Χαμένοι στη μετάφραση και στη... Φιλαδέλφεια!

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για το επικοινωνιακό αυτογκόλ που έφερε η διγλωσσία ΠΑΕ και Ερασιτεχνικής μετά τη συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ, με καθαρή ευθύνη της τελευταίας.

Χαμένοι στη μετάφραση και στη... Φιλαδέλφεια!

Πριν από λίγο καιρό πραγματοποιούνταν μια Γ.Σ. της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο με αποκλειστικό αντικείμενο την παραχώρηση του οικοπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας στη "Δικέφαλος 1924" Α.Ε. προκειμένου να γίνει εφικτό να κατασκευάσει η τελευταία το νέο γήπεδο στο σημείο που βρισκόταν το "Νίκος Γκούμας". Η συγκεκριμένη Γ.Σ. έγινε με αρκετά μεγάλη ένταση, αφού αρκετά από τα μέλη ρωτούσαν το μακρύ τους και το κοντό τους για θέματα εντελώς άσχετα με το αποκλειστικό αντικείμενο της συνέλευσης.

Κάποια στιγμή, η Original μέσω ενός στελέχους της ζήτησε αναβολή της διαδικασίας προκειμένου να γνωστοποιηθεί στα μέλη το έγγραφο του παραχωρητηρίου. Ο Μελισσανίδης ξέσπασε γιατί θεώρησε ότι υπάρχει θέμα έλλειψης εμπιστοσύνης, επηρεασμένος από τη γενικότερη ατμόσφαιρα που επικρατούσε στην αίθουσα.

Mπέρδεμα

Η αλήθεια, είναι πως η Original, πριν από την έναρξη της Γ.Σ. είχε ενημέρωση ότι η αναβολή ήταν το επικρατέστερο σενάριο. Τελικά τα πράγματα δεν ήταν κοντινά στην πρώτη εκτίμηση των ανθρώπων του Σωματείου, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένα χάσιμο στη μετάφραση και να δημιουργηθεί ένταση άνευ λόγου και αιτίας. Για ένα απολύτως τυπικό ζήτημα…

Το συγκεκριμένο χάσιμο στη μετάφραση δεν λειτούργησε ως καμπανάκι κινδύνου για τον ευρύτερο οργανισμό ΑΕΚ, κάτι που είχε ως συνέπεια να συνεχιστεί η διγλωσσία να φτάσει στο επίπεδο της Δευτέρας, μετά τη συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ.

Το γεγονός ότι η Ερασιτεχνική ΑΕΚ εξέδωσε μία ανακοίνωση, στην οποία επικοινωνούσε την απογοήτευσή της για τη συνάντηση στο Υπουργείο, τη στιγμή που η ΠΑΕ και η "Δικέφαλος" έτριβαν τα μάτια τους με τα όσα διάβαζαν στην ανακοίνωση, είναι ένα ακόμα σουρεάλ στοιχείο. Και ενδεχομένως η έμπρακτη απόδειξη του δόγματος "δύο ΑΕΚτζήδες, τρεις διαφορετικές απόψεις".

Σαφέστατα πρόκειται για επικοινωνιακό -ενδεχομένως και για ουσιαστικό- αυτογκόλ, αφού όταν Ερασιτεχνική και "Δικέφαλος" (ή ΠΑΕ) συνυπάρχουν σε μία συζήτηση με τρίτο συνομιλητή και το Σωματείο "κράζει" τον τρίτο συνομιλητή ο οποίος βγαίνει στην αντεπίθεση και η ΠΑΕ συμφωνεί μαζί του (του τρίτου συνομιλητή), τότε είναι απλό για να καταλάβει οποιοσδήποτε πως κάπου η ιστορία μπάζει.

Όπως και να έχει, δεν είναι πολύ τιμητικό για την ΑΕΚ όλο αυτό που συνέβη από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι το απόγευμα της Τρίτης. Η ευθύνη πέφτει 100% στην Ερασιτεχνική η οποία σε μία ανεξήγητη πρωτοβουλία (ανακοίνωση) αποφάσισε να θέσει εαυτόν εκτός της συνολικής κατεύθυνσης εκπλήσσοντας την πλευρά που ενδέχεται να δώσει σάρκα και οστά στο έργο.

Αρχίζει να κουράζει η ιστορία

Με όλα αυτά που συνέβησαν στην ΑΕΚ σε αγωνιστικό επίπεδο στο τελευταίο διάστημα, κόντεψε να ξεχάσει τις… γηπεδικές κόντρες. Τα Υπουργεία, τους Δημάρχους, τους αντιδημάρχους και όλη τη συναφή… εσωστρεφή φιλαδελφειώτικη πραγματικότητα.

Στη συνάντηση της Δευτέρας στην οποία θα δώσει το "παρών" και ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας αναμένεται να προκύψουν ενδιαφέρουσες ειδήσεις. Μπορεί να είναι ένα βήμα προς τα μπροστά, μπορεί να είναι και η διαπίστωση της χαώδους διαφοράς. Ούτως ή άλλως εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ, για την οποία υπάρχει αισιοδοξία στην ΑΕΚ για το ενδεχόμενο να κριθεί ο νόμος συνταγματικός.

Plan B

Εναλλακτικό πλάνο, τουλάχιστον σε επίσημο επίπεδο δεν υπάρχει για την ΑΕΚ. Αν η υπόθεση με την προσάρτηση των στρεμμάτων "στραβώσει" τότε η όλη ιστορία του γηπέδου θα είναι απλά στον αέρα. Το "γήπεδο αλλού" είναι ένα κόνσεπτ που συζητιέται δειλά-δειλά τον τελευταίο καιρό, ωστόσο κανένας δεν είναι σε θέση να πει με σιγουριά ότι η ΑΕΚ θα στραφεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Χώρια που ελλοχεύουν αρκετοί κίνδυνοι σε περίπτωση που συμβεί αυτό. Για πολλούς λόγους. Αρχικά γιατί υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι του "πιστού" κοινού της ΑΕΚ που δηλώνει ανυποχώρητο στην επιθυμία της Φιλαδέλφειας και θεωρεί πως οποιαδήποτε λύση θα έχει αντίκτυπο στην αλλοίωση της ταυτότητας του Συλλόγου. Έπειτα γιατί "αλλού" από "αλλού" διαφέρει. Όπως και να το δει κανείς, είναι άλλο να πεις στον ΑΕΚτζή "γήπεδο στα Σπάτα" (που λέει ο λόγος) και άλλο να του πεις "γήπεδο στη Νέα Ιωνία" (που επίσης λέει ο λόγος"). Εκτός από τα παραπάνω, το "γήπεδο αλλού" δεν είναι και μία τόσο εύκολη υπόθεση, δεδομένων των δυσκολιών που συνάντησε η ΑΕΚ από το 2003 να φτιάξει το γήπεδό της σε χώρο που της ανήκει…

Μέχρι τότε όμως, η ΑΕΚ -με την ελπίδα ότι μπορεί να συγχρονιστεί τουλάχιστον με τον εαυτό της- θα συνεχίσει να παλεύει να βρει το δίκιο της για το πενιχρό κομμάτι του άλσους που προστέθηκε στο οικόπεδό της.

News 24/7

24MEDIA NETWORK