Το σκορ θα μπορούσε να ξεφύγει...

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την εύκολη νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ που μπορούσε να ήταν ακόμα ευκολότερη αν οι "κιτρινόμαυροι" ήταν ελάχιστα πιο εύστοχοι και… βγάζει το καπέλο στον Σέρχιο Αραούχο που παραπέμπει σε παίκτη ΑΕΚ 90’s.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ έκανε απέναντι στον ΠΑΟΚ αν όχι το καλύτερό της φετινό παιχνίδι, τότε ένα από τα καλύτερα. Κυριολεκτικά έδειχνε εικόνα ομάδας που… βομβάρδιζε τον αντίπαλο, ωστόσο διαπιστώθηκε ένα ζήτημα στην αποτελεσματικότητα, με αρκετούς ποδοσφαιριστές της να είναι άστοχη και να αποτελούν την αιτία που το ματς δεν κλείδωσε πολύ νωρίτερα σε σχέση με το χρονικό σημείο που πραγματικά κλείδωσε.

Βέβαια, αυτή τη φορά οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ σε αντίθεση με ότι συνέβη στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, εκμεταλλεύτηκαν (έστω και στο τέλος) το αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω της αποβολής του Μαλεζά, με αποτέλεσμα να αποκαταστήσουν την αντιπροσωπευτικότητα του σκορ ως προς την εικόνα του ματς.

ΑΡΑΟΥΧΟ

Ο άνθρωπος που σφράγισε το ματς με το καλημέρα αλλά και στο τέλος του, δεν ήταν άλλος από τον Σέρχιο Αραούχο. Μέσα στη μετριότητα που έχει επιδείξει η ΑΕΚ μέσα στη φετινή σεζόν (τουλάχιστον σε ότι αφορά τη διάρκεια) ο "Chino" είναι κυριολεκτικά όαση. Απίστευτη ποιότητα που παραπέμπει σε παίκτη ΑΕΚ παλιών καλών εποχών.

Τουλάχιστον με τη μέχρι τώρα εικόνα του ο Αργεντίνος δείχνει να είναι ο καλύτερος επιθετικός στο πρωτάθλημα, ωστόσο το… άγχος για το τι θα γίνει μετά το καλοκαίρι όλο και μεγαλώνει. Υπάρχει, όμως, χρόνος μέχρι τότε και αυτό που έχει σημασία έχει να βγάλει ο Αραούχο τον καλύτερο εαυτό του στην «κιτρινόμαυρη» παρουσία του. Για να γίνει αυτό, πρέπει όμως να τροφοδοτείται, να παίρνει τη μπάλα, κάτι που συμβαίνει αλλά ότι σε τόσο μεγάλη διάρκεια. Αν του φτάσει η μπάλα, τότε… χαιρετίσματα.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΙΜΕΝΕΘ

Ο Μανόλο Χιμένεθ ξεκίνησε για πρώτη φορά μετά τον αγώνα με τη Λάρισα τον Βάργκας στο αρχικό σχήμα, κάτι που έκανε την ΑΕΚ να δείχνει κυριολεκτικά άλλη ομάδα. Ο Βενεζουελάνος έδειξε -για μία ακόμα φορά- ότι είναι σημαντικό χαρτί για το δημιουργικό κομμάτι της ομάδας με τον παραγκωνισμό του να μοιάζει με κάτι ανεξήγητο. Ο προπονητής ξέρει, βλέπει και κρίνει καλύτερα από τον καθένα, κάτι που αναμένεται να επαναφέρει τον Βάργκας στην ημερήσια διάταξη της ομάδας.

Στα θετικά του ματς και η επιστροφή του Χρήστου Αραβίδη στο αγωνιστικό τέμπο της ομάδας, κάτι που συνέβη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αφού ο «Άραβας» επέστρεψε με γκολ. Πρόκειται για ένα παιδί που η σχέση του με την ΑΕΚ πέρασε από 40 κύματα και πνίγηκε στην υπερβολή, είτε αρνητικά είτε θετικά. Αυτό που μετράει είναι η επαναφορά της ομαλότητας, αφού πρόκειται για παίκτη της ομάδας τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν.

ΑΪΝΤΑΡΕΒΙΤΣ

Μέτριο ματς έκανε ο Αϊντάρεβιτς για δεύτερη συνεχόμενη φορά, σε μια κατάσταση που ίσως χρειαστεί επανεξέταση από τον Χιμένεθ.

Ο πολιτογραφημένος Σουηδός είναι καλός παίκτης, ένα αξιοπρεπές 8άρι για να συμπληρώνει το καρέ στα χαφ, δε δείχνει όμως να δικαιολογεί εικόνα βασικού ποδοσφαιριστή, τουλάχιστον που να έχει πάρει τη φανέλα στο σπίτι του.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Το θετικό για την ΑΕΚ δεν είναι η νίκη σε ένα δυνατό ματς, αλλά το γεγονός ότι επέστρεψε στην 5άδα, κάτι που αναπόφευκτα είναι ο ρεαλιστικός της στόχος για την κανονική περίοδο. Όπως ήρθαν τα πράγματα και με δεδομένη την τραγική συγκομιδή του πρώτου εξαμήνου, η κατάσταση δυσκόλεψε αρκετά και μόνο απλή υπόθεση δεν ήταν για την ΑΕΚ να μπει στην 5άδα, κάτι που υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν το αυτονόητο.

Πλέον η ζωή συνεχίζεται στο Περιστέρι για την ΑΕΚ, σε ένα ακόμα κρίσιμο ματς. Ούτως ή άλλως όπως πάει το πράγμα η πεντάδα δείχνει να είναι… μεροδούλι μεροφάι για την "Ένωση".

News 24/7

24MEDIA NETWORK