Κέρδισε τη Μαλίν, αλλά και τρεις παίκτες!

Ο Ολυμπιακός βαδίζει σε καλό δρόμο, έκανε πλάκα στην Μαλίν, αλλά δεν θα πρέπει να πάρουν αέρα τα μυαλά. Ήταν απλώς ένα φιλικό και απέναντί του είχε μια ομάδα που είχε ένα σωρό ελλείψεις. Ο Αλέξης Βιρβίλης αναλύει με ψυχραιμία τα κέρδη, αλλά και τι περιμένει από εδώ και πέρα ο Μπέσνικ Χάσι...

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΓΚΕΝΚ / ΦΙΛΙΚΟ / ΜΑΛΙΝ - ΟΣΦΠ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΓΚΕΝΚ / ΦΙΛΙΚΟ / ΜΑΛΙΝ - ΟΣΦΠ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Όχι, δεν θα πέσουμε στην παγίδα και θα αρχίσουμε τις θριαμβολογίες. Σίγουρα έπαιξε μπαλάρα, έκανε... πλάκα στην Μαλίν, κερδίζοντάς την 6-0, μια ομάδα που πέρσι βγήκε 11η στο βελγικό πρωτάθλημα και το απόγευμα του Σαββάτου (8/7) εμφανίστηκε με ένα σωρό απουσίες ή μάλλον, με ένα σωρό παιδιά από τις ακαδημίες της.

Σίγουρα το 6-0 ως σκορ είναι εντυπωσιακό και "ιντριγκάρει" και τον κόσμο. Ναι, δεν το συζητάμε ότι ο Ολυμπιακός του Μπέσνικ Χάσι δείχνει να βαδίζει σε καλό δρόμο. Όχι, όμως, επειδή έριξε έξι γκολ στην αποδεκατισμένη Μαλίν που στο τέλος έφτασε στο σημείο να παίζει με ένα σωρό αμούστακα παλικάρια.

Δείχνει να βαδίζει σε καλό δρόμο γιατί κάποια πράγματα που δουλεύονται στις προπονήσεις, αρχίζουν να φαίνονται στο γήπεδο. Όπως για παράδειγμα ορισμένοι αυτοματισμοί που δουλεύει ειδικά το τελευταίο τριήμερο στο Βέλγιο, ή το ότι δεν του αρέσει να βλέπει γιόμες από την άμυνα, όπως είχαμε συνηθίσει τον περσινό Ολυμπιακό επί εποχής Μπέντο.

Αρέσκεται στο να παίζει με την μπάλα κάτω, είναι λάτρης της κατοχής, να κυκλοφορεί γρήγορα την πάσα, να αναπτύσσεται ο Ολυμπιακός από τα πλάγια. Όλα αυτά ως έναν βαθμό έχουν φανεί στο χορτάρι.

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΡΕΙΣ ΠΑΙΚΤΕΣ...

Ακόμα όμως έχει δρόμο μπροστά του για να βελτιωθεί... Τι κρατάμε από το ματς;

Σίγουρα το πολύ καλό πρώτο 20λεπτο του Φελίπε Πάρντο, ο οποίος επέστρεψε στο λιμάνι για να πάρει μία δεύτερη ευκαιρία και τουλάχιστον βγάζει τον απαιτούμενο ενθουσιασμό και την ανάλογη όρεξη για να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ της νέας περιόδου.

Είδαμε έναν Ελαμπντελαουί επίσης ορεξάτο... Κατά διαστήματα ο Μάριν όταν είχε ακόμα δυνάμεις, έβγαζε την αδιαμφισβήτητη ποιότητά του. Βεβαίως, ο Γερμανός έχει ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα που έχει να κάνει με το ότι δείχνει να είναι πίσω σε φυσική κατάσταση και θέλει ακόμα δουλίτσα.

Παρόλα αυτά ο Χάσι δείχνει ότι τον προορίζει για βασικό έστω και ως αριστερό εξτρέμ. Προσπαθεί να τον "κουμπώσει" με τον Φορτούνη. Έναν Φορτούνη που δεν θυμίζει σε τίποτα τον περσινό. Φέτος, βγάζει διάθεση, όρεξη, είναι μπροστάρης στις επιθετικές προσπάθειες των Πειραιωτών...

Επίσης, αξίζει να πούμε δύο λόγια και για τον Ταχτσίδη. Είχε αρκετές καλές στιγμές, οι πάσες του θύμιζαν κάτι από... διαβήτη και ειδικά οι βαθιές του μπαλιές. Όμως, είχε και κάποια βεβιασμένα λάθη, που δικαιολογούνται. Το θέμα είναι ότι ο Χάσι τον υπολογίζει σοβαρά.

Για τους Ρομαό και Ρέτσο τα λόγια είναι περιττά. Από αυτούς θα πρέπει να ξεκινάει η ενδεκάδα. Όσο για τον Κούτρη που ξεκίνησε στο αριστερό άκρο της άμυνας; Δείχνει αυτή τη στιγμή να έχει το προβάδισμα έναντι του Ντε Λα Μπέγια.

Στο δεύτερο ημίχρονο όταν μπήκαν τα πιτσιρίκια, ο Σεμπά ήταν εντυπωσιακός. Αλλά επαναλαμβάνουμε: Θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι ήταν ένα φιλικό απέναντι σε μία ομάδα με πολλές απουσίες και αρκετή πιτσιρικαρία.

Από την άλλη βέβαια δεν γίνεται να παραβλέψουμε ότι ο Ολυμπιακός όντως έπαιξε μπαλάρα, έβγαλε ένα σούπερ πρόσωπο, όμως, χρειάζεται και αυτοσυγκράτηση. Ο αντίπαλος στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League θα είναι μίνιμουμ τρεις κλάσεις ανώτερος από την Μαλίν.

Και είναι σημαντικό το ότι ο ίδιος ο Χάσι μετά το τέλος του ματς γύρισε και είπε ότι τα προκριματικά δεν έχουν καμία σχέση με το συγκεκριμένο φιλικό και πώς καλό είναι να μην ξεφύγει το μυαλό των παικτών...

News 24/7

24MEDIA NETWORK