Tζιοβάνι, Mπουονανότε και μια κίτρινη μπουλντόζα!

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τα δεδομένα στην ποδοσφαιρική ΑΕΚ μετά από την απόκτηση του Τζιοβάνι και για την επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια που πλέον είναι πιο κοντά από ποτέ.

Tζιοβάνι, Mπουονανότε και μια κίτρινη μπουλντόζα!

Η ΑΕΚ ξεκίνησε να προπονείται την περασμένη Δευτέρα και μπαίνει σιγά-σιγά σε διαδικασία φουλ ρυθμών, πριν από την αναχώρηση της ομάδας με προορισμό την πόλη Οπαλένιτσα της Πολωνίας, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Το ρόστερ σχηματίζεται σιγά-σιγά αφού μετά και την απόκτηση του Τζιοβάνι -που θα γίνει η 8η μεταγραφή- για το αριστερό άκρο της άμυνας, εκκρεμεί μόνο η ενίσχυση στη θέση του γκολκίπερ και ενός ακόμα μεσοεπιθετικού για να κλειδώσουν οι απολύτως απαραίτητες κινήσεις που είχαν στο μυαλό εξαρχής οι άνθρωποι της "Ένωσης".

Η μοναδική διαφοροποίηση σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό είναι η μη απόκτηση αριστεροπόδαρου στόπερ και η πορεία θα δείξει αν οι "κιτρινόμαυροι" κινηθούν για περαιτέρω ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας. Για την ώρα πάντως φαίνεται δύσκολο ένα τέτοιο εγχείρημα, ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Tζιοβάνι, Mπουονανότε και μια κίτρινη μπουλντόζα!
ΑΕΚ INTIME SPORTS

Όσοι ποδοσφαιριστές έχουν ανακοινωθεί πλην του Βάργκας που απουσιάζει με άδεια στο εξωτερικό, έχουν μπει σε κανονικό ρυθμό και στα Σπάτα βγαίνουν σιγά-σιγά οι πρώτες εντυπώσεις. Ο Άρθο έχει κερδίσει πολύ κόσμο λόγω της προσωπικότητας που βγάζει, ο Σιμόες έχει αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με τον Κορδέρο με μεγαλύτερη συμμετοχή στο επιθετικό παιχνίδι και περισσότερα πατήματα στην αντίπαλη περιοχή. Ο Τζεμπούρ βγάζει μια δίψα αλλά είναι… Τζεμπούρ και τα πάντα είναι θέμα διαχείρισης. Αν η ΑΕΚ καταφέρει να βγάλει τον καλό εαυτό του, τότε θα έχει έναν σέντερ φορ από το πάνω ράφι για τα δεδομένα Super League. Αυτός που δείχνει να είναι λίγο πίσω σε φυσική κατάσταση είναι ο Γκάλο, ωστόσο αρχή είναι ακόμα και υπάρχει πολύς χρόνος.

Ο άσος και ο Μπουονανότε

Το θέμα του τερματοφύλακα έχει κολλήσει τις τελευταίες μέρες. Πρώτος στόχος παραμένει ο Βάρας, εναλλακτική ο Μπαρόχα ενώ στην ΑΕΚ κοιτάζουν και μια τρίτη περίπτωση γκολκίπερ του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει γνωστό για την ώρα.

Tζιοβάνι, Mπουονανότε και μια κίτρινη μπουλντόζα!

Σε ότι αφορά στις θέσεις από τη μέση και μπροστά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αποκτηθεί ποδοσφαιριστής, ενδεχομένως και εμπορικό όνομα. Η περίπτωση του Νάτσο Σκόκο δυσκολεύει ακόμα περισσότερο ωστόσο παραμένει στο προσκήνιο, με την ιστορία αυτή να βρίσκεται στο χέρι της Νιούελς. Ο Ντιέγκο Μπουονανότε είναι μια περίπτωση που εξετάζεται ζεστά ωστόσο για να προχωρήσει πρέπει να μείνει ελεύθερος από τη Γρανάδα. Στο κάδρο υπάρχει και το όνομα του Λούκα, με λιγότερες ωστόσο πιθανότητες. O Mπουονανότε φαίνεται να είναι πιο μπροστά λόγω και της εμφανούς επιθυμίας του να παίξει στην ΑΕΚ και να κάνει μαζί της μια νέα αρχή.

Εξέλιξη στο γηπεδικό

Βγαίνει και το θέμα του γηπέδου σε δημόσια διαβούλευση. Την Παρασκευή ή το αργότερο μέχρι την Δευτέρα (13/7). Αν, βέβαια, προηγουμένως δεν γκρεμιστεί ο τόπος… Από τη στιγμή που θα τεθεί η περιβαλλοντική μελέτη του έργου σε δημόσια διαβούλευση πρέπει να περάσουν 45 μέρες για την έκδοση της οικοδομικής άδειας χωρίς κανένας να μπορεί να δημιουργήσει κάποιο νέο εμπόδιο στο μεγαλύτερο πρότζεκτ της σύγχρονης Ιστορίας της ΑΕΚ . Τουλάχιστον με τα μέχρι στιγμής δεδομένα…

Ο νηφάλιος λόγος του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή στο συγκεκριμένο θέμα πριν από την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ (είχε ζητήσει από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές σεβασμό στην απόφαση όποια κι αν είναι αυτή) φαίνεται πως μηδενίζει και τις ενστάσεις που είχαν δημιουργηθεί τον προηγούμενο καιρό από τους γνωστούς-άγνωστους οι οποίοι παρεμβαίνουν από χόμπι σε παρόμοια ζητήματα προσπαθώντας να μετατρέψουν τον εαυτό τους σε εμπόδιο.

Tζιοβάνι, Mπουονανότε και μια κίτρινη μπουλντόζα!
Γήπεδο ΑΕΚ INTIME SPORTS

Παρά το γεγονός ότι σε αυτή την ιστορία ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ, δύσκολα θα παρουσιαστεί από εδώ και πέρα άλλο γραφειοκρατικό εμπόδιο στην ΑΕΚ , με τις όποιες ενστάσεις υπάρξουν να περιορίζονται σε γραφικούς και ευτράπελους τρόπους που εύκολα θα ξεπεραστούν για να προχωρήσει το έργο. Δύσκολα η ΑΕΚ θα ξαναβρεί μπροστά της τον Βασιλόπουλο και τους συνεργάτες του που προσέφυγαν στο ΣτΕ εκτός αν πιστεύει κανείς ότι μπορεί να βρει ο Σεπτέμβρης κανένα μέλος της δημοτικής αρχής σκαρφαλωμένο σε καμία μπουλντόζα. Δύσκολο. Το γήπεδο της ΑΕΚ εκτός από νόμος έγινε και πλήρως αποδεκτό από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας. Όσο το πάλεψε η άλλη πλευρά το… πάλεψε. Τώρα αυτό που πρέπει να κάνει είναι είναι απλώς να συνειδητοποιήσει ότι θα ζει με το γήπεδο για τα επόμενα χρόνια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στο σημείο δηλαδή που η συγκεκριμένη άλλη πλευρά, βρήκε την ΑΕΚ, αφού αυτό συνέβη και όχι το αντίστροφο.

Μετά την έκδοση της άδειας, λοιπόν, η οποία θα ακολουθήσει της δημόσιας διαβούλευσης, η ΑΕΚ μπορεί να ξεκινήσει να χτίζει το νέο της σπίτι στο οικόπεδό της συν τα στρέμματα που της έχουν παραχωρηθεί. Καλώς εχόντων των πραγμάτων μέσα στον Σεπτέμβρη αναμένεται τα έργα να ξεκινήσουν αφού το μόνο που θα εκκρεμεί θα είναι η χρηματοδότηση του έργου. Από τη στιγμή όμως που οι άνθρωποι που ασχολούνται με το πρότζεκτ δυο χρόνια τώρα αναφέρουν πως το οικονομικό δεν πρόκειται να αποτελέσει εμπόδιο, τότε η ΑΕΚ έχει για πρώτη φορά εμφανείς λόγους να αισιοδοξεί. Τουλάχιστον περισσότερους λόγους από ποτέ…

Tζιοβάνι, Mπουονανότε και μια κίτρινη μπουλντόζα!
INTIME SPORTS

Είναι σαφές πως με την είσοδο της πρώτης μπουλντόζας τα δεδομένα στην ΑΕΚ αλλάζουν, η ψυχολογία θα ανέβει κατακόρυφα καθώς η ευρύτερη κοινωνία του Συλλόγου θα αρχίσει να συνειδητοποιεί τη νέα πραγματικότητα.

Ο ορθολογικός σχεδιασμός μιας ποδοσφαιρικής ομάδας και μιας νοικοκυρεμένης εταιρείας που κυνηγάει την ουσία χωρίς πολλές υπερβολές, θα έρθει να κουμπώσει σε κάνα-δυο χρόνια από τώρα στο κομμάτι που έλειπε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο από την ΑΕΚ της μετά-Γρανίτσα εποχής. Και τότε τα δεδομένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο ίσως είναι διαφορετικά…

Διαβάστε ακόμη:

Παίκτης της ΑΕΚ ο Τζιοβάνι

News 24/7

24MEDIA NETWORK