Μόνο ΑΣΤΑΝΑ-πάνε δεν ήταν!

Ο Πάουλο Μπέντο έβαλε αρκετές από τις "ρεζέρβες" του Ολυμπιακού στο Καζακστάν και επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά το βάθος που έχουν στο ρόστερ τους οι «ερυθρόλευκοι». Ο Μανθάτης έβαλε… δύσκολα στον Πάρντο.

Μόνο ΑΣΤΑΝΑ-πάνε δεν ήταν!
olympiakos panigiriki ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μια χαρά κάθισε το 1-1 του Καζακστάν για τον Ολυμπιακό. Το σημαντικότερο ήταν να μην χάσει και τα κατάφερε με έναν σχετικά εύκολο τρόπο. Ίσως πιο εύκολα απ’ ό,τι περίμενε, γιατί η Αστάνα έχει ως βασικότερο «όπλο» το «σπίτι» της και τον… τραγικό αγωνιστικό χώρο.

Έχει μπολιαστεί πλέον με το πλαστικό τερέν της κακιάς ώρας και αυτομάτως έχει ένα έξτρα πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων της. Η Αστάνα είναι μία ομάδα που πάντοτε κοιτάζει να πιέσει στα πρώτα 20-25 λεπτά για να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι ο αντίπαλός της σε αυτό το διάστημα προσπαθεί να προσαρμοστεί στον συνθετικό χλοοτάπητα… τελευταίας γενιάς (ο Θεός να τον κάνει)!

Την ίδια τακτική ακολούθησε και χθες με τον Ολυμπιακό. Κοίταξε να τον αιφνιδιάσει, να του πάρει μέτρα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, να του δείξει ότι θα περάσει ένα δύσκολο βράδυ. Το γρήγορο γκολ των Καζάκων φαινόταν ότι θα "πονοκεφάλιαζε" για τα καλά τους "ερυθρόλευκους", αλλά οι… ρεζέρβες του Μπέντο μια χαρά την έκαναν τη δουλίτσα τους.

Όλη την εβδομάδα έβγαινε ένα κλίμα από το Ρέντη ότι το μυαλό του ποδοσφαιρικού τμήματος περισσότερο ήταν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό παρά στην επικίνδυνη εξόρμηση στο Καζακστάν.

ΕΤΣΙ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕ

Ο Μπέντο τα έβαλε κάτω. Άφησε στην Αθήνα τους Φορτούνη, Μιλιβόγεβιτς και Ντα Κόστα. Άφησε εκτός ενδεκάδας τους Καπίνο, Φιγκέιρας, Ελιουνούσι και Ιντέγιε. Και τελικά τι έκανε; Έβγαλε από το καπέλο του έναν… λαγό ονόματι Γιώργο Μανθάτη.

Ο νεαρός, όπως και ο Ρέτσος, επιβεβαίωσε ότι κάτι καλό "χτίζεται" στις ακαδημίες των Πειραιωτών. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι "έφτιαξε" το γκολ του Σεμπά. Είναι η γενικότερη αγωνιστική του παρουσία. Είναι το ποδοσφαιρικό θράσος που έδειξε. Εν κατακλείδι έστειλε μηνύματα προς… Βούλα μεριά.

Εκεί που μένει ο Φελίπε Πάρντο, ο οποίος πάνω που άρχισε να "φτιάχνει"ψυχολογία, είδε έναν Μανθάτη να τον απειλεί για τα καλά! Από εκεί που είχε ηρεμήσει κάπως ο Κολομβιανός, είδε τον πιτσιρικά να παρουσιάσει ένα πρόσωπο που αν μη τι άλλο "πονοκεφάλιασε" ευχάριστα τον Μπέντο ενόψει της συνέχειας.

Υπήρχε ένα ερωτηματικό πάντως για το πώς θα είχαν χημεία οι "ρεζέρβες". Η συγκεκριμένη ενδεκάδα που κατέβασε στο Καζακστάν, δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ από τον Μπέντο! Κι αυτό είναι το αξιοπερίεργο… Άλλο δοκίμαζε στις προπονήσεις και άλλο έκανε στον αγώνα.

ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΑΕΙ Ο ΜΠΕΝΤΟ

Πάμε τώρα και στις υποτιθέμενες "ρεζέρβες". Ο Μπουχαλάκης παίρνει το παράσημο του δημιουργού του γκολ! Από δικό του παλικαρίσιο τάκλιν ξεκίνησε η φάση του 1-1.

Ο Καρντόσο το πάλεψε, μόχθησε, προσπάθησε να βάλει και μία γκολάρα με μία λόμπα, έχασε ενδεχομένως ένα… άχαστο για τα δικά του κυβικά, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Παραγουανός δεν κοροϊδεύει. Χάνει γκολ και δείχνει ότι τον πειράζει. Δεν σφυρίζει αδιάφορα όπως έχουν κάνει άλλοι ποδοσφαιριστές που είχαν έρθει στα μέρη μας στην ηλικία του.

Ο Ελαμπντελαουί άρχισε να πατάει γερά στα πόδια του, όμως, ακόμα θέλει τον χρόνο του. Η διακοπή του πρωταθλήματος θα είναι ευεργετική για τον Νορβηγό. Ο Βιάνα επίσης δεν ήταν κακός. Ίσως ο Λεάλι ώρες-ώρες να μην ενέπνεε εμπιστοσύνη όταν καθυστερούσε να απομακρύνει, αλλά και πάλι δεν έβγαλε αυτό το μη σοβαρό πρόσωπο που είχε βγάλει στο 4-1 του Καραϊσκάκη.

Με λίγα λόγια και για να κάνουμε και ένα λογοπαίγνιο με το όνομα της χθεσινής αντιπάλου του Ολυμπιακού, οι Πειραιώτες μόνο… ΑΣΤΑΝΑ-πάνε δεν ήταν. Γιατί, κακά τα ψέματα, δεν ήταν και λίγοι αυτοί που το φοβόντουσαν το ματς και έλεγαν ότι "αν μας έδιναν ένα “Χ” πριν από το ματς, θα λέγαμε “ευχαριστώ” και θα φεύγαμε". Με νίκη οι Καζάκοι θα έμπαιναν στο κόλπο της πρόκρισης και θα είχε αρκετό άγχος ο Ολυμπιακός ενόψει των αναμετρήσεων με Γιουνγκ Μπόις στο Φάληρο και ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ της Λευκωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Δεν χάνει με Σεμπά ο Ολυμπιακός
Όταν έχεις ομάδα "κουμπώνει" κι ο Μανθάτης

News 24/7

24MEDIA NETWORK