Ζητείται ελπίς

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τη θλιβερή εικόνα της ΑΕΚ στο φιλικό με την Ανόρθωση η οποία ξεκαθαρίζει τα πράγματα σε ότι αφορά τις… αρκετές ενέσεις ενίσχυσης που θα χρειαστούν.

Ζητείται ελπίς
INTIME SPORTS

Έγραφα την περασμένη εβδομάδα ότι τα φιλικά δεν προσφέρονται για καφενειακά συμπεράσματα, αλλά για συμπεράσματα του προπονητή. Η αλήθεια είναι πως αυτό συμβαίνει όταν τα πράγματα είναι άσχημα σε νορμάλ επίπεδα. Στην περίπτωση της ΑΕΚ που η κατάσταση είναι λίγο πιο… extreme, τα προβλήματα εντοπίζονται διά γυμνού οφθαλμού και από τον μέσο τηλεθεατή.

Η ΑΕΚ η οποία έχει ως σημείο ποιοτικής αναφοράς κυρίως τρεις ποδοσφαιριστές ( Βάργκας, Μάνταλος, Γιόχανσον), αγωνίστηκε στο ματς με την Ανόρθωση έχοντας στη διάθεσή της τον έναν (Γιόχανσον). Από εκεί και πέρα τα πράγματα ήταν πολύ συγκεκριμένα. Η ΑΕΚ απειλήθηκε τρεις φορές στο πρώτο ημίχρονο ενώ κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία της στην αντίπαλη περιοχή στο δεύτερο μέρος, ένα λεπτό πριν μείνει δύο γκολ πίσω. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν κατάφεραν να κρατήσουν καν την μπάλα ενώ όταν σε ελάχιστες περιπτώσεις κατάφερναν να την περάσουν μπροστά, τα πάντα κόλλαγαν στο σκάλωμα του μυαλού του Τζεμπούρ να κοντρολάρει με ανορθόδοξο τρόπο.

Δυσκολεύομαι να θυμηθώ χειρότερο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Δέλλα στον πάγκο. Ό,τι πιο κοντινό στη θλιβερή εμφάνιση της ΑΕΚ στο ματς με την Ανόρθωση ήταν ένα φιλικό στη Νίκαια πριν από δύο χρόνια, όταν η «Ένωση» έχασε με το ίδιο σκορ από τον -εντελώς- ερασιτεχνικό Ιωνικό. Από άποψης τάιμινγκ πάντως, το χθεσινό ματς με την κυπριακή ομάδα παραπέμπει περισσότερο σε ένα φιλικό του καλοκαιριού του 2013. Εκείνο κόντρα στη Νίκη Βόλου. Όταν χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου και η ΑΕΚ ενισχύθηκε στο έπακρο.

Ζητείται ελπίς
INTIME SPORTS

Κακός και θολωμένος Τζεμπούρ

Αρχικά ξεκαθαρίζουμε πως όταν δεν υπάρχει Βάργκας ή Μάνταλος η μπάλα δεν φτάνει στον φορ. Το κλειδώνουμε αυτό. Πάμε τώρα στον Τζεμπούρ. Η συνολική του εικόνα στο ματς έδειξε για μία ακόμα φορά ότι βρίσκεται πίσω. Κάτι… μυστήρια κοντρόλ με τη μπάλα να φεύγει στον Θεό και αρκετά νεύρα με -απαράδεκτο- αποκορύφωμα την εν ψυχρώ κλωτσιά στον Ζοάο Βίκτορ της Ανόρθωσης. Ο διαιτητής χάρισε την αποβολή στον Αλγερινό τιμωρώντας τον με κίτρινη κάρτα, ωστόσο η ΑΕΚ άρχισε να υποψιάζεται τι μπελά έβαλε στο κεφάλι της.

Ο Τζεμπούρ ενδεχομένως να έχει παρερμηνεύσει την κατάσταση αφού φέρεται να μην έχει αντιληφθεί ότι δεν απέχει και πολύ από το να γίνει μαύρο πανί για τον κόσμο που περιτριγυρίζει την ομάδα ο οποίος στην πλειοψηφία του δεν… ξετρελάθηκε κιόλας όταν αποκτήθηκε ο Αλγερινός. Σύμφωνα με αυτό που δείχνει αυτή τη στιγμή ο φορ της ΑΕΚ, δεν φαίνεται ότι πληροί σε καμία περίπτωση τις προϋποθέσεις προκειμένου να στηριχθεί πάνω του η ομάδα.

Υπάρχει ανά πάσα ώρα και στιγμή κίνδυνος να τσακωθεί ακόμα και με το σημαιάκι του κόρνερ ενώ από ουσία μηδέν σε όλα και μια ασόβαρη -για την ώρα- προσέγγιση η οποία μόνο ως σεβασμός στην ΑΕΚ δεν μπορεί να εκληφθεί.

Ζητείται ελπίς
INTIME SPORTS

Κάκιστο ματς από Λαμπρόπουλο

Πολύ κακό ματς και για το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ΑΕΚ με… καρμανιόλα κυρίως τον Βασίλη Λαμπρόπουλο. Ο νεαρός στόπερ της «Ένωσης» είχε αντίδραση βγαλμένη από σχολικό πρωτάθλημα στο 7ο λεπτό όταν στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστρωσε την μπάλα στον Αβραάμ και η Ανόρθωση έκανε την πρώτη της φάση. Φέρει ευθύνη και στο γκολ ενώ με την αντίδρασή του στη φάση στο πέναλτι που έφερε την αποβολή του σκόρπισε τρόμο σε όλες τις γωνιές της Αθήνας που έβλεπαν το ματς οι ΑΕΚτζήδες.

Ζητείται ελπίς
INTIME SPORTS

H βελτίωση δείχνει την κατάσταση

Το γεγονός ότι οι πιο βελτιωμένοι ποδοσφαιριστές στη μέχρι τώρα προετοιμασία (στα φιλικά εννοείται, δεν έχω εικόνα για τις προπονήσεις) είναι ο Δημήτρης Γροντής και ο Μακόλεϊ Κρισάντους, νομίζω ότι δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια στην ΑΕΚ να ζητάει πολλά πράγματα. Όχι για τα προαναφερθέντα παιδιά τα οποία ανεβάζουν το ταβάνι τους έχοντας μια καλύτερη εικόνα, αλλά για τους υπόλοιπους που ξύπνησαν τον εφιάλτη των play-off, δημιουργώντας απορίες σχετικά με το ποια είναι η εξαίρεση και ποιος ο κανόνας. Η ομάδα φωνάζει ότι χρειάζεται ενίσχυση ενδεχομένως και περισσότερων παικτών από εκείνους που προβλέπει ο αρχικός προγραμματισμός.

Όταν από το ’68 μέχρι το ’88 η Ανόρθωση βγάζει στην ΑΕΚ 3-4 φάσεις για γκολ, ο Σοϊλέδης κάνει τάκλιν και φάουλ στη γραμμή του άουτ (πρώτο γκολ), ο Βούρας κάνει τσαφ ακόμα και στον ύπνο του, ο Μπαρμπόσα δεν πετυχαίνει ουσία ούτε για δείγμα ενώ η μισή ομάδα ταλαιπωρείται από τραυματισμούς και το ρόστερ είναι ήδη περιορισμένο, τα πράγματα δεν είναι και πολύ καλά. Και ενδεχομένως να μην είναι καθόλου αν δεν ενισχυθεί κάπως η κατάσταση.

Ζητείται ελπίς
INTIME SPORTS

Θετική εμφάνιση Μπαρόχα

Καλά στοιχεία έδειξε και ο Αλάιν Μπαρόχα. Από τους διασωθέντες του φιλικού και της τραγικής εμφάνισης της ΑΕΚ. Ο Βενεζουελάνος διεθνής έδειξε καλά αντανακλαστικά, στο πρώτο γκολ δεν ευθύνεται (το δεύτερο ήταν με πέναλτι), ενώ δείχνει να είναι πολύ καλός με τη μπάλα στα πόδια. Κάτι που είχαμε χρόνια να δούμε από τερματοφύλακα της «Ένωσης».

Υ.Γ.: Νομίζω ότι κάπου εδώ καλό θα ήταν να γίνει ένα πιο συγκεκριμένο ξεκαθάρισμα της ΑΕΚ στον κόσμο σχετικά με τους στόχους της νέας σεζόν. Θα είναι άδικο και για την ίδια την προσπάθεια που γίνεται αυτά τα δύο χρόνια να κριθεί αυτή η ΑΕΚ με βάση απαιτήσεις στις οποίες μπορούσε να ανταποκριθεί η ΑΕΚ του Ατματσίδη, του Κασάπη, του Σαμπανάτζοβιτς, του Σαβέβσκι και του Τσιάρτα. Ακόμα και αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να αυξηθεί το μπάτζετ καθώς μέρος των εσόδων πάει στο γήπεδο, καλό θα είναι να το ξέρει ο κόσμος ο οποίος μετά θα πρέπει να κάνει υπομονή, να κατανοήσει την κατάσταση και να στηρίξει. Τώρα όμως δεν ξέρει κανείς ούτε πού πάει το τρένο, αλλά ούτε και πού… θέλουμε να φτάσει.

Y.Γ.1: Ενδεχομένως να ήταν και καλό για την ΑΕΚ που δέχτηκε τόσο γερό χαστούκι στο πρώτο ψιλοσοβαρό της τεστ. Χρόνος υπάρχει σε κάθε περίπτωση. Αλλά αυτή η αντιαισθητική εικόνα με την ΑΕΚ να χάνεται κάπου στη μεσαία γραμμή και να κλείνεται από την Ανόρθωση ήταν ιδιαιτέρως σοκαριστική και βαραίνει το κλίμα.

Διαβάστε ακόμη:

ΑΕΚ - Ανόρθωση 1-2 (VIDEO)

Δέλλας: "Κάναμε το χειρότερο ματς"

Σε VIDEO η κλωτσιά του Τζεμπούρ στο φιλικό

News 24/7

24MEDIA NETWORK