Έτσι θα είναι ο Ολυμπιακός του α' γύρου

Το βάθος πάγκο και τα διλήμματα του Μπέσνικ Χάσι μετά το ευρύ 4-1 επί της ΑΕΛ στην πρεμιέρα του Καραϊσκάκη. Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης.

19/08/2017 Olympiacos Vs AEL for Superleague season 2017-18, in Karaiskaki Stadium, in Piraeus - Greece

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
19/08/2017 Olympiacos Vs AEL for Superleague season 2017-18, in Karaiskaki Stadium, in Piraeus - Greece Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography 19/08/2017 OLYMPIACOS VS AEL FOR SUPERLEAGUE SEASON 2017-18, IN KARAISKAKI STADIUM, IN PIRAEUS - GREECE PHOTO BY: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Μια προσεκτική ματιά να ρίξει κανείς στην ενδεκάδα που παρέταξε ο Μπέσνικ Χάσι κόντρα στην ΑΕΛ, θα διαπιστώσει δύο πράγματα: πρωτίστως το βάθος που έχει στο ρόστερ ο Ολυμπιακός και κατόπιν το τι ετοιμάζει για αρκετά ματς του α' γύρου του πρωταθλήματος.

Πάει, πέρασε το ματς με την ΑΕΛ. Ένα ματς περίεργο, ένα ματς με πολλές παγίδες, ένα ματς που η αλήθεια είναι ότι ο Μπέσνικ Χάσι το θεωρούσε αρκετά δύσκολο.

Από τη μία το παιχνίδι διεξαγόταν μπροστά σε άδειες εξέδρες. Από την άλλη ήταν μεταξύ των δύο κρίσιμων αναμετρήσεων με τη Ριέκα. Τέλος, ούτε σε διπλάκι είχαν παίξει όλοι όσοι άρχισαν στον αγώνα με τους Θεσσαλούς.

Τελικά, οι "ερυθρόλευκοι" τελείωσαν τη δουλειά και κυρίως την τελείωσαν αναίμακτα, αφού δεν προέκυψε κάποιος τραυματισμός ενόψει της ρεβάνς στην Κροατία. Πήραν τη νίκη μ' εμφατικό τρόπο (4-1), άρχισαν με νίκη το ταξίδι για το 8ο σερί πρωτάθλημα και τώρα το μυαλό όλων βρίσκεται στην Ριέκα.

Τι θα μπορούσαμε να κρατήσουμε από το ματς; Σίγουρα τη διάθεση του Φορτούνη και του Φιγκέιρας, το ότι π.χ. ο Φελίπε Πάρντο ανέβηκε αισθητά ειδικά στο β' ημίχρονο, το "μαμούνι" που λέγεται Ανδρούτσος, τον Ανσαριφάρντ που δεν τροφοδοτήθηκε όσο θα ήθελε, αλλά στο τέλος είχε στο ενεργητικό του ένα γκολ και μία ασίστ.

ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΡΟΣΤΕΡ

Κυρίως όμως αυτό που θα κρατήσουμε είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει βάθος στο ρόστερ του. Ο Χάσι γνωρίζοντας ότι ο "τελικός" δεν είναι με την ΑΕΛ, αλλά με τη Ριέκα, φρόντισε να προφυλάξει κόσμο και κοσμάκη.

Τόσο καιρό μιλούσε για το βάθος στον πάγκο που έχει αυτή η ομάδα. Το Σάββατο λοιπόν άλλαξε τα 8/11 της ενδεκάδας που είχε χρησιμοποιήσει στο 2-1 της Ευρώπης και η αλήθεια είναι ότι αρκετοί εξ αυτών τον άφησαν ικανοποιημένο. Δεν λέμε ότι κάποιοι από τους θεωρητικά "εφεδρικούς" θ' αρχίσουν κόντρα στη Ριέκα (ίσως μόνο ο Φορτούνης), αλλά σίγουρα, αν επαναλάβουν ορισμένοι εμφανίσεις όπως η σαββατιάτικη, θα βάλουν... ζόρια στον Χάσι σε σχέση με την κατάρτιση της αποστολής.

ΚΑΙ ΟΙ 30

Τι άλλο κρατάμε; Φυσικά ότι ο Κοσοβάρος προπονητής έκανε κατά κάποιο τρόπο και μία πρόβα για πολλά τέτοιου είδους ματς που θα δώσει ο Ολυμπιακός στον α' γύρο.

Όταν δηλαδή περάσει με το καλό στους ομίλους του Champions League, πριν από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες, ο Χάσι έχει σκοπό (σ.σ. το έχει πει άλλωστε) θα προχωράει σε ροτέισον, θα δίνει ευκαιρίες σε παιδιά που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής και ταυτόχρονα ανάσες στα βασικά "γρανάζια" του.

Γι' αυτό το λόγο ο Ολυμπιακός έχει ένα ρόστερ κοντά στους 30 ποδοσφαιριστές. Θα έχει την ευελιξία ο Χάσι να μοιράσει το χρόνο. Δεν σκέφτεται να κινηθεί όπως οι προκάτοχοί του και ειδικά όπως ο Μάρκο Σίλβα που πήγαινε σχεδόν με 14-15 παίκτες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η αρχή λοιπόν έγινε με την ΑΕΛ και είναι δεδομένο ότι πριν από τα ευρωπαϊκά ματς, θα προχωράει σε εκτεταμένο ροτέισον αρκετές φορές ο Χάσι.

Αυτά λοιπόν είναι τα στοιχεία που κρατάμε από το παιχνίδι.

Όσο για το πώς έφτασε ο Ολυμπιακός στην "τεσσάρα" επί της ΑΕΛ; Πολύ απλά το... χρέος του έκανε. Αν και για ένα-δύο λεπτά αμέσως μετά το 2-1 σαν να χάθηκε λίγο στο γήπεδο, μόλις έγινε το 3-1 η σεμνή τελετή είχε λάβει τέλος...

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography

News 24/7

24MEDIA NETWORK