Το σχέδιο του Μανόλο και ο αστερίσκος

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται να δώσει το ματς της χρονιάς μέχρι το… επόμενο, οι διαφαινόμενες σκέψεις του Χιμένεθ αν και δεν έχουν φανερωθεί ακόμα είναι λίγο-πολύ γνωστές και το διακύβευμα τόσο για την ομάδα όσο και για τον προπονητή είναι μεγάλο.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Tα πλάνα του Μανόλο Χιμένεθ ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν έχουν φανερωθεί ωστόσο οι πιθανότητες να ξεφύγει από την πεπατημένη ο Ισπανός τεχνικός είναι ελάχιστες. Όπου πεπατημένη, η συνταγή του πρώτου αγώνα στο Φάληρο, στον οποίο κατά γενική ομολογία παρατάχθηκε στην 11άδα ό,τι καλύτερο διαθέτει το ρόστερ της ΑΕΚ αυτή τη στιγμή.

Ο Τσιγκρίνσκι θα ξεκινήσει για τρίτη φορά με τον Βράνιες στο κέντρο της άμυνας (στο Καραϊσκάκη ήταν η δεύτερη φορά που έπαιξαν μαζί, αφού η πρώτη ήταν για… μερικά λεπτά στον αγώνα Κυπέλλου με τον Πλατανιά στην Καλογρέζα) και οι Ντίντακ-Γκάλο θα είναι τα πλάγια μπακ.

Το δίδυμο στη μεσαία γραμμή δε σπάει ποτέ με τους Σιμόες-Γιόχανσον και ακόμα περισσότερο σε ένα τόσο σοβαρό ματς. Αυτό που μένει να φανεί είναι το πώς θα παίξουν οι δυο τους. Αν δηλαδή θα παίξουν στην ευθεία ή αν ο κόουτς επιλέξει ένα 4-3-3 και προτιμήσει να χρησιμοποιήσει τον Πορτογάλο ως κόφτη μπροστά από τα στόπερ για να καλύπτει χώρους.

Στα φτερά της επίθεσης τα πράγματα είναι λίγο-πολύ μετρημένα, με τους Πατίτο και Χριστοδουλόπουλο να είναι τα φαβορί για τις θέσεις, ωστόσο από τη στιγμή που με τον Λάζαρο υπάρχει ένας αστερίσκος βάσει της διαχείρισης του Χιμένεθ στα περισσότερα ντέρμπι, υπάρχει και μία πισινή.

Ο Ισπανός είχε αφήσει τον Έλληνα μεσοεπιθετικό στον πάγκο και στα τρία εντός έδρας ντέρμπι για το πρωτάθλημα προκειμένου να τον περάσει ως αλλαγή για να δώσει βοήθειες στην ΑΕΚ, όπως και συνέβη. Στο Καραϊσκάκη τον ξεκίνησε στην 11άδα όμως ο Λάζαρος δεν τα πήγε τόσο καλά απέναντι στον Ρέτσο, κάτι που ενδεχομένως να παίξει ένα ρόλος. Σε κάθε περίπτωση πάντως, φαβορί είναι ο Λάζαρος.

Από εκεί και πέρα τα επίσης… μετρημένα εναπομείναντα κουκιά θα μοιραστούν οι Μάνταλος και Αραούχο και αυτό που θα εξαρτηθεί σε αυτό το κομμάτι είναι η τοποθέτηση των δύο, κάτι που φυσικά θα κριθεί από την διάταξη. Στο Καραϊσκάκη ο Χιμένεθ προτίμησε να τους βάλει αρκετά κοντά σε ένα 4-4-2, όμως υπάρχουν κι άλλες πιθανές επιλογές.

ΣΕ ΟΡΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΟ

Η μέχρι τώρα πορεία της ΑΕΚ στη σεζόν έδειξε ότι μπορεί να διαχειριστεί μεγάλα ματς, ειδικά μέσα στην έδρα της. Αυτή τη στιγμή και με βάση το σκορ του πρώτου αγώνα στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, τα πράγματα είναι πιο ευνοϊκά για την «Ένωση» όμως δεν παύει να είναι ένα ματς με πολύ σημαντικό διακύβευμα, κάτι που μπορεί να προσθέσει πολλές… ύπουλες (ποδοσφαιρικά) παραμέτρους.

Γίνεται αντιληπτό ότι πιθανή νίκη της ΑΕΚ και πρόκριση στον Τελικό ενδεχομένως να είναι κάτι αρκετό για να θεωρήσει τη γενικότερη προσπάθεια της ομάδας από τον χειμώνα και μετά επιτυχημένη, ενώ σε αντίθετη περίπτωση ελλοχεύει ο σοβαρός κίνδυνος να βυθιστεί ολόκληρο το κλαμπ στην εσωστρέφεια.

Συνεπώς η κατάσταση είναι οριακή και ο Χιμένεθ που το αντιλαμβάνεται καλύτερα από τον καθένα όλο αυτό, τη ζυγίζει ψύχραιμα και προσπαθεί να αποβάλει από το μυαλό των παικτών του τα όσα έγιναν στον πρώτο αγώνα.

Ο Ισπανός μαζί με την επιτυχία του εγχειρήματος της ΑΕΚ στο δεύτερο εξάμηνο της σεζόν παίζει μέσω της κατάκτησης του Κυπέλλου και τη δική του παρουσία στον πάγκο της ομάδας σε πιο μακροπρόθεσμο επίπεδο, όσο… άδικο κι αν είναι αυτό για τον ίδιο, δεδομένου του γεγονότος πως ότι και να γίνει από εδώ και πέρα, είναι αδιαπραγμάτευτα εμφανές το πόσο ο ίδιος βελτίωσε την ομάδα μέχρι σήμερα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK