Οι "απαντήσεις" του Καπίνο!

Ο 23χρονος τερματοφύλακας πέρασε μία εβδομάδα που θα την θυμάται για όλη του τη ζωή. Η "πρώτη" του στην Λεωφόρο ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού και τα πολλά "όχι" στα αστέρια του Βελγίου του αποτέλεσαν θύμα συζήτησης σε όλα τα ποδοσφαιρικά στέκια της χώρας... Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης.

Οι "απαντήσεις" του Καπίνο!

Ο Στέφανος Καπίνο πέρασε μία πολύ περίεργη χρονιά. Από εκεί που ήταν βασικός, έφτασε στο σημείο να βλέπει τον Λεάλι να παίζει στους ομίλους του Europa League. Στη συνέχεια, έπαθε τη θλάση στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στις 6 Νοεμβρίου και παρότι άρχισε κανονικά προπονήσεις πριν από τα Χριστούγεννα, ο Πάουλο Μπέντο προτιμούσε να χρησιμοποιεί τον Λεάλι.

Μία ίωση του Ιταλού γκολκίπερ είχε ως αποτέλεσμα να επαναφέρει τον Καπίνο στα γκολπόστ. Παραμονή του πρώτου αγώνα με την Οσμάνλισπορ στις 15 Φεβρουαρίου τραυματίστηκε ξανά, έπαθε νέα θλάση και... φτου κι απ' την αρχή! Πάλι ένα μήνα έξω και τελικά επέστρεψε στις 16 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη, όχι όμως ως βασικός, αλλά βλέποντας τον Νικόλα Λεάλι να κάνει τη μία γκάφα πίσω από την άλλη.

Και τι δεν ακούστηκε εκείνο το βράδυ. Υπήρχε η πληροφόρηση ότι ο Καπίνο δεν ήταν στο 100% για να έπαιζε βασικός με την Μπεσίκτας. Από την άλλη, απόρησαν αρκετοί με την παρουσία του Λεάλι, ο οποίος είχε αποδείξει ήδη από το 1-1 του Καραϊσκάκη, ότι δεν ήταν ψυχολογικά έτοιμος να σηκώσει το βάρος της ερυθρόλευκης φανέλας σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Εσπευσμένα λοιπόν επιστρατεύτηκε ο Καπίνο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αν και πάλι δεν ήταν απολύτως έτοιμος. Όμως, δεν γινόταν να συνεχιστεί η κατάσταση με τον Λεάλι. Πρώτη φορά λοιπόν ο Καπίνο επέστρεψε στην Λεωφόρο ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού και χάρη σε αυτόν το σκορ έμεινε στο 1-0 για το "τριφύλλι".

Ο 23χρονος γκολκίπερ τα έζησε όλα από εκείνο το ματς με τους "πράσινους". Μέχρι και... ομιλία έβγαλε στους οπαδούς που περίμεναν την αποστολή στο Ρέντη. Γύρισε και ζήτησε "συγγνώμη" για την εμφάνιση του Ολυμπιακού στην Λεωφόρο και ο κόσμος τον αποθέωσε.

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

Και μέσα σ' όλα ήρθε και ο τραυματισμός του Ορέστη Καρνέζη για να τον φέρει ξαφνικά στην ενδεκάδα του αγώνα της Εθνικής μας με το Βέλγιο στις Βρυξέλλες. Εκεί όπου το βράδυ του Σαββάτου (25/3) αποδείχθηκε "κέρβερος" και έδωσε "απαντήσεις" σε όσους τον αμφισβήτησαν.

Ένας από τους ανθρώπους που άνοιξε ένα μπουκάλι σαμπάνια για να γιορτάσει την εμφάνιση του Καπίνο, ήταν φυσικά ο Αλέκος Ράντος. Ο γυμναστής τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού είναι κάτι σαν πατέρας του Στέφανου. Άλλωστε, το έλεγε και από το καλοκαίρι ο Καπίνο, στην προετοιμασία των "ερυθρολεύκων", ότι είχε ακούσει πολλά για τον τρόπο προπόνησης του Ράντου και όταν τον έζησε από κοντά, κατάλαβε πολύ καλά για ποιο λόγο τερματοφύλακες της αξίας του Ρομπέρτο, του Κάρολ και του Νικοπολίδη έκαναν λόγο για έναν εξαιρετικό γυμναστή τερματοφυλάκων!

ΕΔΩΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Ο Καπίνο δίπλα στον Ράντο βελτιώθηκε. Το διάστημα που ο Ράντος ήταν στην Ακαδημία, καθώς ο Μπέντο είχε φέρει έναν δικό του συνεργάτη, ο Στέφανος εκτός από το σπάσιμο νεύρων που είχε πάθει με το γεγονός ότι έβλεπε τα ευρωπαϊκά ματς από τον πάγκο, σαν να μην έδειχνε και τόσο βελτιωμένος. Επίσης, υπέστη και δύο θλάσεις μέσα σε μία σεζόν, γεγονός που δεν είναι και τόσο σύνηθες για έναν τερματοφύλακα.

Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Η 26η Μαρτίου ξημέρωσε διαφορετικά για τον 23χρονο Έλληνα γκολκίπερ. Με τις εκπληκτικές εμφανίσεις που έκανε με Παναθηναϊκό και Βέλγιο, τονώθηκε για τα καλά η ψυχολογία του και – μεταξύ μας – έστειλε και τις δικές του "απαντήσεις" στον Μπέντο, ο οποίος επέμενε και το φώναζε κιόλας στο Ρέντη ότι ο πιο αξιόπιστος τερματοφύλακας στα δικά του μάτια ήταν ο Λεάλι.

Το βασικό λοιπόν είναι ότι ο Καπίνο έχει επανέλθει τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά στο 100% και είναι έτοιμος να υπερασπιστεί την ερυθρόλευκη εστία στα παιχνίδια πρωταθλήματος που ακολουθούν και φυσικά στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Πλέον, έχει κάθε λόγο να ξυπνάει με ανεβασμένη ψυχολογία, ειδικά όταν ξέρει ότι στο Ρέντη θα συναντήσει τον Αλέκο Ράντο, έναν άνθρωπο στον οποίο έχει τεράστια εκτίμηση...

News 24/7

24MEDIA NETWORK