Με μπροστάρη το "εμείς φταίμε..."

Τα παράπονα για τον Καλογερόπουλο πολλά και δικαιολογημένα, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν ο βασικός υπεύθυνος που δεν "καθάρισε" το ματς στην Ξάνθη. Ο Αλέξης Βιρβίλης δεν ψάχνει δικαιολογίες, αλλά δεν κάνει και τα... στραβά μάτια στα λάθος σφυρίγματα.

SUPERLEAGUE / ÎÁÍÈÇ - ÏÓÖÐ / (Á) (Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ofoe gillet EUROKINISSI SPORTS

Ας ξεκινήσουμε από τα θετικά: Ο Ολυμπιακός είναι καλά. Τουλάχιστον από τη μεσαία γραμμή και μπροστά δείχνει μια χαρά. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η μπάλα δεν καταλήγει εύκολα στα δίχτυα. Πράγματι, είναι ένα γεγονός αυτό. Όμως, για θυμηθείτε τι λέγαμε την προηγούμενη σεζόν. Ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βγάλει μία φάση της προκοπής.

Στην εκκίνηση της φετινής χρονιάς όμως, οι “ερυθρόλευκοι” βγάζουν φάσεις, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για γκολ, αλλά κάτι συμβαίνει στο τέλος και δεν σκοράρουν περισσότερες φορές.

Ο Χάσι είχε προειδοποιήσει τους παίκτες του από το ματς με την Λαμία. Ότι αν δεν αξιοποιήσουν το μεγαλύτερο ποσοστό ευκαιριών που τους παρουσιάζεται, τότε θα παίζουν συνεχώς με την φωτιά. Δεν “κάηκαν” με την Λαμία, αλλά “κάηκαν” με την Ξάνθη.

Στα Πηγάδια οι “ερυθρόλευκοι” έπρεπε να βρίσκονται μπροστά στο σκορ με 3-0 στα πρώτα 35 λεπτά του αγώνα. Λίγο ο... αλτρουισμός, λίγο και ο... Σεμπά που δεν φημίζεται για τα φοβερά τελειώματά του, κράτησαν την Ξάνθη στο παιχνίδι.

Στα θετικά λοιπόν το γεγονός ότι οι “ερυθρόλευκοι” απειλούν, “πυροβολούν”, φτιάχνουν ευκαιρίες και μάλιστα έφταναν και με σχετική άνεση στην αντίπαλη περιοχή στο πρώτο ημίχρονο.

Στα αρνητικά τα... περιστέρια που σημάδευαν, το χαμένο κοντρόλ της τελευταίας στιγμής, η κακή επιλογή στο “φινάλε” της φάσης. Αυτά όμως διορθώνονται. Ο Τζούρτζεβιτς είναι “μπόμπερ” και το γνωρίζουν όλα τα Βαλκάνια. Πρώτο του ματς ήταν στην... “τσουλήθρα” της Ξάνθης και δεν θα πρέπει να τον “κρεμάσουμε” επειδή έχασε ένα τετ α τετ ή ένα κοντρόλ απέναντι στον Ζίφκοβιτς.

Υπάρχει και ο Εμενίκε που τώρα μπαίνει σιγά-σιγά σε αγωνιστικό ρυθμό. Τα γκολ θα έρθουν λοιπόν. Το σημαντικό είναι ότι σε όλα τα ματς που έχει δώσει ο Ολυμπιακός, έχει βγάλει τουλάχιστον 5 φάσεις που είναι για γκολ. Όχι ψευτοφάσεις, αλλά κραυγαλέες ευκαιρίες...

Πάμε στα αρνητικά: Φαίνεται ότι υφίσταται ένα προβληματάκι στο αριστερό άκρο της άμυνας. Προς Θεού δεν πρέπει να στηθεί στη γωνία ο Κούτρης και κανένας Κούτρης. Κι ειδικά όταν μιλάμε για ένα παιδί που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στον ΠΑΣ Γιάννινα και του ήρθε ξαφνικά η... φανέλα βασικού στον Ολυμπιακό. Την κέρδισε με το σπαθί του και με το σπαθί του εξακολουθεί να την φοράει.

Από την άλλη δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι τον έχουν βάλει στο “σημάδι” όλοι οι αντίπαλοι προπονητές και είναι φανερό πλέον ότι το φόρτε του Κούτρη δεν είναι η αμυντική του συμπεριφορά.

Πολύς ντόρος επίσης έγινε για την έξοδο του Καπίνο στο γκολ του Λισγάρα. Πράγματι, φέρει ευθύνη ο 23χρονος γκολκίπερ, αλλά – βρε παιδιά – είναι δυνατόν να μένουν δύο παίκτες τόσο ανενόχλητοι μέσα στην περιοχή; Δηλαδή πιο πολύ έφταιγε ο Καπίνο από τους αμυντικούς που ήταν... εκτός περιοχής;

ΠΕΡΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ

Στον Ολυμπιακό βλέπουν περίεργα πράγματα από τα φιλικά κιόλας. Το γεγονός ότι βγήκε ο ίδιος ο Μαρινάκης την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος να μιλήσει στην κάμερα, δείχνει και τον προβληματισμό που επικρατεί στις τάξεις της ΠΑΕ για τα πεπραγμένα της διαιτησίας.

Τι κρατάμε απ' όλα αυτά; Την αντίδραση των “ερυθρολεύκων”, είτε του Μαρινάκη, είτε του Χάσι, είτε των παικτών. Ναι μεν βλέπουν κάποια “περίεργα πράγματα”, όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, αλλά ειπώθηκε κιόλας ότι “φταίμε εμείς που δεν κερδίσαμε την Ξάνθη”.

Με μπροστάρη το “φταίμε εμείς στην Ξάνθη” θα συνεχίσει την πορεία του στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Από τη στιγμή που διαπιστώνει ότι θα αντιμετωπίσει φέτος και άλλα κρούσματα τύπου Καλογερόπουλου, στο λιμάνι είναι αναγκασμένοι να δουλέψουν πάνω στις αδυναμίες τους για να κερδίσουν και τους διαιτητές.

Άλλωστε, το είπαν και ξεκάθαρα οι άνθρωποι των Πειραιωτών. Ότι δεν θα καθίσουν να παραπονιούνται κάθε Κυριακή για τη διαιτησία, αλλά θα κοιτάξουν να δουν τι έφταιξε πρωτίστως στην ομάδα τους και δεν πήρε π.χ. ένα θετικό αποτέλεσμα.

Χθες στα Πηγάδια ήταν η αναποτελεσματικότητα και η επιπολαιότητα των επιθετικών που και με κόντρα διαιτησία δεν κατάφερε να καθαρίσει το ματς. Πάνω σε αυτό στάθηκε ο Μαρινάκης, πάνω σε αυτό στάθηκε και ο Χάσι.

Αυτό ένα πράγμα σημαίνει: Ότι στο Ρέντη δεν θα χάσουν τον προσανατολισμό τους, δεν θα αναλωθούν περισσότερο στις αποφάσεις των διαιτητών (σ.σ. θα παρακολουθούν και θα διαμαρτύρονται αν βλέπουν κάτι στραβό, αλλά δεν θα το κάνουν και “σημαία”) και θα συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει εντός των τεσσάρων γραμμών για να καταλήξει το 8ο σερί στον Πειραιά. Τόσο απλά...

News 24/7

24MEDIA NETWORK