Vamos bien!

O Άκης Γεωργίου γράφει για το πρώτο φιλικό της ΑΕΚ με τη Χάποελ Τελ Αβίβ και για τις πρώτες εντυπώσεις για την "Ένωση" που χτίζεται από τον Δέλλα στην Πολωνία.

Vamos bien!
INTIME SPORTS

Κατ’ αρχήν για να είμαστε σοβαροί πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι στα φιλικά προετοιμασίας δε βγαίνουν συμπεράσματα. Βγαίνει μόνο μια πρώτη -πολύ μπακαλίστικα- χοντρική εικόνα. Από αυτή τη μικρή γεύση που πήραμε από τη νέα ΑΕΚ στο φιλικό με τη Χάποελ το μόνο ασφαλές συμπέρασμα είναι πως για μία ακόμα χρονιά η "Ένωση" θα είναι πιο πολύ ομάδα συνόλου.

Η "Ένωση" φαίνεται πως θα συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς για το καλό κούρδισμα παρά για τις επιδόσεις ενός συγκεκριμένου παίκτη της, αρκεί να υπάρχει η απαιτούμενη ποιότητα στην ενδεκάδα της. Ποιότητα στην ενδεκάδα υπάρχει, αρκετές λύσεις (άρα σοβαρό βάθος) επίσης, οπότε σε πρώτη φάση τα πράγματα δείχνουν να είναι μάλλον καλά.

Προσωπικά αυτό που είδα στο πρώτο ημίχρονο του φιλικό με τη Χάποελ μου άρεσε. Ξαναζωντάνεψε η ΑΕΚ του περσινού τριμήνου Γενάρης-Μάρτης ενισχυμένη με ποδοσφαιριστές που κουβαλούν παραστάσεις και διαθέτουν ποιότητα. Πίεση ψηλά, καλά απλωμένη ομάδα στο τερέν και εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας.

Η πρώτη ενδεκάδα τα πήγε καλύτερα από τη δεύτερη αφού είχε τον έλεγχο του αγώνα σε όλο το πρώτο μέρος, δημιουργώντας ευκαιρίες με ορθόδοξο τρόπο και τρώγοντας δυο φάσεις από σπόντα. Ο Ρόναλντ Βάργκας δείχνει να είναι ο εγκέφαλος της ομάδας αντικαθιστώντας με τον καλύτερο τρόπο τον Πέτρο Μάνταλο και προσθέτοντας κιλά παραστάσεων και ποιότητας στον άξονα της ΑΕΚ. Το εντυπωσιακό ήταν πως τόσο ο Βάργκας, όσο ο Τζεμπούρ και ο Γκάλο έδιναν την εντύπωση ότι είχαν ξαναπαίξει πολλές φορές με τους υπόλοιπους καθώς μπήκαν με το καλησπέρα στο πνεύμα της υπόλοιπης ομάδας.

Vamos bien!
INTIME SPORTS

Αυτό είχε συμβεί και την περασμένη σεζόν με τους ποδοσφαιριστές που είχαν να παίξουν καιρό και έμπαιναν από το πουθενά στην ενδεκάδα δίνοντας την εικόνα ότι δεν έλειψαν λεπτό από αυτή. Το σύνολο απορροφά τις μονάδες σε γενική βάση και αυτό είναι κάτι που πιστώνεται στον προπονητή. Βεβαίως όταν συνέβη αυτό οι νέοι παίκτες στην ενδεκάδα ήταν τρεις.

Μακόλεϊ Κρισάντους

Το μέλλον του στην ΑΕΚ θα κριθεί κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Στο ματς με τη Χάποελ πάντως, ο "Χρύσανθος" είχε γενικά μέτρια εικόνα. Τα κλασικά σκαμπανευάσματά του στο ματς. Αρχικά μετά από ένα ωραίο γύρισμα του Βασιλαντωνόπουλου στο 62' κόντεψε να εμπλέξει την ΑΕΚ σε βεντέτα με την εταιρεία προστασίας σπάνιων πτηνών ενώ λίγα λεπτά αργότερα διάβασε τη φάση σε μπάλα που ήρθε από πίσω, πέρασε μέσα από δύο αντιπάλους και έπιασε ένα ωραίο διαγώνιο σουτ που έφυγε λίγο άουτ.

Vamos bien!
INTIME SPORTS

Ράφικ Τζεμπούρ

Ο Τζεμπούρ στο ντεμπούτο του στο δεύτερο πέρασμά του από την ΑΕΚ είχε ενθαρρυντική εικόνα. Έτρεχε, έψαχνε μπάλες, είχε ένα τσαφ, μια πολύ καλή κεφαλιά στο δοκάρι και πολύ πρέσινγκ μέχρι τον αντίπαλο τερματοφύλακα στο πρώτο ημίχρονο. Συνεργάστηκε πολύ καλά με τους συμπαίκτες του και δείχνει ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να βγάλει τον παλιό, καλό Τζεμπούρ σε μια πιο ώριμη βερσιόν.

Vamos bien!
INTIME SPORTS

Βρήκε τον χαμένο της… εγκέφαλο!

Μετά τον τραυματισμό του Πέτρου Μάνταλου στον αγώνα της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στις 8 Μαρτίου, η "Ένωση" έπασχε από έλλειψη ποιότητα στον άξονά της. Έπαθε κάτι σαν να… έχασε το μυαλό της. Με τον Βάργκας φαίνεται ότι θα το ξαναβρεί αρκετά πριν γυρίσει ο "Πετράν". Ο Βενεζουελάνος έχει όλα όσα απαιτούνται για να κουβαλήσει τη φανέλα με το "10" (μεταφορικά, αφού φοράει το "9"): Παραστάσεις, ποιότητα, ποδοσφαιρικό μυαλό και σαν μπόνους τα πολύ καλά στημένα. Από ένα τέτοιο (στημένο) προήλθε και το γκολ της ΑΕΚ στο ματς.

Vamos bien!
INTIME SPORTS

Ο Σιμόες δεν έδειξε κάτι εξωπραγματικό ωστόσο είναι 8άρι με πολλά τρεξίματα και πατήματα στην περιοχή του αντιπάλου. Μία καλύτερη εικόνα από την περσινή του έβγαλε και ο Έλντερ Μπαρμπόσα ο οποίος όμως δεν απέβαλε την κακή συνήθεια του εκνευρισμού στο πρώτο μαρκάρισμα του αντιπάλου. Συμπαθητικός ο Γροντής στο πρώτο μισάωρο, ο Ανέστης έδειξε να είναι ο τερματοφύλακας που έβγαζε τη μεγαλύτερη σιγουριά ενώ ο Βούρας έκανε σοβαρό λάθος στο γκολ. Η παράλληλη με τη μπάλα πορεία του Σιμόες μπροστά του δεν αποτελεί δικαιολογία καθώς ο πορτιέρο της "Ένωσης" έπρεπε και μπορούσε να τελειώσει τη φάση εύκολα.

Και τον χαμένο της… τσαμπουκά!

Μία από τις πιο ενθαρρυντικές παρουσίες παικτών της ΑΕΚ στο ματς με τη Χάποελ ήταν εκείνη του Θέσαρ Άρθο. Ο Ισπανός έκανε καλό ματς, έβγαλε τσαμπουκά και έδειξε ότι βλέπει γήπεδο. Έδειξε να μπορεί να παίξει κάθετα και να περάσει μπροστά σωστά τη μπάλα, κάτι που αποτελεί απαράβατο όρο για να είναι συμβατό ένα στόπερ στο υπάρχον πλάνο της "Ένωσης". Επίσης ο Άρθο βγάζει και μια αγριάδα. Όχι ακραία πράγματα, ίσα-ίσα να τσιγκλήσει λίγο την ομάδα. Σε αυτό το πλαίσιο δεν πολυσκέφτηκε να γραπώσει έναν παίκτη της Χάποελ με μαλλί σαν του Φελαϊνί.

Σε ότι έχει να κάνει με τον Πλατέλλα λίγο πολύ έγιναν τα γνωστά. Το πάλεψε αλλά δεν έσπασε την μπάλα στον Κρισάντους (παρότι αυτός έκανε κίνηση) προτιμώντας να σουτάρει στο δεύτερο ημίχρονο. Ένα αδύναμο σημείο του το οποίο έχει επαναληφθεί αρκετές φορές στο παρελθόν.

Διαβάστε ακόμα:

Χάποελ Τελ Αβίβ - ΑΕΚ 1-1 (VIDEO)

Το γκολ του Αραβίδη κόντρα στη Χάποελ Τελ Αβίβ

Διαγωνισμός: Κερδίστε 5 εισιτήρια διαρκείας της ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK