Το ανοιχτό θέμα Πογέτ και η επικέντρωση στόχων

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τις πρώτες κινήσεις των ανθρώπων της ΑΕΚ ενόψει της νέας σεζόν και για τη συνέχεια που φαίνεται πως θα κρίνει το μέλλον του Γκουστάβο Πογέτ.

Το ανοιχτό θέμα Πογέτ και η επικέντρωση στόχων
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ντε Μπαρτόλο και Μιλοβάνοβιτς ενημέρωσαν τον Μπάγεβιτς για όσα είδαν στην Πορτογαλία και ετοιμάζουν ταξίδι σε Γαλλία και Αργεντινή. Θέλουν να έχουν γεμάτη ατζέντα οι «κιτρινόμαυροι» για κάθε ενδεχόμενο.

Ταυτόχρονα με τα -αρκετά- θέματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή σε ως προς τις άμεσες ανάγκες της ΑΕΚ μέχρι το τέλος της σεζόν, οι άνθρωποι της ομάδας επικεντρώνουν και στις ανάγκες της επόμενης μέρας προκειμένου να μην πιαστούν απροετοίμαστοι σε κανένα ενδεχόμενο, ενόψει της νέας χρονιάς.

Μετά την ενημέρωση του εκτελεστικού διευθυντή του συλλόγου, Ντούσαν Μπάγεβιτς σχετικά με το τελευταίο μεταγραφικό ταξίδι του τεχνικού διευθυντή, Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς και του αρχισκάουτερ, Άλεξ Ντεμπαρτόλο, η ΑΕΚ προχωράει στο επόμενο στάδιο το οποίο θα βρει τους ανθρώπους του συλλόγου, το προσεχές διάστημα, σε Γαλλία και Αργεντινή. Ειδικά στην Αργεντινή, οι διασυνδέσεις του αρχισκάουτερ της «Ένωσης» είναι αρκετά ισχυρές, γεγονός που μαρτυρούν και τα hot ονόματα που έφερε στην Ελλάδα πριν συνεργαστεί επίσημα με τους «κιτρινόμαυρους». Συνεπώς δημιουργείται η προσδοκία για κάτι καλό από πλευράς… λάτιν!

Συνάντηση με τον Ταβάρες

Σε πορτογαλικό έδαφος το πιο αξιοσημείωτο που έγινε ήταν η πρώτη επαφή με τον 28χρονο κεντρικό αμυντικό της Εστορίλ, Γιοάν Ταβάρες εννοώ πέρασαν από το μικροσκόπιο και ποδοσφαιριστές που οι Μιλοβάνοβιτς και Ντε Μπαρτόλο παρακολούθησαν διά ζώσης.

Θέλουν γεμάτη ατζέντα για κάθε περίπτωση

Λίγο πολύ οι ανάγκες της ΑΕΚ ενόψει της νέας σεζόν είναι συγκεκριμένες, αλλά αυτό που είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι ότι οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν τη διάθεση να διατηρήσουν γεμάτη την ατζέντα τους για παν ενδεχόμενο. Σε κάθε περίπτωση αποτελεί τακτική της ΑΕΚ η συγκεκριμένη πολιτική, αφού και την περασμένη σεζόν υπήρξαν ποδοσφαιριστές οι οποίοι παρακολουθούνταν για αρκετό καιρό από την «Ένωση» (Ντίντακ) και αποκτήθηκαν την τελευταία στιγμή, μόλις προέκυπτε κάτι στραβό σε κάποια άλλη περίπτωση που προηγούνταν (Τζιοβάνι, Χαβέζ).

Γνωστές οι θέσεις που θέλει να ενισχυθεί

Από εκεί και πέρα σε ό,τι έχει να κάνει με τα γενικότερα μεταγραφικά, είναι δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση ενός αριστερού μπακ, ενός στόπερ, ενός παίκτη στα χαφ (ανάλογα τι θα γίνει και με τον Ζουκουλίνι) , ενός δεξιού εξτρέμ και ενός σέντερ φορ. Με δεδομένο το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ήδη πολύ καλή βάση στην ομάδα και αρκετές αξιόπιστες εναλλακτικές (ακόμα και για το υψηλότερο επίπεδο), η απόκτηση όλων των παραπάνω μπορεί να δώσει την ποιότητα που απαιτείται για να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστική ομάδα.

Η στάση αναμονής για Πογέτ

Το λογικό ερώτημα που προκύπτει σχετικά με τις παραπάνω κινήσεις που ξεκίνησαν δειλά-δειλά να γίνονται, έχει να κάνει και με το τι συμβαίνει στο θέμα του προπονητή. Αν, δηλαδή, ο Πογέτ εγκρίνει τα παραπάνω, ή αν γίνονται από πλευράς των ανθρώπων του συλλόγου σε πιο… γενικό επίπεδο. Η αλήθεια είναι ότι ο Πογέτ λαμβάνει ενημέρωση για ορισμένα από τα ζητήματα που αφορούν την ομάδα (π.χ. για το μέρος διεξαγωγής της προετοιμασίας), αλλά από την άλλη, στην ΑΕΚ θέλουν να έχουν και τη δική τους ατζέντα σε περίπτωση που ο Ουρουγουανός χαιρετίσει.

Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα του Ουρουγουανού έχει δεχτεί ένα πλήγμα μετά τα τελευταία αποτελέσματα (και φυσικά από τις κακές εμφανίσεις που υπήρξαν και κατά τη διάρκεια των θετικών αποτελεσμάτων) και η δημοτικότητά του έχει μειωθεί. Και σε υψηλότερο επίπεδο φαίνεται πως μόνο… ως κλειδωμένη δεν μπορεί να παρουσιαστεί η πιθανή παραμονή του ενόψει της νέας σεζόν αφού τα πράγματα δείχνουν να είναι αρκετά ρευστά.

Η συνέχεια κρίνει τον Πογέτ

Aυτό δε σημαίνει φυσικά ότι η ΑΕΚ «καίει» την παραμονή του Πογέτ από τώρα, αλλά δεν αποκλείεται με την προεργασία που κάνει στο θέμα των ποδοσφαιριστών να βολιδοσκοπήσει και κάποιες περιπτώσεις προπονητών. Σε περίπτωση που με τον Πογέτ επέλθει τέλος, είναι βέβαιο πως η «Ένωση» θα κινηθεί για ξένο προπονητή με παραστάσεις από μεγάλο πρωτάθλημα, αφού -τουλάχιστον σε προσωρινό επίπεδο- οι πιθανότητες για Έλληνα προπονητή μετά τον Δέλλα φέρονται να είναι -τουλάχιστον αυτή τη στιγμή- υπό του… μηδενός. Βέβαια το παραπάνω θα ισχύσει σε περίπτωση που δεν ακολουθήσει Grexit, γιατί σε αντίθετη περίπτωση η επιλογή Έλληνα δε θα οφείλεται στη φιλοσοφία αλλά στην ανάγκη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι πρώτοι τριγμοί
Τον Βασιλόπουλο τον ενδιέφερε να κοντράρει τον Μελισσανίδη

News 24/7

24MEDIA NETWORK