This is war!

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τη συνέντευξη Τύπου του Δημήτρη Μελισσανίδη και για την οριστική επικύρωση της μετέπειτα ζωής της ΑΕΚ που θα είναι συνυφασμένη με την ένταση.

This is war!
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης βγήκε στην αντεπίθεση. Αναμενόμενο, για όποιον έχει πάρει το κλίμα από το περιβάλλον του τις τελευταίες μέρες.

Το αφεντικό της ΑΕΚ επιτέθηκε σκληρά στον Βαγγέλη Μαρινάκη στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης στο Ολυμπιακό Στάδιο και ενδιαφέρον έχει να παρατηρήσει κανείς τους άξονες πάνω στους οποίους κινήθηκε ο "Μελισσάν".

@ Διαχώρισε τον τρόπο με τον οποίο θέλει να κινηθεί η ΑΕΚ ενόψει της επόμενης μέρας σε αντίθεση με τα όσα γίνονται σήμερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τόνισε τον χαρακτήρα της ΑΕΚ της δεκαετίας του '90 και της καθολικής αποδοχής λέγοντας ότι θέλει να φτιάξει μία ομάδα στα πρότυπα του τότε: "Όταν ήμουν πρόεδρος, πήραμε πρωταθλήματα, βγήκαμε Champions League. Μας χειροκροτούσαν παντού, δεν υπήρχε αμφισβήτηση ότι ήμασταν καλύτεροι. Αυτή την ΑΕΚ θέλουμε να φτιάξουμε", ενώ πρόσθεσε ότι είναι διατεθειμένος να συνεχίσει τον… πόλεμο με τη φράση "Ξεκίνησαν πόλεμο, θα τον έχουν".

@ Εξέφρασε την απορία του για την ενημέρωση του Βαγγέλη Μαρινάκη σχετικά με την υπόθεση Ζωγράφου. "Η γραμματέας του Μαρινάκη ειδοποίησε τον κ. Σαρρή. Πώς είναι δυνατόν, από το κρεβάτι του πόνου, ο Ζωγράφος να του τα μεταφέρει χαρτί και καλαμάρι;", αφήνοντας αιχμές για τη δομή της ΕΠΟ και εννοώντας ξεκάθαρα ότι μέλη της ΚΕΔ σχετίζονται με την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

@ Έριξε μπηχτή στον τρόπο που διοικείται ο Ολυμπιακός την επικοινωνιακή πολιτική των "ερυθρολεύκων" και τη φράση "Ας επενδύσουν και οι υπόλοιποι", που έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν. "Ε βέβαια, αν βγάζουμε κάθε χρόνο 60-70 εκατομμύρια από το ποδόσφαιρο, 30 από το Champions League, πουλάμε και 2-3 παίκτες, παντελονιάζουμε και λέμε ότι είμαστε κι επενδυτές", ήταν η ακριβής φράση του Δημήτρη Μελισσανίδη.

This is war!
INTIME SPORTS

@ Αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο θέμα Καραϊσκάκη. "Το γήπεδο που χτίσανε, που έγινε η κλοπή του αιώνα, που πήραν δάνειο από την Εθνική Τράπεζα". Το συγκεκριμένο θέμα αφορά παραδοσιακά την ΑΕΚ λόγω της αντικατάστασης της Νέας Φιλαδέλφειας από το Καραϊσκάκη, ωστόσο ο "Μελισσάν" αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε αυτό. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο γεγονός ότι στον Ολυμπιακό ασχολούνται με την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ: "Τρελάθηκαν όταν άκουσαν πως θα κάνουμε νέο γήπεδο. Είναι κομπλεξισμός να μη θέλεις να κάνουν όλες οι ομάδες γήπεδο για να αναβαθμιστεί το προϊόν. Τρελάθηκαν πως θα πάρουμε ένα κονδύλι για ένα γήπεδο που μας γκρέμισαν χωρίς ευθύνη της ΑΕΚ".

@ Ζήτησε να ανοίξουν τα τηλέφωνα, χωρίς να δείχνει ότι έχει το παραμικρό πρόβλημα να διαλευκανθεί το τι έχει ειπωθεί στις τελευταίες συνομιλίες πριν την επίθεση στον Χριστόφορο Ζωγράφο. "Ζητώ από τους εισαγγελείς να ανοίξουν τα τηλέφωνα του κύριου Ζωγράφου. Σήμερα αποδεικνύεται περίτρανα ποιος είναι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Γιατί δεν τηλεφώνησε στον κ. Αλαφούζο, στον κ. Σαββίδη, σε μένα;"

@ Προανήγγειλε την κορύφωση της προσπάθειας για αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο, χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο των τελευταίων ετών: "Αν δεν τελειώσει ούτε τώρα η βρώμα στο ποδόσφαιρο, δεν θα τελειώσει ποτέ. Η βόμβα όταν σκάσει θα πάρει πολλούς μαζί της και γι’ αυτό φοβούνται".

@ Τόνισε την εμπλοκή του Ολυμπιακού και στα τρία ύποπτα, για την UEFA, ματς με Εργοτέλη, Βέροια και Πανθρακικό. "Πρώτο ματς, Ολυμπιακός - Βέροια, στοιχηματισμός 3.000.000 ευρώ στο σκορ 3-0. Το παιχνίδι παίζεται, στο δεύτερο ημίχρονο άλλα 3.000.000 ευρώ πάλι στο 3-0, με το σκορ στο 1-0. Μέχρι το 90’ το σκορ έγινε κατά σύμπτωση 3-0. Τι έπαιζε; Η Μπαρτσελόνα με την Ρεάλ;"

@ Ανέφερε τη λέξη "άρμα" προκειμένου να εξηγήσει τη σχέση της ΠΑΕ Ολυμπιακός με άλλες ομάδες της Super League: "Και εγώ ρωτάω εσάς ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του Εργοτέλη; Να μας πουν σε ποιονανήκει μια off-shore εταιρεία από την οποία χρηματοδοτείται η ΠΑΕ Εργοτέλης".

This is war!
INTIME SPORTS

@ Ενημέρωσε ότι τηλεφώνησε όντως ο ίδιος στον Ζωγράφο και εξήγησε ότι δεν έχει κάτι να κρύψει. Εξήγησε επίσης ότι η ΑΕΚ δεν ζητάει χάρες από τη διαιτησία και πως είναι θεμιτό το αφεντικό της να επικοινωνεί με την ΕΠΟ και να ζητά ίση μεταχείριση.

@ Τόνισε ότι η ΑΕΚ δεν είχε κανένα λόγο να είναι δυσαρεστημένη με τον Ζωγράφο και με τη διαιτησία καθώς είναι απολύτως ικανοποιημένη με τις διαιτησίες που είχε μέχρι τώρα η "Ένωση" στις τέσσερις αναμετρήσεις της στο πρωτάθλημα στις οποίες είχε ισάριθμες νίκες.

@ Ο τρόπος με τον οποίο ο Δημήτρης Μελισσανίδης επιτίθεται λεκτικά είχε ανέκαθεν ένα ενδιαφέρον στην ΑΕΚ. Έτσι και στη συνέντευξη Τύπου δεν… παρέλειψε να στολίσει την απέναντι πλευρά με ορισμένους χαρακτηρισμούς με το παραδοσιακό λαϊκό ύφος που χαρακτηρίζει τον ηγέτη της "Ένωσης": "Εγώ από τη μέρα που ξεκίνησα δημιούργησα τα πράγματα μόνος μου. Μπούληδες ήταν και θα μείνουν. 'Μαμά' είπαν 20 χρονών".

@ Αναφέρθηκε στις επιθέσεις που δέχτηκαν εκπρόσωποι του Τύπου στο στάδιο Καραϊσκάκη δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο συγκεκριμένο κομμάτι. Μάλιστα αναφέρθηκε και στην επίθεση που έγινε πρόσφατα στον δημοσιογράφο Χρήστο Κοντό, κάνοντας αναφορά και στον υπεύθυνο επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστα Καραπαπά ονομαστικά: "Ποιος παράγοντας σύμφωνα με ένορκες καταθέσεις, εδωσε εντολή να ξυλοκοπηθεί ο Νίκος Βασιλαράς; Ποιος ευθύνεται για τις βιαιοπραγίες του Άρη Ασβεστά. Για τον Δημήτρη Τομαρά στο Καραϊσκάκη". Στη συνέχεια υποστήριξε ότι υπάρχει… γραμμή να απολύονται από τα μέσα τους δημοσιογράφοι οι οποίοι γράφουν παρόμοια περιστατικά στο ρεπορτάζ, αναφέροντας το παράδειγμα του Βασίλη Παπαθεοδώρου.

@ Έκανε για πρώτη φορά αναφορά στο θέμα του προέδρου της ΕΠΟ βάζοντας στο παιχνίδι, έστω και λόγω… παρόρμησης, το όνομα του Γιώργου Καραγκούνη: "Για πρόεδρος της ΕΠΟ θα μου άρεσε ο Καραγκούνης. Ένας τίμιος άνθρωπος. Όχι οι γκρανκάσες που έχουμε τα τελευταία τρία χρόνια".

@ Αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τους Αλαφούζο και Σαββίδη, την ΠΑΕ Παναθηναϊκό και ΠΑΕ ΠΑΟΚ: "Δεν αγαπήθηκα με τον Αλαφούζο και τον Σαββίδη, αλλά θα υπάρχει μία σωστή αντιπαλότητα".

This is war!
INTIME SPORTS

Ρεζουμέ

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έδωσε το κεντρικό μήνυμα με το πρώτο του… μπάσιμο στη συνέντευξη Τύπου. "Θέλουν πόλεμο, θα τον έχουν". Το σίγουρο είναι ότι η κατάσταση τείνει να ξεφύγει και πως η κόντρα με τον Βαγγέλη Μαρινάκη τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε συλλογικό, φουντώνει. Ο "Μελισσάν" θεωρεί ότι οι θέσεις του εκφράζουν μεγάλη μερίδα της κοινωνίας του ελληνικού ποδοσφαίρου και για το λόγο αυτό έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι βλέπει το ποδόσφαιρο και την ιστορία που εξελίσσεται σε ένα γενικότερο φάσμα και όχι σε… οπαδικό.

Το γενικότερο συμπέρασμα είναι ότι η ΑΕΚ, μετά και από τη συνέντευξη Τύπου του αφεντικού της έστειλε μήνυμα, κυρίως στον φιλικά προσκείμενο προς αυτή κόσμο. Άλλαξε αισθητά τον χαρακτήρα της, άφησε πίσω το πρόσφατο παρελθόν της εποχής Δημητρέλου που ψήφισε Γιάννη Μώραλη στη Super League όντας απολύτως συγκαταβατική και μετριοπαθής, ζώντας από εδώ και πέρα oριστικά με ένταση. Και με αρκετά ανοιχτά μέτωπα…

Διαβάστε ακόμη:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ Μελισσανίδη σε Μαρινάκη: Να ανοίξουν τα τηλέφωνά του

News 24/7

24MEDIA NETWORK