Σε 7 στάσεις κατεβαίνουμε...

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την ΑΕΚ που κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης κατάφερε να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα: Να βγάζει την ψυχή του κόσμου της. Αλλά η πραγματικότητα αυτή τη φορά είναι απλή…

Σε 7 στάσεις κατεβαίνουμε...

Η ΑΕΚ συνέχισε τις αγχωτικές εμφανίσεις της στη διαδικασία των play-off και στον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Οι «κιτρινόμαυροι» παρότι για μία ακόμα φορά το πάλεψαν έδειξαν να μην μπορούν να κάνουν τίποτα προκειμένου να διευκολύνουν τη ζωή τους στο ματς και κατάφεραν να το μετατρέψουν σε ροντέο, σώζοντας την παρτίδα στο τέλος με το κατά λάθος γκολ του Άρη Σοϊλέδη. ΟΚ, μπάλα είναι, συμβαίνουν αυτά. Κάποια ματς τα κερδίζεις στο τέλος.

Εννοείται πως αυτό που ζητάει η ΑΕΚ είναι να κερδίζει με 0,5-0 σε κάθε ματς προκειμένου να πάρει όσο πιο γρήγορα γίνεται το πρώτο εισιτήριο της ανόδου. To πρώτο όμως, γιατί αν γίνει κανένα μπέρδεμα και πάρει το δεύτερο, τότε η κατάσταση θα γίνει αρκετά βαριά.

Η κριτική καλό είναι να υπάρχει, το μέγεθος της ΑΕΚ επιτάσσει αυστηρότητα ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα πληροφόρησης για τις ικανότητες κανενός, αφού όλοι όσοι φορούν τη φανέλα της ομάδας και όσοι βρίσκονται στον πάγκο της έχουν κριθεί εδώ και αρκετό καιρό, με τις αποφάσεις να έχουν παρθεί. Για παράδειγμα, η ΑΕΚ δεν έμαθε το Σάββατο πρώτη φορά, ότι οι επιθετικοί του Απόλλωνα μπορούν να φύγουν άνετα στην πλάτη του Σοϊλέδη. Το ήξερε γιατί είδε να συμβαίνει το ίδιο με τον Ολυμπιακό, την Καλλιθέα και αρκετούς ακόμα αντιπάλους. Για αυτό ψάχνει να πάρει αριστερό μπακ.

Σε 7 στάσεις κατεβαίνουμε...

Ούτε έμαθε το Σάββατο ότι τελικά ο Ανέστης δεν είναι ακριβώς αυτό που ψάχνει για του χρόνου κάτω απ’ τα δοκάρια της. Για αυτό θέλει να πάρει τον Μούλντερ. Δεν είναι μόνο η κίνηση του Ανέστη στο γκολ, αλλά και η «βγαίνω-δε βγαίνω» έξοδος που τελικά έσωσε την ομάδα στο τέλος και έφερε την αντεπίθεση. Ωστόσο, ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ απαγορεύεται να «κολλάει», να περιμένει την εξέδρα και να παλεύει με το ένστικτο σταματώντας τα βήματά του στην έξοδο. Τα καλά στοιχεία του Ανέστη ενδεχομένως να δώσουν ένα μεγάλο όπλο στην «Ένωση» σε βάθος χρόνου, αλλά αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ χρειάζεται έναν… Ατματσίδη.

Πάνω-κάτω

Στον αγώνα της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα θετική ήταν μετά από καιρό η εικόνα του Έλντερ Μπαρμπόσα ο οποίος με καθαρό μυαλό μπορεί να βοηθήσει καλύτερα την ομάδα, ενώ στην περίπτωση του Μακόλεϊ Κρισάντους τα πράγματα παραμένουν ως έχουν. Δεν δείχνει σε καμία περίπτωση ότι κάπου, κάπως, κάποτε μπορεί να αποκτήσει μία ποδοσφαιρική εικόνα η οποία θα δικαιολογεί ένα από τα πιο βαριά συμβόλαια στην ομάδα. Στο γκολ της ισοφάρισης, πάντως, από τον Μπαρμπόσα, ο «Χρύσανθος» κάνει σεντερφορίσια προβολή πριν η μπάλα φτάσει στον Πορτογάλο.

Δεν της δόθηκε καθαρό πέναλτι

Ο διαιτητής Λαμπρόπουλος ο οποίος σφύριξε τον αγώνα της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό από τον οποίο οι «κιτρινόμαυροι» είχαν σφοδρά παράπονα για τη διαιτησία, επέστρεψε στο δρόμο της «Ένωσης» και της άφησε παρόμοια… συναισθήματα. Ο ρέφερι -εντελώς λανθασμένα- δεν έδωσε πέναλτι στην ανατροπή του Μπακάκη από τον Γκόλια στο 21ο λεπτό. Η κακή εικόνα της ΑΕΚ δε δικαιολογείται σε καμία περίπτωση, αλλά θα μιλάγαμε για άλλο ματς αν είχε δοθεί πέναλτι τόσο νωρίς.

Σε 7 στάσεις κατεβαίνουμε...
INTIME SPORTS

Ελαφρά γκρίνια

Η εξέδρα γκρίνιαξε πολύ ελαφρά για τα δεδομένα της στο ημίχρονο και στο χρονικό διάστημα που η ΑΕΚ ήταν πίσω στο σκορ. Σημαντικό και αυτό γιατί κανείς δεν ξέρει πώς θα μπορούσε να διαχειριστεί η ομάδα ένα αντίθετο ενδεχόμενο μετά από περίπου δύο μήνες απουσίας του κοινού της από τα παιχνίδια της. Εν πάση περιπτώσει το θετικό για την ΑΕΚ είναι ότι κέρδισε γιατί σήμερα μπορεί και να είχαμε ομορφιές με τον έναν να κατηγορεί το 4-3-3, τον άλλον να σκαλώνει με τον Σοϊλέδη που κατέληξε… Μίτσελ των φτωχών και όλους μαζί με τον «Χρύσανθο».

Απλά πράγματα

Η πραγματικότητα είναι απλή, εύκολη και κατανοητή. Η ομάδα αυτή έχει κορεστεί-κουραστεί-βαρεθεί. Δημιουργήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο και θα τελειώσει τον προσεχή Ιούνιο. 11 μήνες γεμάτους, παίζοντας με ομάδες 1-2-3-4 ταχύτητες κάτω και έχοντας γνώση πως ο βασικός της στόχος θα πραγματοποιηθεί με την ευκολία που κάνει κανείς έναν κυριακάτικο περίπατο στο μητροπολιτικό πάρκο της Νέας Φιλαδέλφειας. Στο μεταξύ έπιασε το ταβάνι της στους αγώνες με τον Ολυμπιακό, απογοητεύτηκε, έχασε και τρεις βασικούς της ποδοσφαιριστές (Κορδέρο-Μπρέσεβιτς από νωρίς, Μάνταλος από τον Μάρτη) με σοβαρούς τραυματισμούς και γεια σας. Δε θέλει και πολύ…

Δεν είναι τυχαίο που δε χάνει στις κακές της μέρες η ΑΕΚ. Εδώ που έφτασε, ουσιαστικά ένα διπλό στη Λάρισα είναι η πρώτη θέση και με υποτυπώδη σοβαρότητα μέχρι το τέλος θα σκέφτεται ψύχραιμα το καλοκαίρι, την επιστροφή της στη Σούπερ Λιγκ…

News 24/7

24MEDIA NETWORK