Το "δώρο" και η ατυχέστατη δήλωση Δέλλα

O Άκης Γεωργίου γράφει για το τεράστιο λάθος του Δέλλα που έκανε δώρο το ματς στον Ολυμπιακό, την ατυχέστατη δήλωση του τεχνικού της "Ένωσης" και για τους βοηθούς που ζωγράφισαν...

Το "δώρο" και η ατυχέστατη δήλωση Δέλλα

Η ΑΕΚ μπήκε στο ματς στο Καραϊσκάκη πατώντας πολύ καλά. Ενδεχομένως καλύτερα και από τον Ολυμπιακό. Στημένη πολύ καλά από τον Δέλλα η "Ένωση" είχε τρεξίματα στα άκρα, είχε ντουμπλαρίσματα, προσπάθησε να απειλήσει και εν πάση περιπτώσει είχε μία λογική.

Οι δύο βοηθοί του Κύζα έκοψαν τρία οφ-σάιντ που μόνο αυτοί είδαν στην ΑΕΚ με κορυφαία στιγμή το κατά λάθος διώξιμο του Μποτία που είχε ως αποδέκτη παίκτη της "Ένωσης". Στο μεταξύ ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί από στημένη μπάλα σε μία περίεργη φάση του Μποτία με τον Ντίντακ στην οποία οι "κιτρινόμαυροι" ζητούν επιθετικό φάουλ.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε ορθολογικά και το δεύτερο ημίχρονο, με κάποια λάθη στις εύκολες πάσες -είναι η αλήθεια- μέχρι τη στιγμή που ο Δέλλας προσπάθησε να χτυπήσει το ματς, κάνοντάς το όμως με λάθος τρόπο. Ο Έλληνας τεχνικός επέλεξε να βγάλει τον Σιμόες για να περάσει τον Μπουονανότε στο ματς, στέλνοντας τον Μάνταλο δίπλα στον Γιόχανσον. Κάπου εκεί ο Ολυμπιακός έκανε… πάρτι, η ροή του ματς άλλαξε, η ΑΕΚ παρακολουθούσε σαν φτωχός συγγενής ενώ ο βοηθός συνέχισε να την κόβει στις ελάχιστες επιθέσεις που έκανε μπροστά.

Η λάθος δήλωση

Το σκορ ξέφυγε, το 4-0 το γράφει η Ιστορία και -δυστυχώς για την ΑΕΚ- ο Δέλλας το προσέγγισε λανθασμένα, τουλάχιστον στις πρώτες δηλώσεις του στην NOVA. Εννοείται ότι κανένα ματς, ούτε τα ντέρμπι σημαίνουν τίποτα παραπάνω από τους τρεις βαθμούς, αλλά απαγορεύεται ο προπονητής της ΑΕΚ να δηλώνει "είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών" όταν η ομάδα χάνει με 4-0 στο Καραϊσκάκη. Αφού διαπίστωσε και δια ζώσης η ΑΕΚ ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, καλό είναι να μη χάσει και τον προσανατολισμό της τρώγοντας τετράμπαλα με αυτή την τραγική προσέγγιση που έδειξε ο προπονητής.

Ότι οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ έκαναν υπερπροσπάθεια γιατί αυτό είναι το ταβάνι τους, έκαναν. Για τα κυβικά τους έπιασαν τα… κόκκινα για αρκετή ώρα του ματς όσο η ομάδα έδειχνε κάπως ανταγωνιστική, αλλά ανήμπορη -πάντα- να απειλήσει σοβαρά. Για το κάτι παραπάνω, πάντως, έδειξε ότι δεν το έχει. Για την ακρίβεια έχει ακόμα δρόμο. Με ορισμένους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να τη βοηθήσουν στην παραγωγή ευκαιριών. Δεν γίνεται ολόκληρη ΑΕΚ να ματώνει να κάνει τελική. Όχι στο Καραϊσκάκη. Έστω στην Ξάνθη. Ούτε μπορεί η ΑΕΚ να πανηγυρίζει για ενάμισι καλό δεκάλεπτο στην Τούμπα.

Τα αρχικά θέματα έχουν γίνει στον μεταγραφικό σχεδιασμό ο οποίος -επί χόρτου- αποδείχθηκε λανθασμένος. Από εκεί και πέρα χρειάζεται καθαρό μυαλό και διαχείριση για να βγάλει όσο το δυνατό καλύτερο αποτέλεσμα αυτή η ομάδα, αυτό το ρόστερ. Εδώ που τα λέμε δεν θα ήταν και λογικό η ΑΕΚ με τόσο μεγάλη διαφορά στο μπάτζετ να κοιτάζει με το καλημέρα τόσο ψηλά. Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, είναι πιο… του χεριού της, αλλά για να τους περάσει πρέπει να ματώσει. Ίσως και κάτι παραπάνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-0

Το ποστάρισμα του Ντέμη για τον διαιτητή

Δέλλας: "Εγώ πάντως είμαι ευχαριστημένος"

Το τρολάρισμα του Ολυμπιακού στην ΑΕΚ

Τα καλύτερα tweets του ντέρμπι

News 24/7

24MEDIA NETWORK