδομένο ότι θα παραμείνει στην ομάδα αφού μετά τη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Ηρακλή ξεκαθάρισε πως επιθυμία του είναι η νέα σεζόν να τον βρει στην ΑΕΚ.

Δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς αυτό που ξέραμε… μέχρι προχθές. Ότι δηλαδή, η παραμονή του Δέλλα συγκεντρώνει πλέον πάρα πολλές πιθανότητες, με μεγαλύτερο… σύμμαχο του Έλληνα τεχνικού τον εκτελεστικό διευθυντή της ομάδας, Ντούσαν Μπάγεβιτς ο οποίος πιστεύει στις δυνατότητές του και θεωρεί πως αν η ΑΕΚ χάσει τον Δέλλα θα κλωτσήσει μια μεγάλη ευκαιρία.

Από εκεί και πέρα το ότι… ψάχτηκε για προπονητή η ΑΕΚ ψάχτηκε. Η εμπιστοσύνη προς τον Δέλλα που είχε φτάσει στα πικ της μετά το ματς με τον Ατρόμητο και απογειώθηκε μετά το Καραϊσκάκη πέρασε από διάφορες φάσεις και -μίνι- κρίσεις. Ορισμένοι ξένοι προπονητές πέρασαν από την ατζέντα της «Ένωσης» και έγιναν υποψήφιοι αντικαταστάτες του Δέλλα.

Κάτι παρόμοιο έγινε και την περασμένη σεζόν αφού υπήρξε προφορική συμφωνία με τον Γκαρίδο την οποία την πήρε ο… αέρας λόγω της ψήφου εμπιστοσύνης στον Δέλλα. Η αλήθεια είναι πως ο Δέλλας δεν έμεινε… μετεξεταστέος σε κάποιο από τα τεστ που πέρασε. Η ΑΕΚ τερμάτισε πρώτη, είχε εξαιρετική εικόνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος, έκανε μία… αντιαισθητική κοιλιά στα play-off αλλά σε ότι έχει να κάνει με το πλάνο του προπονητή και την αγωνιστική ταυτότητα που απέκτησε η ομάδα, οι διαπιστώσεις πρέπει να είναι γενικές. Να μην είναι δηλαδή φιλτραρισμένες μόνο με την τελευταία εικόνα που ήταν όντως κακή.

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Δέλλα!
INTIME SPORTS

Δέλλας: Κεφάλαιο για την ΑΕΚ

Η σούμα είναι απλή. Η διοίκηση θα κάνει ταμείο στο θέμα προπονητή και θα κάνει το καλύτερο για τον Σύλλογο. Ο καθένας έχει τη γνώμη του -και- σε αυτό το ζήτημα. Η δική μου είναι πως το καλύτερο για την ΑΕΚ είναι να κρατήσει τον Δέλλα εντός των τειχών της από πολλές απόψεις.

Αρχικά αυτό που είδα φέτος σε μεγάλο μέρος της σεζόν μέσα στο γρασίδι -προσωπικά- με κάλυψε. Μια ΑΕΚ που πνίγει τον αντίπαλο, κυκλοφορεί τη μπάλα πολύ καλά, δεν αλλάζει τον τρόπο παιχνιδιού της είτε ο αντίπαλος λέγεται Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη, είτε Ερμιονίδα στο Κρανίδι. Μου άρεσε ακόμα και η επιλογή του να μη γυρίσει την ομάδα πίσω στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό στην Καλογρέζα. Κι ας κάηκε από αυτό. Ούτως ή άλλως αν είχε τον Κορδέρο να κρατήσει τη μπάλα στο κέντρο δεν θα έβαζε και τον Ντούνη και τον Ντακόλ.

Eπίσης, πέραν από έναν-δύο ατζέντηδες (ΟΚ, ατζέντηδες είναι, δεν ζουν και αναπνέουν για μια καλύτερη ΑΕΚ επειδή είχαν τον αφίσα τον Θωμά Μαύρο πάνω από το κρεβάτι τους, ίσως να υπάρχει άλλος λόγος…) και ελάχιστους σούπερ υπερβολικούς ποδοσφαιριστές που υποφέρουν από έλλειψη αυτογνωσίας, δεν έχω μάθει ότι υπάρχει παράπονο από κάποιον που αδικείται.

Αν στα παραπάνω συνυπολογίσουμε ότι μετά τη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Ηρακλή στην οποία έγινε το μπέρδεμα με τον προπονητή, στα Σπάτα η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη και στην κοινωνία των ποδοσφαιριστών, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ταρακουνήθηκε λόγω των συννέφων πάνω από τον Δέλλα. Στο συγκεκριμένο κομμάτι νομίζω και πως η κίνηση του Χρήστου Αραβίδη να αφιερώσει το γκολ στον προπονητή, κάτι λέει. Το είχε κάνει και παλιά ο Ντέμης με τον Σάντος. Άλλα μεγέθη, ίδια λογική.

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Δέλλα!
INTIME SPORTS

Με λίγα λόγια…

Η ΑΕΚ έπαιξε μετά από χρόνια μπάλα αφού στα χέρια του προπονητή υπήρχαν κανονικοί ποδοσφαιριστές που μπορούσαν να υποστηρίξουν το σχέδιο. Ανέβηκε στη Σούπερ Λιγκ πρώτη, απέκτησε ξανά αγωνιστική ταυτότητα ιδιαίτερα ανθεκτική και απέναντι σε ομάδες Α’ Εθνικής, στα αποδυτήρια υπάρχει καλό -σχεδόν οικογενειακό- κλίμα και έκανε μία κοιλιά στο τέλος. Δικαίως οι πιθανότητες είναι υπέρ του Δέλλα…

Διαβάστε ακόμη:

Ανοιχτό άφησε το θέμα της παραμονής του στην ΑΕΚ ο Δέλλας

Γιόχανσον: "Ανυπομονώ να παίξω με την ΑΕΚ στη Super League"

News 24/7

24MEDIA NETWORK