Θα ήταν αμαρτία να μην...

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για το διπλό της ΑΕΚ στη Βέροια και για την απόδοση της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης η οποία έφερε ανακούφιση στην «Ένωση».

Θα ήταν αμαρτία να μην...
INTIME SPORTS

Αν τελικά στράβωνε το χθεσινό ματς της ΑΕΚ στη Βέροια (που μπορούσε να στραβώσει) θα ήταν μια από τις (πολλές) φορές που η «Ένωση» θα είχε κάθε λόγο να νιώθει σκασμένη και να ταξιδέψει με κόμπο στο λαιμό. Τελικά ήταν μία από τις (πιο λίγες, σε σχέση με τις άλλες) φορές που η τύχη ήταν πιο… δίκαιη με την ΑΕΚ.

Μόνο εύκολο πράγμα δεν είναι να παίζεις με την πλάτη στον τοίχο σε ένα ματς που πρέπει να κερδίσεις οπωσδήποτε, ο αντίπαλος να προηγείται στην πρώτη φάση που είδε… φως και μπήκε (μετά το λάθος του Μπουονανότε που επέλεξε να διαμαρτυρηθεί και να μην κυνηγήσει τη φάση) και να πρέπει να ανατρέψεις όλη την κατάσταση.

Τελικά ο Μπουονανότε ισοφάρισε παίρνοντας το αίμα του πίσω και ο Μπαρμπόσα με απευθείας εκτέλεση φάουλ έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ στο τελευταίο λεπτό, διώχνοντας τα σύννεφα που μαζεύτηκαν από την περασμένη Τετάρτη πάνω από τα Σπάτα λόγω της απόδοσης (και όχι τόσο λόγω της ήττας) στην Τούμπα.

Σημασία έχει ότι η ΑΕΚ νίκησε και έβγαλε θετικά στοιχεία του χαρακτήρα της ο οποίος δημιουργείται ξανά μετά από τέτοια ματς. Εννοείται ότι η ΑΕΚ δε σκότωσε κανένα θηρίο, αλλά λόγω των συγκυριών η νίκη της και ειδικά ο τρόπος που ήρθε αυτή, έχουν πολλά ακόμα θετικά πέραν από τους τρεις βαθμούς.

Πάνω από όλα όμως, η ΑΕΚ κατάφερε να… εξαργυρώσει με τη νίκη της λίγες μέρες ηρεμίας οι οποίες μπορούν να μετουσιωθούν σε έξι βαθμούς πριν το Καραϊσκάκη.

Επί… προσωπικού

Ο Έλντερ Μπαρμπόσα έγινε για πρώτη φορά σημείο αναφοράς σε αγώνα της ΑΕΚ παίρνοντας το ματς με το φάουλ στο τέλος. Ο Ροντρίγκο Γκάλο έμεινε μακριά από την πολύ καλή εικόνα του με τον Πλατανιά και τη Σεβίλλη που άφησε υποσχέσεις για μεγαλύτερα πράγματα από αυτά που έχει δώσει μέχρι στιγμής. Ο Ντίντακ Βιλά στο ντεμπούτο του έδειξε ότι μπορεί να παίζει ψηλά στην πλευρά όντας καλός και στα ανασταλτικά του καθήκοντα, έδειξε όμως ότι βρίσκεται ακόμα λίγο πίσω αφού όσο περνούσε η ώρα εξαφανιζόταν.

Από την άλλη ο Μάνταλος στο ντεμπούτο του στην 11άδα απέχει ακόμα από τον κανονικό Μάνταλο, αλλά σε κάθε του επαφή με τη μπάλα διαπιστώνεις ότι έλειψε πολύ αυτό το αέρινο στυλάκι από την ΑΕΚ τους τελευταίους έξι μήνες. Κάνει μπαμ ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά και στο παραπάνω επίπεδο. Το φετινό δηλαδή, γιατί πέρσι έκανε χαβαλέ στη Football League.

Θα ήταν αμαρτία να μην...
INTIME SPORTS

O Γιόχανσον τα γνωστά. Ίσως ο καλύτερος κλέφτης ολόκληρου του πρωταθλήματος αλλά αυτό το πρόβλημα με τις λανθασμένες μεταβιβάσεις κοντεύει να εξελιχθεί σε κατάρα. Ο Βάργκας είχε κάποια σκαμπανεβάσματα, χάνει ένα άχαστο στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά κάποιες φορές… μπουρδουκλώνεται και μένει πίσω. Πέρασε και σέντερ φορ κάποια στιγμή αλλάζοντας θέση με τον Αραβίδη σε μια κίνηση του Δέλλα που έγινε περισσότερο για τα τρεξίματα του Αραβίδη στο φτερό και λιγότερο για τα τελειώματα του Βάργκας ως εννιάρι.

Οι κινήσεις που έκανε ο Δέλλας βγήκαν, οπότε μικρή σημασία έχει η συζήτηση γύρω από αυτές. Το κυνήγησε το ματς πάντως ο προπονητής της ΑΕΚ, δεν το άφησε στη μοίρα του και έκανε ότι γινόταν για να γυρίσει. Από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι απλά. Η ΑΕΚ είναι αυτή. Με τα κακά της και τα καλά της. Μια πολύ καλή ομάδα που μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο αλλά δύσκολα θα αντέξει (για μένα πολύ δύσκολα) στο να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω.

Αυτό που χρειάζεται τώρα που σώθηκαν τα προσχήματα με το διπλό στη Βέροια είναι ηρεμία και διαχείριση. Μόνο έτσι θα καταφέρει η ΑΕΚ να… ξεζουμίσει αυτή την πολύ καλή ομάδα παίρνοντας ότι μπορεί να δώσει η τελευταία. Βήμα βήμα και η Παναγία του Σουμελά μαζί της!

Υ.Γ.: Αυτό που συνέβη στη Βέροια από πλευράς κόσμου και ειδικά καθημερινή ήταν… τρομακτικό. Περισσότερος κόσμος της ΑΕΚ από ποτέ, απόγευμα Δευτέρας και μετά από ήττα. Μεγάλη δίψα των φίλων της «Ένωσης» που ήταν περίπου όσοι και εκείνοι του ΠΑΟΚ μερικές εβδομάδες πριν.

Διαβάστε ακόμη:

Βέροια - ΑΕΚ 1-2

Το γκολ του Μπαρμπόζα και οι πανηγυρισμοί των παικτών της ΑΕΚ

Δέλλας: "Πάμε παντού για να κερδίζουμε"

News 24/7

24MEDIA NETWORK