Στο Καραϊσκάκη με φουλ τις μηχανές

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τον αγώνα της ΑΕΚ με την Κέρκυρα που ήταν απλά μια τυπική διαδικασία για τους «κιτρινόμαυρους» εν αναμονή του αγώνα της Μεγάλης Πέμπτης στο Καραϊσκάκη.

Στο Καραϊσκάκη με φουλ τις μηχανές

Ο αγώνας της ΑΕΚ με την Κέρκυρα δε σηκώνει μεγάλη κριτική λόγω του γεγονότος ότι οι Φαίακες ταξίδεψαν στην Αθήνα όντας στα… χαμένα, όπως συμβαίνει το τελευταίο διάστημα. Οι ποδοσφαιριστές της «Ένωσης» δεδομένου του γεγονότος ότι αρκετοί εξ αυτών δεν είναι βασικοί, είχαν σημαντικότατο κίνητρο και έτσι το κοντέρ σταμάτησε αισίως στα πέντε γκολ, με τον δείκτη του σκορ να μπορούσε να είναι κατά πολύ πιο υψηλός, αν σκεφτεί κανείς πως οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν 25 τελικές προσπάθειες σε ένα 90λεπτο.

ΡΟΤΕΪΣΟΝ

Ο Χιμένεθ ξεκούρασε ποδοσφαιριστές κερδίζοντας έδαφος και ως προς τους τιμωρημένους αφού εξέτισαν τη μία από τις δύο αγωνιστικές οι Μάνταλος-Σιμόες, εξέτισε ο Αϊντάρεβιτς, ενώ απουσίαζε και ο Λαμπρόπουλος που θα επιστρέψει στην ενεργό δράση από τη νέα σεζόν. Ξεκουράστηκε σε όλο το ματς ο Αραούχο που έμεινε στον πάγκο, όπως συνέβη και για ένα μεγάλο μέρος του αγώνα και με τον Λάζαρο που μπήκε στο τέλος.

ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ

Το σημαντικότερο για τον Χιμένεθ ήταν το γεγονός ότι μπήκε ο Τσιγκρίνσκι για να παίξει κανονικά με τον προστατευτικό νάρθηκα, προκειμένου να πάρει ρυθμό πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Ο Ουκρανός κεντρικός αμυντικός επέστρεψε στην αποστολή για πρώτη φορά μετά τον αγώνα Κυπέλλου με τον Πλατανιά που έσπασε το χέρι του και έγινε κατευθείαν βασικός γιατί ακολουθεί η μάχη της Μεγάλης Πέμπτης στο Φάληρο και κυρίως γιατί οι συνθήκες το επέβαλαν με την απώλεια του σταθερού φέτος, Λαμπρόπουλου.

ΒΑΡΓΚΑΣ-ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ

Ο Ρόναλντ Βάργκας επέστρεψε στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ μοιράζοντας δύο ασίστ, με την πρώτη εκ των οποίων να είναι εντυπωσιακή αφού ακολούθησε ωραίας προσωπικής ενέργειας του Βενεζουελάνου που διέσπασε την άμυνα της Κέρκυρας και έδωσε έτοιμο γκολ στον Μπακασέτα. Ασίστ ο Βάργκας, γκολ ο Μπακασέτας, και γενικά μια πλειάδα επιλογών για τον Χιμένεθ που έρχεται την καλύτερη δυνατή στιγμή στη σεζόν πριν από το καθοριστικό ματς της Πέμπτης. Ούτως ή άλλως στον αστερισμό του ματς του Φαλήρου, καλώς ή κακώς, κινούνται όλα στην «Ένωση».

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

Η Κέρκυρα μένει πίσω με τον αναμενόμενο τρόπο. Την ΑΕΚ επί Μανόλο Χιμένεθ απέναντι σε υποδεέστερους αντιπάλους στη Σούπερ Λιγκ την είδαμε. Μπορεί να τους νικήσει άνετα, να βρει αρκετά γκολ και να σημειώσει εντυπωσιακές νίκες. Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι άλλο. Είναι έτοιμη η ομάδα για το κάτι παραπάνω που θα της δώσει πρόσβαση στο να διεκδικήσει έναν τίτλο; Είναι έτοιμη για να πάει στο γήπεδο που πέρασε δύσκολα στις δύο τελευταίες της επισκέψεις και αποτέλεσε το σημείο του κύκνειου άσματος για δύο προπονητές της (Δέλλας, Κετσπάγια); Εκτός των άλλων, στο Φάληρο έχει και ο Μανόλο τους… δαίμονές του από εκείνη τη βαριά ήττα τη σεζόν 2010-11. Στο ΟΑΚΑ οι «κιτρινόμαυροι» του έχουν πάρει τον αέρα του Ολυμπιακού και αυτό είναι κάτι εμφανές. Στο Καραϊσκάκη υπάρχει θέμα και το βράδυ της Πέμπτης θα γίνει γνωστό αν ο Ισπανός έχει το γιατρικό και για αυτή τη δυσλειτουργία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK