Ο τίτλος που κλείδωσε στο Αγρίνιο και το "αύριο"!

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, ο Ολυμπιακός με το διπλό επί του Παναιτωλικού εξασφάλισε ουσιαστικά την κατάκτηση του τίτλου. Κι όλα αυτά λόγω του παρατηρητή με την ΑΕΚ, Κώστα Βρακά και τα όσα έγραψε στην έκθεσή του. Τι είχε συζητηθεί στο Ρέντη και πως ξημερώνει η επόμενη μέρα. Του Αλέξη Βιρβίλη

Ο τίτλος που κλείδωσε στο Αγρίνιο και το "αύριο"!

Να γράψουμε ψέματα; Ότι στο Ρέντη δεν ανησυχούσαν; Ότι στο Ρέντη δεν έβλεπαν το παιχνίδι στο Αγρίνιο σαν να ήταν "τελικός"; Αυτή είναι η πραγματικότητα όσο κι αν φαντάζει περίεργο, όσο κι αν ακούγεται... γελοίο!

Κι όλα αυτά, εξαιτίας του παρατηρητή του ημιτελικού με την ΑΕΚ, Κώστα Βρακά, ο οποίος έγραψε στην έκθεσή του για τον Μοντέστο: "Μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού Φρανσουά Μοντέστο χωρίς προφανή αιτία μου έβαλε το χέρι στο πρόσωπο και μου είπε, «τώρα θα δείτε τι θα πάθετε όλοι εσείς». Το επεισόδιο έληξε με την επέμβαση των ψυχραιμότερων".

Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Πρώτα απ' όλα στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ κλήθηκαν ο Ολυμπιακός και ο Κορσικανός με το άρθρο 28. Πέρα από το χρηματικό πρόστιμο και την πιθανότητα να απαγορευτεί η είσοδος του Μοντέστο για κάποιο χρονικό διάστημα, στο συγκεκριμένο άρθρο υπάρχει και μία παράγραφος περί αφαίρεσης βαθμών.

Από εκεί δηλαδή που ο Μοντέστο δέχτηκε επίθεση από διάφορους τύπους με φούτερ της ΑΕΚ, ξαφνικά πάει στην Πειθαρχικά για να απολογηθεί λόγω... Βρακά! Και μεταξύ άλλων ο Ολυμπιακός κινδυνεύει ακόμα και με... αφαίρεση βαθμών!

Όλα αυτά συζητήθηκαν το τελευταίο διήμερο στο Ρέντη και αυτομάτως ο αγώνας στο Αγρίνιο είχε αποκτήσει χαρακτήρα "τελικού". Ο ίδιος ο Λεμονής το είπε στους παίκτες. Φρόντισαν και άνθρωποι της διοίκησης να μεταφέρουν το μήνυμα προς τους ποδοσφαιριστές ότι πρέπει οπωσδήποτε να πάρουν το τρίποντο με τον Παναιτωλικό, γιατί φέτος τα... έχουν δει όλα! Οπότε, ας έχουν μία ασφάλεια σε σχέση με τον ΠΑΟΚ με το "μαξιλαράκι" των έξι βαθμών και ας κάνουν ό,τι θέλουν στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ την προσεχή Πέμπτη (4/5).

Οπότε, στο Αγρίνιο εξασφάλισε τον τίτλο ο Ολυμπιακός, παρότι πριν από μία εβδομάδα πανηγύριζε την μαθηματική κατάκτηση του 44ου πρωταθλήματος. Λόγω των όσων έγραψε κι όσων δεν έγραψε ο παρατηρητής του αγώνα με την ΑΕΚ, Κώστας Βρακάς στην έκθεσή του...

ΤΑ ΖΗΣΑΜΕ ΟΛΑ ΦΕΤΟΣ

Μ' αυτά και μ' αυτά, λοιπόν, οι "ερυθρόλευκοι" είχαν κίνητρο. Δεν πήγαν στην Αιτωλοακαρνανία για βόλτα. Εμφανίστηκαν στο γήπεδο του Αγρινίου για να πάρουν το τρίποντο και να ολοκληρώσουν θετικά μία σεζόν που εξελίχθηκε λες και... χάθηκε το πρωτάθλημα.

Ας απαριθμήσουμε τι ζήσαμε φέτος; Αρκετή μουρμούρα από την εξέδρα και τον Τύπο. Οι αλλαγές προπονητών έφτασαν στις πέντε. Αρκετοί ποδοσφαιριστές που εμφανίστηκαν στο Ρέντη ήταν σαν να μην πέρασαν ποτέ από τον Πειραιά. Ο Μπέντο έκανε τα... παλαβά του για μήνες.

Οι Μιλιβόγεβιτς και Ιντέγε έφυγαν μεσούσης της σεζόν και αποδυναμώθηκε κι άλλο η ομάδα. Οι οπαδοί πήγαν τρεις φορές στο Ρέντη για να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους προς τους παίκτες για τις εμφανίσεις. Η ομάδα είχε τρεις ήττες στα εκτός έδρας ντέρμπι με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Αποκλείστηκε από τον τελικό του Κυπέλλου. Κλήθηκε στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ και απειλήθηκε με... αφαίρεση βαθμών (!), είχαμε και πολλές μπηχτές παικτών προς τους προπονητές (π.χ. Τσόρι σε Μπέντο), ο Μοντέστο δέχτηκε επιθέσεις από οπαδούς της ΑΕΚ και τώρα βρίσκεται στη θέση του ανθρώπου που πρέπει να πάει στην Πειθαρχική να απολογηθεί γιατί... "τραμπούκισε"! Τι άλλο έπρεπε να βιώσουμε δηλαδή;

Ειλικρινά, όσοι έζησαν από κοντά την ομάδα, είτε επρόκειτο για ποδοσφαιριστές, είτε για διοικούντες, είτε για ρεπόρτερ, ένα πράγμα έχουν να λένε: Η φετινή σεζόν τους φάνηκε σαν να ήταν... πενταετία. Σαν να πέρασαν πέντε σεζόν! Για τέτοιο μαρτύριο μιλάμε. Με την γκρίνια να αποτελεί καθημερινό φαινόμενο στο Ρέντη. Μόνο στα τελειώματα με τον Λεμονή σαν να ηρέμησαν τα πράγματα. Από τον Μάρτιο και... πίσω όμως, δεν έλεγε να σταματήσει η μουρμούρα με τίποτα. Και παρόλα αυτά οι “ερυθρόλευκοι” διεκδίκησαν την πρόκρισή τους στα προημιτελικά του Europa League! Ξεχάσαμε να το γράψουμε παραπάνω...

ΜΟΝΟ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΔΕΝ ΠΗΓΕ

Αφού οι αρμόδιοι είχαν "πιπιλίσει" τα μυαλά των ποδοσφαιριστών ότι έπρεπε πάση θυσία να πάρουν το τρίποντο στο Αγρίνιο ελέω... υπόθεσης "Μοντέστο", ήταν απολύτως φυσιολογική η εικόνα τους ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

Μόνο αδιάφοροι δεν εμφανίστηκαν οι πρωταθλητές. Έβλεπες ποδοσφαιριστές όπως οι Μάριν και Ρομαό (αχ ρε Μπέντο) να παίζουν σαν "σκυλιά". Ο δε Τσόρι που ίσως να ήταν και το τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα του Ολυμπιακού, κατάφερε να σκοράρει στο 37' και να ανοίξει το δρόμο για τη νίκη. Ο χρόνος είναι αμείλικτος, τα πόδια έχουν βαρύνει, αλλά ο Ντομίνγκες άπλωσε στο χορτάρι την ποιότητά του.

Σε γενικές γραμμές, δεν υπήρχε ποδοσφαιριστής που να πάτησε τον αγωνιστικό χώρο του "σπιτιού" του Παναιτωλικού και να μην έδειξε την απαιτούμενη σοβαρότητα. Έστω κι αν στο δεύτερο ημίχρονο που ο Ελιουνούσι “κλείδωσε” τη νίκη στο 79', ο ρυθμός είχε πέσει για τα καλά...

ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ Ο... ΚΑΡΝΤΟΣΟ!

Ναι, ο Καρντόσο φαίνεται ότι έχει δεχτεί αρκετές... μούντζες! Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η γκαντεμιά που τον κυνηγάει. Και σήμερα (30/4) είχε πάλι δύο δοκάρια! Πράγματι, ο Καρντόσο δεν είναι ο Καρντόσο που γνωρίζαμε από την Μπενφίκα. Πράγματι, δεν έκανε απόσβεση των χρημάτων που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του. Πράγματι, με τη συνολική του παρουσία τη φετινή σεζόν, δεν αξίζει να κάτσει στο ερυθρόλευκο ρόστερ και της νέας σεζόν.

Για ένα πράγμα όμως δεν μπορεί να κατηγορηθεί: Για αδιαφορία! Ακόμα και την εποχή που ο Μπέντο τον έβαζε όταν ήταν σε κακή κατάσταση, ο Παραγουανός φορ προσπαθούσε, αλλά δεν... μπορούσε. Το τελευταίο διάστημα με τον Λεμονή έχει παρουσιάσει σημάδια ανάκαμψης!

Ακούγεται υπερβολικό αυτό που διαβάζετε, αλλά με τον Τάκη ο Καρντόσο σαν να έδωσε την εντύπωση ότι αισθανόταν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα πόδια του. Δείτε ένα – ένα τα παιχνίδια που αγωνίστηκε. Όχι μόνο στην Λιβαδειά που σκόραρε, ούτε στη ρεβάνς με την ΑΕΚ που λίγο έλειψε να στείλει τον Ολυμπιακό στον τελικό με το δοκάρι στα τελευταία λεπτά. Θυμηθείτε το πρώτο ματς με την ΑΕΚ για το Κύπελλο. Είχε ρίξει τρελό τρέξιμο, μοχθούσε για να πιέσει και έβγαζε σε όλους μία εικόνα ότι προσπαθεί στα... χασομέρια της σεζόν να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ της νέας περιόδου.

Σήμερα (30/4) λοιπόν πήγε στο Αγρίνιο και κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει ότι δεν ήταν καλός. Είχε δύο δοκάρια, η γκαντεμιά δεν λέει να τον αφήσει σε ησυχία, όμως, δεν γίνεται να παραγνωρίσουμε ότι τουλάχιστον με τον Λεμονή έδειξε έστω και κάποια μικρά σημάδια ανάκαμψης. Κάποια σημάδια που πάντως δύσκολα θα του δώσουν το εισιτήριο και για την επόμενη χρονιά.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ... ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Το επόμενο δεκαήμερο θα έχει αρκετές ανακοινώσεις. Αυτό τουλάχιστον είχε δηλώσει και ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ενδεχομένως να μην είναι μόνο ο προπονητής (ακλόνητο φαβορί ο Ρεμί Γκαρντ) που θα ανακοινωθεί. Λογικά θα είναι και οι πρώτες μεταγραφές από ΠΑΣ Γιάννινα (Λεονάρντο Κούτρης) και Παναιτωλικό (Γιώργος Μύγας).

Τους Σιώπη και Ρισβάνη δεν τους αναφέρουμε, γιατί και οι δύο έχουν υποχρεώσεις με τον Πανιώνιο στα πλέι οφ. Οπότε, η λογική λέει ότι θα πάνε για αργότερα...

Ωστόσο, ο κόσμος περιμένει την ενίσχυση της αγαπημένης του ομάδας. Υπάρχει η πληροφορία ότι ο Μαρινάκης σκοπεύει να ολοκληρώσει σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ πριν καν μπουν στο αεροπλάνο οι ποδοσφαιριστές με προορισμό το Ζέεφελντ.

Οπότε, ο Μάιος αναμένεται καυτός και θα θυμίσει κάτι από καλοκαίρι και ίσως κάτι από... Δεκαπενταύγουστο. Εκείνη την περίοδο δεν ήταν άλλωστε που άρχιζε να “φορτσάρει” ο Ολυμπιακός στις μεταγραφές. Ε, θα προσπαθήσουν στο λιμάνι να φέρουν τον Δεκαπενταύγουστο μέσα στον... Μάιο. Περιμένουμε λοιπόν!

News 24/7

24MEDIA NETWORK