Άλλον Σιόβα άφησε, άλλον Σιόβα βρήκε!

Με αφορμή τα δημοσιεύματα στην Ισπανία περί ενδιαφέροντος της Μπέτις (λόγω Βίκτορ) για τον Δημήτρη Σιόβα του Ολυμπιακού, το Contra.gr θυμίζει μερικές συζητήσεις του Βίκτορ το καλοκαίρι με συνεργάτες του με αφορμή τον υψηλόσωμο στόπερ των "ερυθρόλευκων".

Άλλον Σιόβα άφησε, άλλον Σιόβα βρήκε!

Ήταν απολύτως φυσιολογικό… Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Μπέτις από τον Βίκτορ να τροφοδοτήσει ένα σωρό σενάρια με έντονο ερυθρόλευκο χρώμα. ΜΜΕ της Ανδαλουσίας έχοντας «πιαστεί» από ένα ρεπορτάζ του Sport24.gr, έδωσαν μία συνέχεια αναφορικά με τον Σιόβα, ο οποίος θα μπορούσε από το καλοκαίρι να φοράει τη φανέλα των Ανδαλουσιάνων. Ας όψεται όμως ο Γκουστάβο Πογιέτ που ήταν αρνητικός σε αυτή τη μεταγραφή.

Στην Ισπανία λοιπόν επιμένουν τις τελευταίες δύο μέρες ότι ο Βίκτορ θα ασχοληθεί με τον Σιόβα τον προσεχή Γενάρη. Η Μπέτις βρίσκεται σε μία διαδικασία αναζήτησης ενός έμπειρου στόπερ και σύμφωνα με τους Ίβηρες, ο Σιόβας θα μπορούσε να είναι ο ιδανικός στα πλάνα του νεαρού τεχνικού.

Παίζει χρόνια σε υψηλό επίπεδο, είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει εμπειρία από Champions League, γνωρίζει τι σημαίνει «πίεση» και σε γενικές γραμμές φαντάζει – τουλάχιστον για τους Ισπανούς δημοσιογράφους – ως ο αμυντικός με τον οποίο θα ασχοληθεί ο Βίκτορ ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ

Δεν αποτελεί μυστικό ότι όταν ο Σιόβας ήταν στα καλά του και συγκεκριμένα πριν από τον σοβαρό τραυματισμό του στον αστράγαλο τον Ιανουάριο του 2014, ο Μίτσελ και ο βοηθός του ο Βίκτορ είχαν φροντίσει να «φτιάξουν» ένα εξαιρετικά καλό αμυντικό δίδυμο. Μανωλάς και Σιόβας που με τον καιρό έγιναν και αυτοκόλλητοι εκτός γηπέδου, είχαν συνθέσει μία απροσπέλαστη γραμμή στα μετόπισθεν…

Ήρθε όμως ο καταραμένος τραυματισμός του σε μία προπόνηση στο Ρέντη και μάλιστα μια-δυο μέρες προτού πάρει το αεροπλάνο για Ρωσία (σ.σ. βρισκόταν μία ανάσα από τη μεταγραφή του στην Κράσνονταρ), με αποτέλεσμα να μείνει για αρκετούς μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης.

Ο Βίκτορ αποχώρησε το καλοκαίρι του 2014 εξαιτίας της γνωστής κόντρας του με τον Μίτσελ. Η ουσία είναι ότι από τον Γενάρη εκείνης της χρονιάς μέχρι και την τελευταία μέρα του στο Ρέντη, ο Βίκτορ ήταν συνεχώς πάνω από το κεφάλι του Σιόβα και του στάθηκε πολύ την εποχή που ήταν τραυματίας. Τον είχε σε μεγάλη εκτίμηση και πίστευε ότι θα μπορούσε να κάνει καριέρα σε κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Μετά από δύο χρόνια οι δυο τους ξαναβρέθηκαν στην προετοιμασία του Λάνγκενφελντ της Αυστρίας. Ο Βίκτορ προσπάθησε να κάνει δύο εσωτερικές μεταγραφές. Ο ένας ήταν ο Μανιάτης και ο δεύτερος ο Σιόβας.

Με τον Μανιάτη είναι ξεκάθαρο ότι έχει μία «καψούρα». Δεν θα προκαλέσει σε κανέναν έκπληξη αν μέσα στον Γενάρη τεθεί θέμα για Μπέτις και Μανιάτη. Αυτή τη στιγμή όμως στην Ισπανία το όνομα του Σιόβα είναι αυτό που ακούγεται έντονα.

Το Contra.gr θυμάται όμως κάποιες από τις απορίες που είχε εκφράσει ο Βίκτορ στους συνεργάτες του στο σύντομο χρονικό διάστημα που ξαναδούλεψαν μαζί το φετινό καλοκαίρι. Από τις 20 Ιουνίου δηλαδή εώς τις αρχές Αυγούστου.

Ναι μεν ο Ισπανός τον είχε στις βασικές του επιλογές στα φιλικά και στο 0-0 με την Χάποελ (σ.σ. έπαθε θλάση και αποχώρησε), γιατί πολύ απλά δεν «έβλεπε» τον Ντα Κόστα, αλλά μη νομίζετε ότι είχε ξετρελαθεί κιόλας μαζί του.

Άλλον Σιόβα άφησε πριν από δύο χρόνια και άλλον Σιόβα βρήκε. Ήταν πιο βαρύς, λιγότερο αλτικός, πολύ πιο αργός ως προς τις αντιδράσεις του. Ήταν ολοφάνερο ότι δεν συνάντησε τον Σιόβα προ του τραυματισμού του.

Σε όλα αυτά προσθέστε και το γεγονός ότι ο υψηλόσωμος στόπερ έχει με τον Μπέντο όλο κι όλο ένα 90λεπτο σε αγώνα Κυπέλλου με τον Πλατανιά. Στα υπόλοιπα παιχνίδια είναι μονίμως εκτός αποστολής. Προφανώς και όλα αυτά προβληματίζουν κάθε ενδιαφερόμενο.

Ο Βίκτορ που όντως ψάχνει αμυντικό, θα ζυγίσει τις προτάσεις που θα έχει στα χέρια του από διάφορους μανατζαραίους. Σίγουρα θα τεθεί στο τραπέζι και ο Σιόβας, ο οποίος – κακά τα ψέματα – δύσκολα θα βρει χώρο στο ρόστερ του Ολυμπιακού, ακόμα και το διάστημα που ο Ντα Κόστα θα είναι με την Εθνική του στα γήπεδα της Γκαμπόν τον Ιανουάριο για το Κόπα Άφρικα.

Αν ήταν ο Σιόβας προ του τραυματισμού του, ο Βίκτορ θα τον ζητούσε… χθες από τη διοίκηση της Μπέτις. Ο τωρινός Σιόβας όμως δεν φαίνεται να καλύπτει στο 100% τα «θέλω» του Ισπανού τεχνικού. Δεν τον απορρίπτει, αλλά αν πιστέψουμε πηγές μας από την Ισπανία, υπάρχουν άλλοι αμυντικοί που ο 40χρονος προπονητής έχει σε προτεραιότητα για την κάλυψη της «τρύπας» στην άμυνα των Ανδαλουσιάνων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK