Ένα γράμμα στον Κώστα Φορτούνη...

Ο Αλέξης Βιρβίλης, με αφορμή το 2-2 με την Παρτίζαν και την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League, στέλνει μια επιστολή με αποδέκτη τον αρχηγό του Ολυμπιακού. Και τον καλεί να τη διαβάσει...

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÐÁÑÔÉÆÁÍ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - PARTIZAN (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÐÁÑÔÉÆÁÍ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - PARTIZAN (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός έκανε το αυτονόητο, πήρε την πρόκριση, έπαιξε λίγο με τη φωτιά και η ουσία είναι ότι την Παρασκευή θα βρεθεί στην κλήρωση των πλέι οφ. Ως "μάθημα" χαρακτήρισε το 2-2 με την Παρτιζάν ο Χάσι και ως "μάθημα" θα πρέπει να το δει και ο ηγέτης αυτής της ομάδας...

Όχι, για το 2-2 με την Παρτιζάν στο Καραϊσκάκη δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα. Έχετε διαβάσει ήδη αρκετά, έχετε δει με τα ματάκια σας το παιχνίδι και έχετε βγάλει τα συμπεράσματά σας.

Αυτό που θα πρέπει βέβαια να έχουμε όλοι κατά νου είναι ότι η ομάδα ακόμα και 5-0 να νικούσε την Παρτίζαν, πάλι δεν θα ήταν ο Ολυμπιακός που έχει στο μυαλό του ο Μπέσνικ Χάσι. Είναι μία ομάδα ανέτοιμη, μια ομάδα που ακόμα θέλει δουλίτσα για να βγάλει τους αυτοματισμούς της, μια ομάδα που για πρώτη φορά έπαιξαν π.χ. μαζί οι Βούκοτις και Ρέτσος, μια ομάδα που αρκετοί παίκτες της εμφάνισαν σημάδια κόπωσης...

ΠΑΡΕΑΚΙ...

Η ουσία είναι ότι η δουλειά έγινε. Κι αυτή η παρέα -με όλη τη σημασία της λέξης- έχει κάθε λόγο να ονειρεύεται την παρουσία στους ομίλους του Champions League. Τονίζουμε τη λέξη "παρέα", γιατί ειλικρινά τόσα χρόνια όταν ασχολείσαι καθημερινά με τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, καταλαβαίνεις πότε είναι καλό ένα κλίμα σε μία ομάδα και πότε... "ηφαίστειο".

Πέρσι για παράδειγμα ακόμα και να περνούσε ο Ολυμπιακός την Χάποελ Μπερ Σέβα, φαινόταν ότι επικρατούσε μία "παιδική χαρά" στα αποδυτήρια. Εφέτος, ακόμα κι αν αποκλειστεί από τους ομίλους, ό,τι και να γίνει με τον Χάσι, οι σχέσεις των παικτών είναι πράγματι εξαιρετικές!

Τι κρατάμε από το 2-2 με την Παρτιζάν; Το πάθος του Κούτρη, τον αξιοπρεπέστατο Βούκοβιτς που έπαιξε όσο άντεξε, τα τρεξίματα του Οφόε και τα λάθη του που οφείλονταν στο θολωμένο του μυαλό από την κούραση, αλλά και το γεγονός ότι θέλουν χρόνο να βρουν τους ρόλους τους οι Φορτούνης και Μάριν όταν παίζουν μαζί... Στα χαρτιά ο Γερμανός ήταν τυπικά αριστερά. Ε, μόνο αριστερά δεν έπαιζε και είχε φτάσει σε σημείο ώρες-ώρες να μπερδεύεται με τον Φορτούνη. Διορθώνονται όμως αυτά.

Ο Χάσι μίλησε για "μάθημα". Άποψή μας είναι το "μάθημα" πρώτος απ' όλους θα πρέπει να το εξέλαβε ο Κώστας Φορτούνης για πολλούς και διάφορους λόγους που έχουν να κάνουν με τη νοοτροπία με την οποία μπήκε στο ματς. Το Contra.gr εξηγεί και του στέλνει ένα γράμμα:

1) Κώστα, είσαι ο ηγέτης αυτής της ομάδας. Είσαι ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής, ο άνθρωπος που με μία σου ενέργεια μπορείς να φέρεις τα πάνω-κάτω. Ένας ηγέτης λοιπόν μπαίνει με ορμή, με "θυμό" από τα αποδυτήρια, κάτι που δεν είδαμε από εσένα. Θυμάσαι πώς είχες μπει με την ΑΕΚ στο περσινό 3-0; Μπήκες να τους... φας!

2) Κώστα, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Και σε μεγάλο βαθμό οφείλεται σε εσένα. Όχι επειδή δεν δικαιούσαι να κάνεις λάθη. Φυσικά και δικαιούσαι. Αλλά το να προσπαθείς να κάνεις μονίμως "ποδιές", τακουνάκια και να σπαταλάς υποψίες ευκαιριών για τον Ολυμπιακό, είναι πράγματα που δεν χτύπησαν καλά στο μάτι.

3) Κώστα, είσαι ο αρχηγός στην ομάδα. Εσύ θα πρέπει να ξυπνάς τους συμπαίκτες σου με φωνές και όχι οι συμπαίκτες σου εσένα.

4) Κώστα, συγχαρητήρια για την κίνησή σου στη φάση του γκολ, συγχαρητήρια βέβαια κατά κύριο λόγο στον Κούτρη με τη σέντρα - αλφάδι, αλλά το γκολ σου δεν αναιρεί τις χαμηλές σου στροφές στο προηγούμενο διάστημα...

5) Κώστα, το ξαναλέμε ότι είσαι ο "κάπτεν" πλέον της ομάδας, ο παίκτης που θα εμπνέει τους υπόλοιπους, ο παίκτης που θα μπαίνει στα αποδυτήρια και θα κάθονται σούζα οι υπόλοιποι όταν θα τους μιλάς. Χθες έδινες μία εντύπωση ενός παίκτη που είχε εφησυχάσει με το 3-1 του Βελιγραδίου. Ο Χάσι σάς είχε πει κάποια πράγματα, ότι το πρώτο ματς έληξε 0-0 και όχι 1-3. Ο πρώτος που θα έπρεπε να το είχε στο μυαλό του ήσουν εσύ και να παρέσερνες τους συμπαίκτες σου στους ρυθμούς σου. Έδινες μία εντύπωση ότι πρώτος εσύ μπήκες με μπλαζέ ύφος στο ματς...

6) Κώστα, το επαναλαμβάνουμε είσαι ό,τι πιο ποιοτικότερο έχει τούτη τη στιγμή η ομάδα. Ταλεντάρα, παικτάρα, Ολυμπιακάρα! Δεν φτάνουν όμως μόνο αυτά. Και τα λέμε τώρα μετά από μία πρόκριση κι ας ήρθε με τον τρόπο που ήρθε. Άλλωστε τα "καμπανάκια" καλό είναι να χτυπάνε στις καλές βραδιές για να προλαβαίνονται οι κακές.

"Μάθημα" λοιπόν χαρακτήρισε ο Χάσι τη ρεβάνς με τους Σέρβους. "Μάθημα" θα πρέπει να είναι κυρίως για εσένα, γιατί από εσένα έχουμε τις περισσότερες απαιτήσεις όλοι μας. Το ότι ο Χάσι σού έχει δώσει τη φανέλα βασικού στο σπίτι σου, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να νιώθεις πώς είσαι και αναντικατάστατος, δεν θα πρέπει να έχεις τέτοια ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ. Μην πέσεις σε αυτή την παγίδα.

Πέρσι τον Αύγουστο είχες αποδοκιμαστεί από την εξέδρα, γιατί ο κόσμος δεν έβλεπε αυτή τη "φλόγα" στα μάτια σου και επιχείρησε με αυτόν τον τρόπο να σε ξυπνήσει. Εφέτος μπήκες φουριόζος στην προετοιμασία, έκανες χαζούς τους αντιπάλους σου στα φιλικά και δεν είχες καμία σχέση με τον Φορτούνη της προετοιμασίας του 2016. Δικαίως πήρες φανέλα βασικού με τον Χάσι και την πήρες και σπίτι σου.

Μην πέσεις όμως στην παγίδα ότι το τεράστιο ταλέντο σου αρκεί για να "βιδωθείς" στην ενδεκάδα. Ξέρεις πολύ καλά ότι στον Ολυμπιακό για να παίξεις βασικός, πρέπει να δίνεις καθημερινά εξετάσεις και κυρίως εξετάσεις νοοτροπίας. Φέτος ξεκίνησες ιδανικά, δούλεψες πολύ στην προετοιμασία, αλλά στο πρώτο σου επίσημο ματς και μάλιστα μέσα στο Καραϊσκάκη μπήκες με μια χαλαρότητα που δεν επιτρέπεται για ευρωπαϊκό ματς. Άλλωστε, το πρώτο παιχνίδι είχε λήξει... 0-0.

7) Κώστα, αναγνωρίζουμε ότι ακόμα δεν έχεις φτάσει εσύ και οι συμπαίκτες σου στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης. Ακόμα καλά-καλά δεν έχεις μάθει το παιχνίδι των συμπαικτών σου, δεν έχεις "δέσει" ακόμα με τον Μάριν που παίζει αριστερά και τον Οφόε που έρχεται από πίσω σου. Ακόμα δεν έχεις μάθει τις κινήσεις του Μπεν ή του Εμενίκε. Όλα αυτά τα αναγνωρίζουμε και είναι λογικό στις 2 Αυγούστου να μην είναι έτοιμος κανένας, όχι μόνο εσύ.

Αλλά τόσα χρόνια έχουμε συνηθίσει τους αρχηγούς του Ολυμπιακού να μπαίνουν "καμικάζι" στο χορτάρι από το πρώτο ματς. Κώστα, το ξαναλέμε για τρίτη φορά: Είσαι ο ΑΡΧΗΓΟΣ του Ολυμπιακού, μπορείς να το φανταστείς; ΑΡΧΗΓΟΣ!

Κι ο αρχηγός είναι αυτός που οδηγεί την κούρσα, αυτός που θα βάζει πρώτος τα πόδια του στη φωτιά, αυτός που θα μπαίνει πρώτος με το μαχαίρι στο στόμα όποια ομάδα κι αν είναι απέναντί του, αυτός που θα είναι ο πρώτος "καμικάζι". Αρχηγός λοιπόν. Κι επειδή ο Χάσι σε πάει με χίλια και συμφώνησε να φοράς εσύ το περιβραχιόνιο, είναι δεδομένο ότι πολλά από αυτά που σου στείλαμε στο γράμμα, θα στα πει ο κόουτς στο 15νθήμερο διάστημα που ακολουθεί ως τα πλέι οφ.

Γιατί είσαι ο ΗΓΕΤΗΣ αυτής της ομάδας...

News 24/7

24MEDIA NETWORK