Το γήπεδο, ο Μποροβήλος, η Αυλωνίτου και το Γαλάτσι!

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για το Περιφερειακό Συμβούλιο που αφορά άμεσα την ΑΕΚ λόγω γηπέδου, το κλειστό του Γαλατσίου και για το δίκιο που είχε ο Γιώργος Μποροβήλος ο οποίος είπε όμως τη μισή αλήθεια.

Το γήπεδο, ο Μποροβήλος, η Αυλωνίτου και το Γαλάτσι!

Την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο στο οποίο θα εγκριθεί ο προϋπολογισμός του 2016, γεγονός αρκετά σημαντικό για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ.

Πού βρίσκεται η όλη ιστορία

Στην ΑΕΚ αισιοδοξούν ότι το θέμα με την ΜΠΕ του γηπέδου θα κλείσει πολύ σύντομα με την υπογραφή του Υπουργού, Σκουρλέτη. Πέραν από την απόφαση του ΣτΕ υπέρ του γηπέδου, το πρότζεκτ της "Αγιάς Σοφιάς" απέσπασε 19 εγκρίσεις σε 20 επιτροπές, γεγονός που δείχνει πως όλα κυλούν προς την κατεύθυνση της έκδοσης της άδειας. Δεδομένου ότι στην ΑΕΚ ξεκαθαρίζουν πως δεν θα υπάρξει κανένα ζήτημα αναφορικά με το οικονομικό, τα πράγματα δείχνουν να παίρνουν το δρόμο τους.

Μοναδικό εμπόδιο ο Δήμος

Η δημοτική αρχή της Νέας Φιλαδέλφειας εξακολουθεί να αποτελεί τον μοναδικό παράγοντα αντίδρασης εναντίον της επιστροφής της ΑΕΚ στην περιοχή. Σε επίσημο επίπεδο οι άνθρωποι της "Ένωσης" ρίχνουν τους τόνους και πηγαίνουν από συνάντηση σε συνάντηση, αναλύοντας διεξοδικά τις απορίες του Δήμου, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις επαναλαμβάνονται.

Το θέμα είναι μέχρι πότε θα έχει δικαιοδοσία ο Δήμος να δημιουργεί προβλήματα στην ΑΕΚ, αφού βάσει πρόθεσης, ο Βασιλόπουλος και οι συνεργάτες του δείχνουν πως αν μπορούν να καθυστερήσουν το γήπεδο έστω και ένα λεπτό θα το κάνουν.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του, ο Δήμαρχος βρίσκεται σε μία κατάσταση συνειδητοποίησης της πραγματικότητας, θεωρεί δεδομένη την κατασκευή του γηπέδου, αλλά προσπαθεί να το πάει… όσο πιο παρακάτω γίνεται για να μην το χρεωθεί, στα μάτια ενός μικρού ποσοστού αντιφρονούντων το οποίο παραμένει το εκλογικό του target group στην πόλη.

Παράλληλα, θέλει να δώσει (στο ίδιο κοινό) την εικόνα ότι… πέφτει μαχόμενος, αφού πρώτα κυνήγησε κάθε πιθανότητα δημιουργίας εμποδίων στην ΑΕΚ.

Τα τελευταία… επιχειρήματα

Είναι σαφές πως η δημοτική αρχή βρίσκεται σε μία περίοδο που στερεύουν τα επιχειρήματα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της περασμένης εβδομάδας στη συνάντηση στο ΥΠΑΠΕΝ, όταν τέθηκε θέμα για το ύψος του γηπέδου. Σημειωτέον, ότι το ύψος του γηπέδου είναι χαμηλότερο από το συντελεστή δόμησης της περιοχής και η ΑΕΚ προχώρησε από μόνη της σε αυτή την πρωτοβουλία για να μην υπάρξει πρόβλημα…

Γιατί δεν τον αφήνουν να εκτεθεί;

Το θέμα ήταν να μην μπλέξει η ΑΕΚ με όλες αυτές τις ιστορίες από την αρχή της συζήτησης του γηπέδου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι χάθηκε χρόνος. Η πλευρά που αντιδρά (αυτή του Δήμου) μέσω της πολιτικής της αφήνει υπόνοιες ότι αυτό βολεύει την ΑΕΚ, ειδικότερα δε τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Η απάντηση είναι απλή. Αφού η καθυστέρηση βολεύει τον Μελισσανίδη, τότε ας τον αφήσουν να εκτεθεί χωρίς να κουράζουν τον κόσμο.

Γκίνια…

Βέβαια από την άλλη είναι και θέμα γκίνιας. Η ΑΕΚ πέφτει πάντα στους πιο ακατάλληλους ανθρώπους, την πιο ακατάλληλη στιγμή. Σε όλα τα σπορ. Πέραν από το θέμα του ποδοσφαιρικού γηπέδου στο οποίο η πλευρά της "Ένωσης" έπεσε πάνω στα παρακλάδια του ΣΥΡΙΖΑ την εποχή που όποιος δεν ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ τον έδειχναν με το δάχτυλο, ενώ τώρα το ίδιο -σε πιο λάιτ τόνο- γίνεται και με το γήπεδο μπάσκετ.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (και σχεδόν… συμπαρουσιάστρια στη Δίκη του ΣΚΑΪ) Έλενα Αυλωνίτου την έπεσε στον Κοντονή γιατί είναι έτοιμος να παραχωρήσει το κλειστό του Γαλατσίου στον Μάκη Αγγελόπουλο.

Ένα κλειστό που βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, αυτή τη στιγμή φιλοξενεί τους πρόσφυγες ενώ από τους εσωτερικούς χώρους έχει μείνει μόνο ο τσιμεντένιος σκελετός.

Παρόλα αυτά η κα. Αυλωνίτου είπε στον Κοντονή "ας σαπίσει το Γαλάτσι, αλλά δε θα το δώσετε στην ΑΕΚ".

Η παραπάνω φράση δεν είναι ένα μεμονωμένο ξέσπασμα (το οποίο δεν έχει διαψευστεί) της βουλευτή, για τους δικούς της λόγους. Είναι νοοτροπία. Για την ακρίβεια είναι η κακιά, ημιμαθής νοοτροπία που βάζει πάνω από όλα τον λαϊκισμό με τον μανδύα "εναντίον του επιχειρηματία", άσχετα με το ποιο είναι το καλό. Όχι της ΑΕΚ (ή του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ κλπ), αλλά το κοινό καλό.

Για το κάθε Γαλάτσι που μαραζώνει, τη Φιλαδέλφεια που είναι χωράφι και τους γύρω-γύρω των περιοχών που παρότι δεν είναι φίλαθλοι παρακολουθούν αθλητικά μπας και γίνει κάποιο γήπεδο, έρθει κόσμος και ανέβει ο τζίρος ο οποίος είναι αυτή την ώρα στα τάρταρα.

Το παράδειγμα της κας. Αυλωνίτου που έμεινε… ξεχασμένη στον παλιό ΣΥΡΙΖΑ (προ μνημονίων) και δεν έχει κανένα πρόβλημα να γεμίσει η Αθήνα με ερείπια φτάνει να μην εξυπηρετούνται οι ομάδες, είναι αντιπροσωπευτικό για το τι περνάει η ΑΕΚ όλα αυτά τα χρόνια. Και κυρίως εξηγεί ποια είναι ακριβώς η αντίθετη άποψη (που προβάλλεται λανθασμένα ορισμένες φορές ως αποτέλεσμα σκέψης) στα ζητήματα κατασκευής γηπέδων στην Ελλάδα.

Διαδικτυακές μποροβηλομαχίες!

Το ελληνικό ποδόσφαιρο δε φημίζεται για την ποιότητά του αλλά για τα όσα μπορούν να συμβούν σε αυτό από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή. Νόμος. Κάπως έτσι προήλθε και το άρπαγμα του Ηλία Ατματσίδη με τον Γιώργο Μποροβήλο. Προσωπικά είμαι της άποψης ότι ο ΑΕΚτζής (ως τέτοιος έγραψε ο παρορμητικός Ηλίας) ειδικά αυτή την εποχή δεν έχει το δικαίωμα να πει και πολλά για τα ευρωπαϊκά επιτεύγματα των άλλων για τον απλούστατο λόγο ότι η ΑΕΚ λείπει εδώ και κάτι χρόνια από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ωστόσο δημοκρατία έχουμε, ο καθένας εκφράζει την άποψή του ελεύθερα ανά πάσα ώρα και στιγμή λόγω της δυνατότητας που του δίνουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έγραψε κάτι ο Ατματσίδης, του την έπεσαν οι Ολυμπιακοί που θυμήθηκαν το ρολόι. Λογικό. Του την έπεσε και ο Μποροβήλος του οποίου αναφέρθηκε το όνομα. Και αυτό λογικό.

Το να χαρακτηρίζει, όμως, ένας πρώην διαιτητής και νυν παράγοντας ως "ξεβρασμένο και αποτυχημένο" ένα διεθνή ποδοσφαιριστή που κέρδισε δύο πρωταθλήματα και πέντε κύπελλα, είναι κάτι που μόνο ο μαγικός κόσμος του ελληνικού ποδοσφαίρου μπορεί να δώσει.

Όντως τους "ξέβρασε αποτυχημένους"

Πάντως αν θέλουμε να δώσουμε μία γενική χροιά στην όλη ιστορία, εν μέρει - αν εξαιρέσεις το "βλάκας" - δεν τα λέει άσχημα ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ. Όντως ο Ατματσίδης και η ΑΕΚ στην οποία συμμετείχε ξεβράστηκαν ως αποτυχημένοι. Όχι από το ποδόσφαιρο, αφού εκεί οι αξίες παραμένουν πάντα σταθερές και για αυτό όλοι (και ο Ατματσίδης και η τότε ΑΕΚ) αναγνωρίζονται μέχρι σήμερα ως κάτι πολύ σπουδαίο από ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου.

"Ξεβράστηκαν ως αποτυχημένοι" από το ελληνικό ποδόσφαιρο (αυτό από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή) γεγονός που αποδεικνύεται και βάσει των τίτλων που... δεν κατέκτησαν, παρότι ακόμα και σήμερα εκείνη η ΑΕΚ αποτελεί σημείο αναφοράς. Όχι μόνο για τους ΑΕΚτζήδες, αλλά από όλους τους Έλληνες φίλους της μπάλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Δημάτος κατά Μποροβήλου

Ο Ατματσίδης, ο Μποροβήλος και ο Ολυμπιακός

Μποροβήλος: "Δεν είναι κακό να είναι κανείς βλάκας"

News 24/7

24MEDIA NETWORK