Σαν βρεθείς -ξανά- στης Φιλαδέλφειας τα μέρη

O Άκης Γεωργίου γράφει για τη συνάντηση της ΑΕΚ με την πλευρά του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας και για το γήπεδο που φαίνεται να είναι πιο κοντά από ποτέ.

Σαν βρεθείς -ξανά- στης Φιλαδέλφειας τα μέρη
INTIME SPORTS

Η συνάντηση της ΑΕΚ με τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας ήταν -ουσιαστικά- η πρώτη. Αν εξαιρέσει κανείς τη συνάντηση του Δημήτρη Ανδριόπουλου με την τεχνική επιτροπή του Δήμου την 5η Δεκεμβρίου 2014, οι δύο πλευρές δεν είχαν καμία απολύτως επαφή όλο αυτό το διάστημα, με ευθύνη -προφανώς- της δημοτικής αρχής η οποία ακύρωσε την… παραλίγο συνάντηση στις γιορτές των Χριστουγέννων. Τελικά η συνάντηση έγινε, έστω και με -αδικαιολόγητα- μεγάλη καθυστέρηση, με το πρόσημό της να είναι θετικό για την ΑΕΚ και για το μεγαλύτερο όνειρο του κόσμου της.

Παρά το γεγονός ότι η δημοτική αρχή απέρριψε το αίτημα για παρουσία δημοσιογράφων με αποτέλεσμα να μη γίνει εφικτό να γνωρίζει κανείς με απόλυτη ακρίβεια το τι ειπώθηκε εντός της αίθουσας, οι πληροφορίες και οι δηλώσεις των ανθρώπων της ΑΕΚ, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και αποτέλεσε το πρώτο βήμα για τη λύση ενός… διαχρονικού προβλήματος.

Οι άνθρωποι που εκπροσώπησαν την πλευρά της ΑΕΚ απάντησαν σε όποιο ερώτημα τους τέθηκε από την πλευρά της δημοτικής αρχής, με τους ξένους γνωμοδότες που κάλεσε ο Άρης Βασιλόπουλος, μάλιστα, να προχωρούν σε αναζήτηση διευκρινίσεων σχετικά με τον τρόπο προσέλευσης και αποχώρησης του κόσμου από το γήπεδο. Κάτι που δείχνει πως υπάρχει ένας συμβιβασμός σε ότι αφορά την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου και καμία -πλέον- διάθεση για αλλαγή του πλάνου της "Αγιάς Σοφιάς".

Η είδηση

Η είδηση της ημέρας ήταν το γεγονός ότι ο Δήμος δεν αντιπρότεινε ένα άλλο έργο. Αυτό είχε ξεκαθαριστεί και στους ανθρώπους της ΑΕΚ οι οποίοι με επιστολή τους ζήτησαν να ενημερωθούν για το τι ακριβώς θα συζητούνταν το απόγευμα της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι θα πραγματοποιούνταν μία συζήτηση σχετικά με το υπάρχον σχέδιο. Έτσι, ο Δήμος δεν παρουσίασε κάποιο άλλο σχέδιο, κάνοντας κουβέντα πάνω στο σχέδιο της "Αγιάς Σοφιάς". Ενδεχομένως σιγά-σιγά να αρχίζει η αποδοχή…

Η αργοπορία

Η αργοπορία για τη συνάντηση με τον Δήμαρχο ήταν κάτι στο οποίο αναφέρθηκαν όλοι οι άνθρωποι της ΑΕΚ βγαίνοντας από την αίθουσα. Έπρεπε να είχε γίνει αρκετό καιρό πριν. Ας είναι. Το ζητούμενο είναι η εύρεση λύσης τόσο για την "Ένωση" όσο και για την περιοχή. Σημασία έχει πως έστω και αργά -έστω και υπό τον φόβο της απόφασης του ΣτΕ- ο Δήμαρχος αντιλήφθηκε πως η λύση δεν πρόκειται να βρεθεί μέσα από συνεντεύξεις του σε διάφορα εναλλακτικά μέσα που αβαντάροντας τις θέσεις τους διεύρυναν ένα πρόβλημα που δεν υπήρχε, αλλά με τη διά ζώσης συζήτηση με την άλλη πλευρά.

Το περίεργο

H δημοσιογραφική κάλυψη μίας συνάντησης για ένα ζήτημα αρκετά σημαντικό για αρκετές χιλιάδες ανθρώπων το ενδιαφέρον για το οποίο ξεπερνάει τα στενά όρια του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, απαγορεύτηκε από την πλευρά του Δήμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλευρά της ΑΕΚ δεν είχε καμία ένσταση για την παρουσία των εκπροσώπων του Τύπου, ωστόσο θεωρήθηκε… λογική -για τα δεδομένα της εποχής- η απόφαση του Δημάρχου, ιδιαίτερα από τη στιγμή που απαγορεύτηκε η είσοδος ακόμα και στην αντιπολίτευση του Δήμου!

Τα νέα για την ΑΕΚ από τη χθεσινή συνάντηση είναι καλά. Βεβαίως, ορισμένες φορές εκείνο που έχει σημασία είναι όχι τόσο αυτό που θα πει κάποιος αλλά ο τρόπος με τον οποίο θα το πει. Και ο τρόπος που μίλησε χθες ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας "έβγαζε" ήττα. Κακώς ήταν έτσι. Από την πρώτη μέρα το ζητούμενο ήταν η δημιουργία ενός γηπέδου πλήρως εναρμονισμένου στον χαρακτήρα της πόλης. Από τη στιγμή που η ΑΕΚ σχεδίασε ένα τέτοιο γήπεδο και ήταν σε θέση να καλύψει όλες τις απορίες του Δημάρχου και των συνεργατών του σχετικά με το έργο, δεν υπάρχει χαμένος.

Δεν είναι ακόμα για πανηγυρισμούς η κατάσταση αλλά η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ είναι πιο κοντά στον "επαναπατρισμό" της από ποτέ.

Διαβάστε ακόμη:

Βασιλόπουλος: "Θέλουμε γήπεδο". Ανδριόπουλος: "Δεν θα μας σταματήσει οτιδήποτε" (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK