Πώς μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 0-1 από τον Ατρόμητο, προβλημάτισε για ακόμη μία φορά τον κόσμο του, ο Τάκης Λεμονής δήλωσε ότι η κατάσταση δεν είναι μη αναστρέψιμη, αλλά τελικά μπορεί ο πρωταθλητής Ελλάδας να γυρίσει το εις βάρος του κλίμα; Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ / ΛΕΜΟΝΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ / ΛΕΜΟΝΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Νίκη με... μισό μηδέν ήθελε ο Λεμονής. Κάτι ήξερε. Ούτε καμιά φοβερή εμφάνιση, ούτε επιθέσεις κατά κύματα, ούτε “σφυροκόπημα” του Ατρομήτου. Ήξερε ότι δεν θα τα είχε όλα αυτά. Του αρκούσε ένα γκολ και από... βολέ του Προτό. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο.

Τι να αλλάξει σε λιγότερο από μία εβδομάδα ο 57χρονος τεχνικός; Όσοι ασχολούνται καθημερινά με το ρεπορτάζ στο Ρέντη, γνωρίζουν ότι πρόκειται για μία ομάδα που τείνει να βγει... καμμένη! Ακόμα δεν είναι, αλλά προς τα εκεί πάει η δουλειά ή προς τα εκεί θα πήγαινε η δουλειά αν έμενε ο Χάσι και συνέχιζε να εμπιστεύεται 13-14 παίκτες.

Ο Λεμονής προχώρησε σε ροτέισον. Πρόλαβε να δει ένα μέρος των μετρήσεων των παικτών και πάνω στο “εδώ και τώρα νίκη με τον Ατρόμητο”, έβαλε τους ποδοσφαιριστές που εκτιμούσε ότι θα έπαιρνε τα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο.

Κανείς δεν μπορεί να προσάψει κάτι στον Τάκη, τουλάχιστον στην παρούσα φάση. Όπως δεν μπορεί επίσης να έχει απαιτήσεις π.χ. από τον Αντρέ Μάρτινς που είχε έλλειψη αγωνιστικου ρυθμού από τη στιγμή που ο Χάσι τον είχε τελειωμένο.

Θα μπορούσε να ζητηθεί ευθύνη από τον Τζούρτζεβιτς, τον Καρσελά, τον Μάριν, τον Σεμπά που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο, τον Σισέ, τον Φιγκέιρας και από πολλούς ακόμα ποδοσφαιριστές. Αλλά για τον Μάρτινς είναι λίγο άδικο...

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΦΟΡΤΟΥΝΗ, ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΦΟΡΤΟΥΝΗ

Φυσικά θα πρέπει να τελειώσει και το παραμύθι ότι “για όλα φταίνε ο Φορτούνης και ο Καπίνο”. Όχι ότι δεν έχουν κάνει σοβαρά λάθη και οι δύο. Ειδικά ο Φορτούνης δεν έχει μπει στη διαδικασία να κάνει μία αυτοκριτική, να αναρωτηθεί για ποιο λόγο τρεις προπονητές (Μπέντο, Χάσι, Λεμονής) του στέλνουν κάθε λίγο και λιγάκι “μηνύματα”. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τους βγάλουμε στη σέντρα και οι υπόλοιποι παίκτες να την βγάλουν... λάδι.

Από την άλλη, τώρα που είναι στα “κάτω” του ένας ποδοσφαιριστής, όπως ο Φορτούνης, χρειάζεται στήριξη. Αντιθέτως, όταν είναι στα “πάνω” του ένας παίκτης, θα πρέπει να γίνεται η κριτική με στόχο φυσικά να προλάβει ο σύλλογος κάποιες καταστάσεις. Γιατί δυστυχώς με την περίπτωση του Φορτούνη (σ.σ. αναφερόμαστε στον συγκεκριμένο επειδή είναι μαζί με τον Οφόε, ό,τι πιο ποιοτικότερο έχει ο Ολυμπιακός στο ρόστερ του), ο σύλλογος δεν τον “ξύπνησε” τη χρονική στιγμή που έπρεπε. Τα όποια στραβά είχαν κρυφτεί κάτω από το χαλάκι της πρόκρισης στους ομίλους τουChampions League.

ΤοContra.gr είχε προειδοποιήσει για το πώς είχε η κατάσταση με τον Κώστα αμέσως μετά το 2-2 με την Παρτιζάν. Είχε προειδοποιήσει αμέσως μετά από μία επιτυχία του Ολυμπιακού. Κάποιοι στάθηκαν στο γκολ του κόντρα στους Σέρβους. Δυστυχώς δεν πρέπει να στεκόμαστε σε ένα γκολ ή σε μία καλή στιγμή, ειδικά όταν κάποια μηνύματα που έρχονταν από το Ρέντη ήταν λίγο... περίεργα. Περισσότερο κακό παρά καλό κάνει ο οποιοσδήποτε όταν χαϊδεύει τα αφτιά των παικτών.

Ο Μπέντο έλεγε πέρσι ότι “δεν αρκεί το ταλέντο”. Ο Χάσι προτιμούσε να τον έχει στον πάγκο. Ο Λεμονής στο ματς με την Γιουβέντους τον έβαλε αλλαγή και περπατούσε. Με τον Ατρόμητο τον άφησε εκτός αποστολής επειδή δεν του άρεσαν κάποια πράγματα που έβλεπε στις προπονήσεις. Μας συγχωρείτε, αλλά δεν μπορεί να είναι όλοι οι προπονητές τρελοί. Προφανώς κάτι λάθος κάνει ο Κώστας και ελπίζουν στο Ρέντη ότι θα ηχήσει στα αυτιά του το “ξυπνητήρι”.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν χρειάζεται τον καλό Φορτούνη και αυτό δεν χωράει καμία αμφιβολία. Του είναι υπεραπαραίτητος σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Η αξία του είναι αδιαμφισβήτητη. Και χρειάζεται τον καλό Φορτούνη ειδικά μετά τα όσα υποσχέθηκε ο ίδιος στον κόσμο στο Ρέντη πριν από επτά βράδια, αμέσως μετά την επιστροφή από το ΟΑΚΑ. “Εμείς θα το γυρίσουμε, εμείς φταίμε, θα τα δώσουμε όλα”, είχε πει μεταξύ άλλων. Και τι έγινε;

Μας συγχωρείτε, αλλά η εικόνα του στο Ρέντη δεν είχε καμία σχέση με αυτά που υποσχέθηκε στον κόσμο. Κανείς δεν βρέθηκε να πει ότι ο Λεμονής έκανε λάθος που τον άφησε εκτός αποστολής. Του παρουσιάζεται λοιπόν η ευκαιρία τις επόμενες μέρες, όταν επιστρέψει από την Εθνική, να αποδείξει στον Λεμονή ότι έκανε λάθος. Είναι ο αρχηγός της ομάδας και δεν πρέπει να το ξεχνάει αυτό...

ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ

Ως προς το αγωνιστικό κομμάτι, ο Λεμονής τα είπε όλα στη συνέντευξη Τύπου. Είναι σοβαρό το πρόβλημα στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός έχει χάσει τοDNAτου. Μία διαχρονικά επιθετική ομάδα και δεν μπορεί να βγάλει μία φάση της προκοπής.

Πώς μπορεί να διορθωθεί αυτή η κατάσταση; Σίγουρα όχι από τη μία μέρα στην άλλη. Θέλει πολλή δουλειά και υπομονή. Θέλει “φτου κι απ' την αρχή”. Όταν μία ομάδα έχει μάθει τρεις μήνες σε ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού (αντεπιθέσεις και... Άγιος ο Θεός), δεν είναι και τόσο εύκολο να αλλάξει αγωνιστικό πλάνο.

Ο Λεμονής θα κάνει την προσπάθειά του. Γνωρίζουμε τη φιλοσοφία του, γνωρίζουμε ότι του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά θα πρέπει να τον βοηθήσουν και οι παίκτες.

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ

Σε τέτοιες καταστάσεις πρωτίστως απαιτείται ψυχραιμία και όχι πανικός. Ο Ολυμπιακός έχει βρεθεί και το 2011-12 πίσω στη βαθμολογία και ήταν Γενάρης. Είχε ξαναβρεθεί τη σεζόν 2014-15 τον Δεκέμβριο. Τώρα μπήκε ο Οκτώβριος και κυνηγάει την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

Δεν χάθηκε τίποτα. Αν είχε χαθεί, δεν υπήρχε λόγος να το παλέψουν στο Ρέντη. Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ δεν είναι μαθημένοι στον πρωταθλητισμό. Και συν τοις άλλοις, δεν γίνεται να κερδίζουν και συνεχώς, όπως δεν γίνεται ο Ολυμπιακός μονίμως να πετάει βαθμούς. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ! Και μην ξεχνάμε επίσης ότι ειδικά η ΑΕΚ δεν έχει το βάθος στο ρόστερ της όπως το έχει ο Ολυμπιακός. Μια ΑΕΚ που κυνηγάει και την πρόκρισή της στους “32” τουEuropa League.

Θα μπορέσει να κρατήσει δύο καρπούζια σε μία μασχάλη; Δεν είναι μαθημένος σε τέτοιες καταστάσεις ο “Δικέφαλος” και όταν αρχίσει να νιώθει την ανάσα του Ολυμπιακού, είναι ένα θέμα πώς θα αντιδράσει.

Μην ξεγράφετε τον Ολυμπιακό...

ΥΓ: Ο Μάριν όσο παίζει, ολοένα και περισσότερο δίνει μία εντύπωση ότι κάνει βήματα προς τα πίσω. Αντί να δίνει ώθηση στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, σαν να μπερδεύει την ομάδα. Άλλος ένας λόγος που ο Φορτούνης πρέπει οπωσδήποτε να ξαναβρεί τον εαυτό του, να “πληγωθεί” ο ποδοσφαιρικός εγωισμός του και να βγει μπροστά. Τώρα είναι η ευκαιρία του. Δεν αρκεί μόνο ο Οφόε. Το ξαναλέμε: Είναι υπεραπαραίτητος ο καλός Φορτούνης...

News 24/7

24MEDIA NETWORK