Σε κάτι τέτοια απογεύματα γράφεται η ιστορία

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τα ματς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό και για την "Ένωση" που μπορεί να έχασε την ευκαιρία για εύκολο ημιτελικό ωστόσο της… στρώθηκε μία σοβαρή πιθανότητα να γράψει ιστορία.

Σε κάτι τέτοια απογεύματα γράφεται η ιστορία
INTIME SPORTS

Η κλήρωση με τον Ολυμπιακό, αδικεί την ΑΕΚ. Για έναν πολύ απλό λόγο: Γιατί και οι έξι υπόλοιποι αντίπαλοι ήταν στα μέτρα της και σε περίπτωση που το μπαλάκι είχε άλλη άποψη θα προσφερόταν στην "Ένωση" η ευκαιρία να συνεχίσει τις σοβαρές εμφανίσεις της στον θεσμό. Με ρεαλισμό και κάτω τη μπάλα.

Το μπαλάκι τελικά είχε άλλη άποψη και έβγαλε στο δρόμο της ΑΕΚ τον Ολυμπιακό στην πιο φανατισμένη εποχή των δύο συλλόγων από το 1996 όταν ο Μπάγεβιτς πήρε την ιστορική απόφαση να μετακομίσει.

Το κατά πόσο η ΑΕΚ μπορεί -σε αυτή την έκδοσή της- να διαχειριστεί δύο τέτοια ματς θα το δείξει η ιστορία. Το ιδανικότερο σενάριο για αυτή θα ήταν να κληρωθεί με τα Χανιά π.χ., να συναντήσει τον Απόλλωνα στον ημιτελικό και να πετύχει τον Ολυμπιακό στον τελικό. Μονό ματς, περισσότερες πιθανότητες.

Σε κάτι τέτοια απογεύματα γράφεται η ιστορία

Η μοίρα είναι από τα ελάχιστα πράγματα στη ζωή που δεν αλλάζουν, η ΑΕΚ το έχει βιώσει στο πετσί της σε αρκετές περιπτώσεις. Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός βγήκε στο δρόμο της "Ένωσης", πολλά σχέδια πιθανόν να άλλαξαν αλλά το δάσος που πρέπει να δει η ομάδα του Δέλλα είναι η χρυσή ευκαιρία που της προσφέρεται προκειμένου να γράψει ιστορία. Το δέντρο είναι ο φανατισμός που καλλιεργείται τα τελευταία χρόνια και όποιος επικεντρώσει σε αυτόν, χάνει. Ή τουλάχιστον χάνει αρκετές πιθανότητες.

Σε κάθε περίπτωση η ΑΕΚ -όσο οξύμωρο και αν ακούγεται αυτό- δεν έχει άγχος. Είναι ακόμα ομάδα Β’ Εθνικής, χτίζει την επιστροφή της, δεν έκανε ποτέ σημαία της το Κύπελλο και δεν είναι σε θέση να γνωρίζει καν αν στο ενδεχόμενο που κατακτήσει τον θεσμό θα παίξει στην Ευρώπη. Πέρασε από τη φάση των ομίλων, σκόρπισε τον Ατρόμητο, είδε στα μάτια τον Πανθρακικό, πέρασε σε διπλό ματς την Κέρκυρα. Έφτιαξε μία δυναμική που της επέτρεψε μέχρι την κλήρωση των προημιτελικών να θεωρεί του χεριού της τους 6 από τους 7 εν δυνάμει αντιπάλους της.

Σε κάτι τέτοια απογεύματα γράφεται η ιστορία
INTIME SPORTS

Δεδομένου του restart, δεν είναι κι άσχημα. Κανείς δε θα της πει τίποτα άμα αποκλειστεί. Αντίθετα, σε περίπτωση που καταφέρει να αποκλείσει τον Ολυμπιακό αφενός γράφει ιστορία με τη μεγαλύτερη πρόκριση όλων των εποχών (λόγω της συμμετοχής της στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής) και αφετέρου αυτό θα σημάνει μία καταστροφική εξέλιξη για τον αντίπαλο.

Βέβαια, αν η ΑΕΚ ήταν μία… ελβετική ομάδα με εντελώς ψυχρή λογική θα ζούσε με το σλόγκαν "στόχος μας είναι μόνο η άνοδος, όσο πιο ψηλά γίνεται στο Κύπελλο" μέχρι τα ματς με τον Ολυμπιακό. Επειδή όμως δεν είναι ελβετική ομάδα αλλά η ΑΕΚ, όσοι ζουν στο ποδοσφαιρικό τμήμα παίρνουν ήδη αρκετά μηνύματα από το πρωί που αφορούν μόνο τους αγώνες με τον Ολυμπιακό. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει πως είναι το πρώτο ντέρμπι της ΑΕΚ με ομάδα του ΠΟΚ μετά από δύο χρόνια. Υπάρχει δίψα, απαίτηση. Λογικό, γιατί οι κοινωνίες των ομάδων αποτελούνται από τον κόσμο τους. Για τον οποίο ένα ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακού δεν είναι μία αναμέτρηση ομάδας Super League με μία άλλη της Β’ Εθνικής, αλλά… ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Με ότι αυτό συνεπάγεται.

Nτεζαβαντάζ

Ο Ολυμπιακός διαθέτει καλύτερη ομάδα, έμπειρους ποδοσφαιριστές, καινούργιο προπονητή και έχει το πρώτο ματς στην έδρα του. Σε μία έδρα που σε περίπτωση που δεχτείς γκολ νωρίς μπορεί να σε καταπιεί. Το διαπίστωσε η ΑΕΚ στο παρελθόν έχοντας καλύτερες ομάδες από τη σημερινή.

Αβαντάζ

Η ΑΕΚ έχει την αύρα που πρέπει να έχει μία ομάδα πριν από ένα ντέρμπι. Τα πάντα λειτουργούν σε επαγγελματικό επίπεδο, υπάρχει ηρεμία, πλάνο, σχέδιο και συνέπεια στο οικονομικό. Επίσης λίγες μέρες πριν το ματς με τον Ολυμπιακό οι Πειραιώτες θα ταξιδέψουν στην Τούμπα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Θετικό και αυτό.

Σε κάτι τέτοια απογεύματα γράφεται η ιστορία
INTIME SPORTS

Το στοίχημα

Στοίχημα για την ΑΕΚ αποτελεί η αγωνιστική συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών της σε ένα τόσο σοβαρό ντέρμπι. Μέχρι στιγμής απέναντι σε ομάδες Super League όπως ο Πανθρακικός, η Κέρκυρα και o Ατρόμητος άπαντες τα πήγαν περίφημα. Πλέον το level δυσκολίας ανεβαίνει γιατί ο Ολυμπιακός δεν είναι κανένας από τους τρεις προαναφερθέντες. Ούτε φυσικά έχει σχέση με τα παραπάνω ένα ματς στη δύσκολη έδρα του.

Το χορτάρι

Στο ποδόσφαιρο τα πάντα είναι χορτάρι. Εκεί μπορεί να ανατραπούν όσα λέγονται και γράφονται ανά μήνες σε ένα μόλις δευτερόλεπτο εξαιτίας μίας… κέντας. Θέλει και τύχη η ΑΕΚ για να περάσει δεδομένου του γεγονότος ότι ο Ολυμπιακός δεν θα κάνει το λάθος να την υποτιμήσει. Λίγο με την τύχη, λίγο με το πλάνο, λίγο με το "μπάλα είναι, όλα γίνονται" και λίγο με το "όταν θέλεις κάτι πολύ η φύση συνωμοτεί υπέρ σου" η ΑΕΚ θα πάει με βάρκα την ελπίδα στο Καραϊσκάκη και από εκεί και πέρα… ότι γίνει.

Διαβάστε ακόμη:

Άκης Γεωργίου: Επιτέλους ΑΕΚ!

Ολυμπιακός-ΑΕΚ στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας

News 24/7

24MEDIA NETWORK