Το έζησα και αυτό!

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για το… απόλυτο φιλικό προπόνησης της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, την «Ένωση» που μπήκε στο σωστό δρόμο αλλά που έχει αρκετά χιλιόμετρα ακόμα μέχρι να πλησιάσει τα κανονικά της στάνταρ.

Το έζησα και αυτό!
INTIME SPORTS

Αρχικά, πρέπει να πω, πως φτάνοντας στην Καλογρέζα το μεσημέρι του Σαββάτου ένιωθα ότι ζούσα σε ένα… παράλληλο σύμπαν. Για έναν σημερινό 30άρη, τα φιλικά ανάμεσα σε ομάδες του ΠΟΚ είναι κάτι σαν τη μάχη των Δερβενακίων: Ξέρεις ότι κάποτε έγινε, κάποιοι την είδαν και την έζησαν αλλά δεν πίστευες ποτέ πως θα τη ζήσεις και εσύ.

Το έζησα και αυτό!

Πολύ περισσότερο έχοντας μνήμες από τη μετατροπή του ΟΑΚΑ σε στίβο μάχης τη Μεγάλη Τετάρτη του '95 στον Τελικό της ντροπής -όπως είχε χαρακτηρίσει ο Τύπος της εποχής- δεν νομίζω να πίστευε κανείς ότι καμιά 20αριά χρόνια μετά θα έβλεπε ποτέ, στο ίδιο γήπεδο, τις ίδιες ομάδες στο συγκεκριμένο φωτογραφικό στιγμιότυπο.

Το έζησα και αυτό!
INTIME

Ζωή είναι αυτή, κύκλους κάνει και τα οξύμωρα γίνονται φυσιολογικά. Φιλικό παιχνίδι είναι, ούτως ή άλλως, και από τη στιγμή που το 1995 δεν ήταν κανείς σε θέση να προβλέψει αρκετά πράγματα τα οποία λαμβάνουν χώρα σήμερα (η ΑΕΚ στη Β’ Εθνική, οι συνεχόμενες διακοπές των πρωταθλημάτων, δολοφονικά χτυπήματα σε διαιτητές κλπ), δεν βλέπω κάποιο σοβαρό… έγκλημα στη διεξαγωγή ενός φιλικού αγώνα ανάμεσα σε δύο ιστορικές ομάδες.

Το απόλυτο φιλικό προπόνησης

Κατ’ αρχήν, αφού μόνο οι δημοσιογράφοι, ορισμένοι άνθρωποι των δύο ομάδων, ο Μελισσανίδης και ο Αλαφούζος έχουν εικόνα του τι έγινε το Σάββατο στο ΟΑΚΑ αφού το ματς ήταν κεκλεισμένων των θυρών και δεν είχε τηλεοπτική κάλυψη, πρέπει να εξηγήσω πως συζητάμε για ένα φιλικό προπόνησης. Ούτε μάτριξ λειτούργησαν, ούτε μόνιτορ και οι δύο ομάδες έπαιξαν τη μπάλα τους με καθαρό σκοπό να ξεμουδιάσουν από την αγωνιστική απραξία. Με αποτέλεσμα να συνεχίζουν την… καλοκαιρινή προετοιμασία Νοέμβρη μήνα.

Πλατέλλας και… μεταμόρφωση

Η ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά το ματς έχοντας σε καλή μέρα τον Βαγγέλη Πλατέλλα που προκάλεσε αρκετά ρήγματα στη δεξιά πλευρά του ελλιπούς Παναθηναϊκού. Δεν ήταν μόνο το γκολ και οι κούρσες -που έκαναν εντύπωση και στους συναδέλφους που ασχολούνται με το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού- αλλά το γεγονός ότι έπαιξε απλά, έσπαγε τη μπάλα και κυρίως στάθηκε… όρθιος στη φάση του γκολ, έχοντας εκπληκτικό τελείωμα. Θα μπορούσε να χριστεί και δεύτερη φορά σκόρερ όταν ο Ρισβάνης απέκρουσε την τελευταία στιγμή, σε μία φάση που δεν θα μάθουμε… ποτέ αν η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή αφού -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- δεν κατάφερα να βρω το στιγμιότυπο. Φιλικό είναι, μικρή σημασία έχει.

Ένα γκολ de ja vu

Το πρώτο γκολ ήταν καρμπόν με την πρεμιέρα της ΑΕΚ στο Αίγιο. Επικίνδυνο γύρισμα του Μπαρμπόσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού, σκόρερ ο Αραβίδης. Ο τελευταίος παρά το γεγονός ότι δεν αγωνίζεται στη θέση του (παίζει στην κορυφή της επίθεσης σχεδόν σε όλα τα ματς ενώ είναι περιφερειακός επιθετικός) δείχνει ότι μπορεί να ανταποκριθεί όταν παίρνει μπάλες. Στο μεταξύ η ποιότητα του Μπαρμπόσα αρχίζει σιγά-σιγά να φαίνεται όλο και περισσότερο με τον Πορτογάλο να δείχνει πως του λείπει το γκολ για να «λυθεί» και να δώσει περισσότερα πράγματα στην ΑΕΚ. Στα θετικά, ότι ο Μπαρμπόσα «βρίσκεται» αρκετά καλά με τον Πεταυράκη στην αριστερή πλευρά, δεδομένου του γεγονότος ότι Σοϊλέδης δεν υπάρχει ακόμα.

Φουρτούνα στην άμυνα στο β’ μέρος

Αυτό που πρέπει να προβληματίσει και να κρατήσει η ΑΕΚ ως συμπέρασμα -για αυτό είναι ούτως ή άλλως τα φιλικά- είναι η τρικυμία στην άμυνά της στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. H είσοδος -κυρίως- των Δώνη και Μπεργκ έδειξαν ότι στο συγκεκριμένο κομμάτι, ειδικά απέναντι σε κανονικές ομάδες η ΑΕΚ έχει δρόμο μπροστά. Η εικόνα της απέναντι στη -σοβαρή- επιθετική γραμμή του Παναθηναϊκού θύμισε… την εικόνα της στο Καμπ Νου απέναντι στην Μπαρτσελόνα μετά την αποβολή του Καψή. Μόνο που τότε, η ΑΕΚ απέναντι είχε την Μπαρτσελόνα και τώρα είχε τους «πράσινους» τους οποίους θα συναντήσει σίγουρα την επόμενη χρονιά στην ίδια κατηγορία και ενδεχομένως στην τρέχουσα στο Κύπελλο. Με την απαίτηση να είναι καλύτερη να κυριαρχεί στις τάξεις της κοινωνίας της, τουλάχιστον από τη νέα σεζόν.

Ο προορισμός της είναι ένας

Χρόνος υπάρχει. Διάθεση επίσης. Δουλειά γίνεται και ο Μιλοβάνοβιτς, αν και ακύρωσε το ταξίδι του στην Ουρουγουάη που αφορά τη μελλοντική ενίσχυση της ομάδας, εξακολουθεί να το ψάχνει. Το θέμα είναι πως ο προορισμός στο ερασιτεχνικό ταξίδι της «Ένωσης» είναι απλός και κατανοητός: Να φτάσει η ΑΕΚ στο επίπεδο να κοιταχτεί στον καθρέφτη και να δει μία ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο κατοχής και να… πνίγει τον αντίπαλο.

Έρχεται, δεν ήρθε ακόμα

Για την ώρα κάτι τέτοιο δεν έχει επιτευχθεί. Αυτό που κρατάει όμως η «Ένωση» είναι ότι είναι σε καλό δρόμο. Έχει σκάψει το αυλάκι και προτίθεται να βάλει και το νερό. Όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί, τότε η ΑΕΚ θα έχει επιστρέψει οριστικά. Τώρα είναι ακόμα νωρίς.

Διαβάστε ακόμη:

AEK - Παναθηναϊκός 3-2 (PHOTOS)

Κάκωση στην ποδοκνημική ο Μάνταλος

Μελισσανίδης: "Ετοιμαζόμαστε"

Mία... σπάνια φωτογραφία στο ΟΑΚΑ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK