ΟΑΚΑ - Άγκυρα, ένα ταξίδι "Οδύσσεια"!

Το τι τράβηξαν οι "ερυθρόλευκοι" τις τελευταίες τέσσερις μέρες δεν περιγράφεται. Παίκτες και προπονητής είχαν καταλάβει ότι ήταν το ματς της χρονιάς για τον Ολυμπιακό η ρεβάνς στην Άγκυρα. Πώς κύλησε η προετοιμασία μετά το 1-0 από την ΑΕΚ, η ηρεμία που έβγαζε ο Μπέντο και ο ρόλος που έπαιξε η επίσκεψη Μαρινάκη στο Ρέντη.

ΟΑΚΑ - Άγκυρα, ένα ταξίδι "Οδύσσεια"!

Μάγκικη πρόκριση για τον Ολυμπιακό. Και κόντρα σε... θεούς και δαίμονες! Από τη μία οι Τούρκοι που είχαν πάρει θάρρος επειδή έβλεπαν "δυσκοίλιους" τους Πειραιώτες ως προς το σκοράρισμα. Από την άλλη ένας Ολυμπιακός που προσπαθούσε να αφήσει στην άκρη την ήττα στο ΟΑΚΑ και να ηρεμήσει ενόψει Οσμάνλισπορ.

Από τον Σεπτέμβριο ο Πάουλο Μπέντο έχει βρεθεί στο "στόχαστρο". Πολλές από τις αποφάσεις που έχει πάρει ως προς την κατάρτιση των ενδεκάδων ή των αποστολών έχουν σηκώσει θύελλα διαμαρτυριών. Τα έβαλε κόντρα σε πολλούς. Άφησε έξω τον Τσόρι, τον Καμπιάσο, τον Μάριν, εσχάτως και τον Ανσαριφάρντ. Πήγε ενάντια στο λαϊκό αίσθημα, αλλά δεν γίνεται να μην του πιστωθεί ότι με έναν Ολυμπιακό που δεν παρουσιάζει το καλύτερο θέαμα και που έχει αποδοκιμαστεί πολλάκις στο Καραϊσκάκη, κατάφερε να βρεθεί στην κλήρωση της Παρασκευής (24/2, 14.00) για τους "16" του Europa League!

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΠΕΝΤΟ

Καλώς ή κακώς στο τέλος γίνεται το ταμείο και τις περισσότερες φορές οι προπονητές κρίνονται από το αποτέλεσμα. Ο Μπέντο από εκεί που βρισκόταν στα... σχοινιά πριν από την Τουρκία, μαζί με τους ποδοσφαιριστές του έβγαλαν νοκ άουτ την Οσμάνλισπορ και πανηγύρισαν μία μεγάλη πρόκριση μέσα στην Άγκυρα!

Αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον φυσικά είναι το πώς προετοιμάστηκε ο Ολυμπιακός για τη ρεβάνς με την ομάδα του Μουσταφά Ακτσάι. Οι πρωταθλητές προέρχονται από την ήττα στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ. Ναι μεν ο Μάνταλος έκανε τα... δικά του, αλλά ο κόσμος δεν σφύριξε αδιάφορα στην κακή εμφάνιση κόντρα στην "Ένωση". Ο κόσμος έχει απαιτήσεις και καλά κάνει...

Τι έκανε λοιπόν ο Μπέντο μετά το 1-0 από την ΑΕΚ; Διέκρινε ότι υπήρχε κακή ψυχολογία στις τάξεις των παικτών όταν επέστρεψαν στο Ρέντη το βράδυ της Κυριακής (19/2). Τους έδωσε ρεπό για την επόμενη μέρα, έτσι ώστε να χαλαρώσουν και να "καθαρίσει" το μυαλό τους. Μέσα σ' όλα "σκάει" και η ιστορία με τον Ιντέγε και την Κίνα! Ευτυχώς στο Ρέντη δεν επηρεάστηκαν από τα όσα διαδραματίστηκαν με τον Νιγηριανό.

Κάθισαν από την Τρίτη (21/2) και δούλεψαν σαν σκυλιά. Ο Μπέντο και οι συνεργάτες του είχαν βγάλει τα μάτια τους μπροστά στα λάπτοπ. Έβλεπαν και ξαναέβλεπαν το 0-0 του πρώτου αγώνα με τους Τούρκους και για τρεις μέρες σερί τάραξαν τους ποδοσφαιριστές σε βιντεοθεραπεία! Μάλιστα, έγιναν και αρκετές συζητήσεις μεταξύ τους σε μία προσπάθεια να καταλάβουν όλοι ότι ο επαναληπτικός με την Οσμάνλισπορ ήταν "όλα τα λεφτά" και πώς μία πρόκριση μέσα στην Άγκυρα θα επανέφερε την ηρεμία στο Ρέντη.

ΠΕΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

Οι παίκτες άρχισαν να πεισμώνουν και το έδειχναν στις προπονήσεις. Σημαντικότατο ρόλο έπαιξε και η επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Ρέντη την Τρίτη (21/2). Το μήνυμα που τους πέρασε ήταν ότι θα πρέπει όλη η ομάδα (διοίκηση, προπονητές, παίκτες) να είναι μία γροθιά και να πάνε να πάρουν την πρόκριση μέσα στην Τουρκία για να δώσουν απαντήσεις.

Υπήρχαν ποδοσφαιριστές που παρά τα προβλήματα τραυματισμού που είχαν, δεν το συζητούσαν καν να έχαναν το ματς. Ο Ντα Κόστα για παράδειγμα αποχώρησε τραυματισμένος από το ΟΑΚΑ και ήταν αμφίβολος για την Άγκυρα. Δεν το συζήτησε καν! "Θα μπω να παίξω", είπε ορθά – κοφτά και ο Μπέντο έτριβε τα χέρια του.

Το ίδιο και ο Ελιουνούσι, ο οποίος επίσης είχε φύγει με ενοχλήσεις από το Μαρούσι. Κι εκείνος ήθελε να αγωνιστεί και έφτασε τελικά στο σημείο να σκοράρει κιόλας.

Οι "ερυθρόλευκοι" φεύγοντας για την Άγκυρα το μεσημέρι της Τετάρτης (22/2) προτίμησαν να μην κάνουν την παραμικρή δήλωση στους δημοσιογράφους. Με δόγμα το "θα μιλήσουμε στο γήπεδο" μπήκαν άρον-άρον στο αεροπλάνο. Ανυπομονούσαν για τον "τελικό της χρονιάς"!

ΤΟ ΠΗΡΕ ΨΥΧΡΑΙΜΑ

Το σημείο στο οποίο θα πρέπει να σταθούμε είναι η ψυχραιμία με την οποία αντιμετώπισε την ήττα από την ΑΕΚ ο Μπέντο. Σίγουρα είναι ένας προπονητής που δεν κάνει "γκελ" στον κόσμο, αλλά δεν γίνεται μονίμως να τον βάζουμε όλοι μας στο "σημάδι".

Ήρεμος ήταν μετά την ΑΕΚ και αυτή την ηρεμία κατάφερε να τη μεταφέρει στους παίκτες του. Μία ηρεμία που μετατράπηκε σε πείσμα και "δίψα" για απαντήσεις. Και τελικά τις έδωσαν... Ραντεβού στις 14.00 λοιπόν στην κλήρωση για τους "16" του Europa League, εκεί όπου είχαν δώσει το "παρών" και πριν από πέντε χρόνια με τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Σίγουρα η διαδρομή ΟΑΚΑ – Άγκυρα έμοιαζε με ένα ταξίδι - "Οδύσσεια". Οι "ερυθρόλευκοι" μπορεί να μην πάλεψαν με Κύκλωπες και Συμπληγάδες, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι οι... Σειρήνες στο "Osmanli Stadyumu" τους "έφτιαξαν" ακόμα περισσότερο και έφτασαν τελικά στη δική τους ποδοσφαιρική "Ιθάκη".

News 24/7

24MEDIA NETWORK