Ο Σιόβας που πάει Ισπανία και ο... αντι-Σιόβας!

Τελειώνει άμεσα ο δανεισμός του υψηλόσωμου στόπερ σε ομάδα της Primera Division. Γρανάδα ή Λα Κορούνια ο επόμενος σταθμός της καριέρας του. Τι συμβαίνει με τον αντικαταστάτη του.

Ο Σιόβας που πάει Ισπανία και ο... αντι-Σιόβας!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στην τελική ευθεία φαίνεται πώς βρίσκεται πλέον η αποχώρηση του Δημήτρη Σιόβα από τον Ολυμπιακό μετά από σχεδόν 4,5 χρόνια παρουσίας του στο λιμάνι. Ο υψηλόσωμος στόπερ έχει ενημερωθεί εδώ και καιρό ότι δεν υπολογίζεται και πώς καλύτερο για τον ίδιο θα ήταν να βρει ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του από τον Ιανουάριο.

Ο Ίλια Ίβιτς που τον εκπροσωπεί είχε “σαρώσει” την Ισπανία τον τελευταίο μήνα για να βρει την καλύτερη δυνατή προοπτική για τον πελάτη του. Απ' ό,τι δείχνουν τα πράγματα, είναι πλέον θέμα χρόνου ο Σιόβας να μπει στο αεροπλάνο για τη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου.

Ποια είναι η ομάδα που φέρεται να βρίσκεται κοντά στο να τον αποκτήσει με εξάμηνο δανεισμό και να βάλει και οψιόν αγοράς στη συμφωνία της με τον Ολυμπιακό; Δεν φαίνεται να είναι η Μπέτις του Βίκτορ. Ο πρώην τεχνικός των “ερυθρολεύκων” και νυν των Ανδαλουσιάνων ναι μεν έχει βγει στην αγορά για την απόκτηση ενός στόπερ, αλλά ο Σιόβας δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που θα κάλυπτε τις απαιτήσεις του.

Ονόματα και... διευθύνσεις δεν έχουν διαρρεύσει για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του 28χρονου στόπερ. Στην Ισπανία πάντως εκτιμούν ότι η Γρανάδα ή η Λα Κορούνια είναι οι δύο ομάδες που ψάχνονται για στόπερ και έχουν καλή άποψη για τον άσο του Ολυμπιακού.

Χθες λοιπόν αργά το βράδυ (21/12) είχε βουίξει η πιάτσα ότι ο Σιόβας “τελειώνει” άμεσα από τον Ολυμπιακό και πώς δεν αποκλείεται να μην βρεθεί καν στο Ρέντη τις πρώτες μέρες του 2017. Άλλωστε αυτός ήταν και ένας από τους στόχους των Πειραιωτών.

Να ξεμπερδεύουν άμεσα με τους Μανιάτη και Σιόβα που έχουν τα πιο βαριά συμβόλαια από τους ποδοσφαιριστές που υποτίθεται βρίσκονται στην “transfer list”.Επαναλαμβάνουμε ότι για τον υψηλόσωμο στόπερ δεν τίθεται θέμα μεταγραφής του στην παρούσα φάση, αλλά δανεισμού του.

Οπότε, αν είναι να φύγει... ολόκληρος από τον Ολυμπιακό και όχι κατά 50% όπως τον Γενάρη, θα φύγει το καλοκαίρι.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ

Ο Σιόβας είχε προτάσεις στα χέρια του. Υπήρχε ενδιαφέρον από την Ρωσία και συγκεκριμένα την Τέρεκ Γκρόζνι, αλλά υπήρχε και ένας σύλλογος από την Αγγλία που έδειχνε ότι είχε εκφράσει ενδιαφέρον για τα καλά και σκόπευε να κάνει κίνηση τις πρώτες μέρες του Γενάρη για να τον αποκτήσει δανεικό.

Φερόταν να είναι ομάδα από τηνChampionship.Ο Σιόβας όμως δεν “ψηνόταν” να μετακομίσει στην Αγγλία και μάλιστα σε ένα κλαμπ που δεν συμμετείχε στηνPremier League.Το όνειρό του είναι να παίξει κάποια στιγμή στην Ισπανία και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα πραγματοποιηθεί στην ερχόμενη μεταγραφική περίοδο.

Ο ΑΝΤΙ-ΣΙΟΒΑΣ

Μόλις ένα παιχνίδι είχε “γράψει” το κοντέρ για τον Σιόβα στο πρώτο μισό της σεζόν υπό τις οδηγίες του Πάουλο Μπέντο. Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε ξεκαθαρίσει εξ αρχής στους ανθρώπους του Ολυμπιακού, ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να ελαφρύνει το ρόστερ.

Ένα ρόστερ 30 παικτών ο Μπέντο θέλει να το κατεβάσει στους 25. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ο Σιόβας δεν θα αντικατασταθεί. Από την άλλη, υπάρχουν αρκετοί στον Ολυμπιακό που υποστηρίζουν ότι επειδή ο Δραμινός στόπερ βρισκόταν στη λίστα τηςUEFAγια τα παιχνίδια της φάσης των ομίλων τουEuropa League,καλό θα ήταν να αντικατασταθεί με κάποιον Έλληνα.

Οι Αυλωνίτης και Αβραάμ Παπαδόπουλος που κυκλοφορούν ελεύθεροι είναι δύο παιδιά του Ολυμπιακού. Αν οι Πειραιώτες τούς έπαιρναν αύριο τηλέφωνο και τους ζητούσαν να γυρίσουν, και οι δύο θα το έκαναν με κλειστά μάτια!

Ο Μπέντο δεν δείχνει να “καίγεται” στην παρούσα φάση, αλλά από την άλλη δεν θα ήταν και αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο. Να υπάρχει δηλαδή ένας Έλληνας αμυντικός που εν πρώτοις θα συμπλήρωνε τα οικογενειακά διπλά και δευτερευόντως να μπορούσε να βοηθήσει κιόλας στο δεύτερο μισό της σεζόν, κάνοντας δηλαδή αυτό που... δεν έκανε ο Σιόβας από τον Αύγουστο και μετά.

Είναι ανοικτό με λίγα λόγια τελικά να πραγματοποιηθεί η απόκτηση ενός Έλληνα στόπερ, όχι για να αποτελέσει βασική επιλογή, αλλά για να έχει έναν συμπληρωματικό ρόλο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK