Καρντόσο ο δουλευταράς!

Ο Παραγουανός ήταν, είναι και παραμένει ένας ποδοσφαιριστής που θα έπρεπε οι νεότεροι να βιντεοσκοπούν τις προπονήσεις του και να παραδειγματίζονται από αυτόν. Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης.

Καρντόσο ο δουλευταράς!

Επιτέλους το έβαλε! Το έψαχνε καιρό και η αλήθεια είναι ότι τον είχε αγχώσει σε τέτοιο βαθμό λες και ήταν κάποιο παιδάκι, λες και δεν είχε πίσω του μία πλούσια καριέρα. Ο πανηγυρισμός του με το... ξεσκόνισμα της γκίνιας και της "κατάρας" τα λέει όλα.

Ο Όσκαρ Καρντόσο αποκτήθηκε το καλοκαίρι με το σκεπτικό ότι θα μπορούσε να βάλει ζόρια στον Ιντέγιε και – γιατί όχι; - να του πάρει και φανέλα βασικού. Με την μεταγραφή του ο Ιντέγιε "σκύλιασε" και πήρε τα πάνω του για τα καλά. Έτσι, σε συνδυασμό με την αφλογιστία και το "κακό φεγγάρι" του Καρντόσο, ο Νιγηριανός αποτέλεσε το "πρώτο βιολί" στην επίθεση του Ολυμπιακού στο πρώτο μισό της σεζόν.

Το Contra.gr όμως θα σταθεί στον Παραγουανό φορ με αφορμή το χθεσινό του γκολ στους "Ζωσιμάδες". Ο Καρντόσο έχει ένα πολύ θετικό στοιχείο. Δεν είναι από τους ποδοσφαιριστές ετών 30+ που ήρθαν στην Ελλάδα για να κάνουν την πλάκα τους ή για να φουσκώσουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Κάποιοι τον παρομοίασαν με τον Μπερμπάτοφ. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την καθημερινότητα του Βούλγαρο πέρσι στην Θεσσαλονίκη. Γνωρίζουμε όμως τη δουλειά που έριχνε καθημερινά ο Καρντόσο στο Ρέντη. Πρόκειται για έναν παίκτη, ο οποίος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους υπόλοιπους και κυρίως για τους νεότερους.

Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό, τρεις ποδοσφαιριστές του που έχουν κάνει τόσο σπουδαία πράγματα στην καριέρα τους και ουσιαστικά έχουν και τον ρόλο των "μπαμπάδων" των υπόλοιπων στο Ρέντη, προσπαθούν να δώσουν το καλό παράδειγμα. Και ο Τσόρι, και ο Καμπιάσο, και ο Καρντόσο ανήκουν στην ίδια κατηγορία. Τι εννοούμε;

ΚΑΘΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Μιας και η αναφορά γίνεται στον Καρντόσο, θα πρέπει να τονίσουμε ότι τον είχε πιάσει άγχος το τελευταίο δίμηνο και δεν το έκρυβε σε διάφορες συζητήσεις με συμπαίκτες του.

Φυσικά δεν ήταν και στον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας, έκανε ουσιαστικά μία μίνι προετοιμασία τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, αλλά ένας επιθετικός ακόμα και στην κακή του μέρα μπορεί να πάρει τα πάνω του με ένα γκολ.

Τι έκανε λοιπόν ο Καρντόσο; Πολλές φορές με το που ολοκληρωνόταν η προπόνηση, καθόταν με τις ώρες και δούλευε στα τελειώματα! Λες και ήταν ένα 16χρονο παιδί! Αυτό δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από κανέναν και πολύ περισσότερο από το τεχνικό τιμ. Το έκανε γιατί αυτή είναι η ιδιοσυγκρασία του, αυτό το έχει στο DNA του και είναι ένα... σαράκι που δεν θα φύγει από πάνω του.

ΠΗΓΑΙΝΕ ΡΕΝΤΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΡΕΠΟ

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο από τα αξιοσημείωτα της καθημερινότητας του Παραγουανού στον Ολυμπιακό, είναι ότι δεν ήταν και λίγες οι φορές που όποτε έδινε ρεπό ο Πάουλο Μπέντο, εκείνος περνούσε μία βόλτα από το Ρέντη για να κάνει το πρόγραμμά του.

Μπορεί σε ορισμένους αγώνες να έδινε την εντύπωση ενός "παλαίμαχου" ποδοσφαιριστή, ωστόσο, από κάτι τέτοιες ενέργειες μπορεί να καταλάβει κανείς ότι μόνο συμπεριφορά πρώην παίκτη δεν είχε όλο αυτό το διάστημα.

Απλώς του έλειπε το γκολ, τον είχε αγχώσει, τον είχε... παλαβώσει και από τη στιγμή που το πέτυχε στα Γιάννενα, θα δείτε πόσο απελευθερωμένος θα παίζει από τώρα και στο εξής. Δεν λέμε ότι θα "σκίζει" τα αντίπαλα δίχτυα και θα επαναλάβει τις εμφανίσεις που είχε πραγματοποιήσει πριν μερικά χρόνια στην Μπενφίκα. Δεν λέμε ότι θα θυμίσει τον "μπόμπερ" που είχε γράψει ιστορία με τη φανέλα των "Λουζιτανών". Είναι δεδομένο όμως ότι του έφυγε πολύ μεγάλο βάρος με το γκολ στους "Ζωσιμάδες".

ΑΠΕΦΕΥΓΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το είχε ξεκαθαρίσει στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν καρτερικά στη μικτή ζώνη μετά τα εντός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού. Ο Καρντόσο ανήκει στην κατηγορία των ποδοσφαιριστών που θα μιλήσει όταν παραστεί η ανάγκη, όταν θα έχει κάτι να πει.

Είχε πει λοιπόν ότι θα μιλούσε δημοσίως όταν θα άρχιζε να ανοίγει λογαριασμό. Απέφευγε τις δηλώσεις, γιατί ήξερε ότι η συζήτηση θα πήγαινε σε ερωτήσεις τύπου "πότε θα σκοράρεις" και επειδή δεν ήθελε να "φουσκώσει" τα μυαλά του κόσμου, προτιμούσε τον δρόμο της σιωπής.

Επιθυμούσε πρώτα να "μιλήσει" στο γήπεδο και μετά μπροστά στα μικρόφωνα.

ΤΟ "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Για να φανταστείτε την χαρά που είχε για το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού, στο τέλος του αγώνα μπήκε στα αποδυτήρια και ευχαριστούσε όλους τους συμπαίκτες του και κυρίως τον Σεμπά για το γκολ που του πρόσφερε στο πιάτο.

Οι δε συμπαίκτες του μπήκαν μέσα στα αποδυτήρια και για πλάκα άρχισαν να τον... ξεσκονίσουν κι εκείνοι με τη σειρά τους. Το χάρηκαν όλοι τους ιδιαίτερα, γιατί έβλεπαν έναν ποδοσφαιριστή που "σκιζόταν" στις προπονήσεις και φτάσαμε λίγο πριν τα Χριστούγεννα για να ανταμειφθούν οι κόποι του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έσπασε αυγά ο Μπέντο και δικαιώθηκε!

News 24/7

24MEDIA NETWORK