Πώς θα είναι η... μετά-Μιλιβόγεβιτς εποχή;

Οι “ερυθρόλευκοι” έπαιξαν αρκετά από τα πλάγια με τους Μάριν και Σεμπά, ο Ιντέγιε θα μπορούσε να δώσει μεγάλη έκταση στο σκορ, αλλά ο Μιλιβόγεβιτς είναι το “άλφα και το ωμέγα” αυτής της ομάδας και το απέδειξε για ακόμη μία φορά στην Βέροια.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΒΕΡΟΙΑ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΒΕΡΟΙΑ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Αυτή τη φορά δεν θα πιάσουμε πάλι κουβέντα για τους μικρούς. Κάπου-κάπου καταντάει και κουραστικό, από την άποψη ότι ναι μεν θα πρέπει να πιστωθεί στον Μπέντο το γεγονός ότι η πιτσιρικαρία βγάζει ασπροπρόσωπο τον Πορτογάλο, αλλά εδώ θα πρέπει να πούμε και πέντε πράγματα για την επόμενη μέρα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα. Μπήκε στην Βέροια με αέρα... Πλατανιά, έβαλε το πρώτο του γκολ στο ξεκίνημα με τον Φορτούνη, θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα τέρματα, αλλά ας όψεται το γεγονός ότι ο Ιντέγιε είχε δυο-τρεις στραβοκλοτσιές σε φάσεις που “μύριζαν” γκολ. Δικαιούται όμως και ο Νιγηριανός που να θυμίσουμε ότι είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, να μην τραβήξει σε μία μέρα.

Οι περισσότερες προσπάθειες των “ερυθρολεύκων” ήταν από τα πλάγια. Πότε ο Σεμπά και πότε ο Μάριν δημιουργούσαν προϋποθέσεις για γκολ. Και κυρίως ήταν αυτοί που όταν έπαιρναν την μπάλα στα πόδια του, η άμυνα της Βέροιας ήταν σε επιφυλακή.

Ακολουθούσε και ο Φορτούνης σε μικρότερο βαθμό, αλλά κατά κύριο λόγο από τα “φτερά” οι Πειραιώτες προσπαθούσαν να απειλήσουν και αυτό οφειλόταν ίσως και στο ότι έδωσε αυτό το δικαίωμα και η ίδια η Βέροια.

ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠ' ΕΞΩ ΚΙ ΑΝΑΚΑΤΩΤΑ

Μία Βέροια που είχε μάθει... νεράκι και εκείνη τι εστί Ολυμπιακός στο ανασταλτικό κομμάτι. Με την τετράδα της άμυνας στα όρια της σέντρας, ήξερε ότι με τις βαθιές μπαλιές (όπως το βλέπουν πλέον και οι... τυφλοί) μπορούσαν να βγουν στην πλάτη της τετράδας των μετόπισθεν και να “ελέγξουν” σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Καπίνο.

Δεν τους κάθισε η πρώτη φάση με τον Καπετάνο, τους κάθισε η δεύτερη με τον Τζέφρεϊ Σαρπόνγκ. Έναν παίκτη που δεν είναι και της... πλάκας. Για την ιστορία να πούμε ότι βγήκε από τα “σπλάχνα” του Άγιαξ, κατάφερε για μια τετραετία (2006-10) να παίξει στην πρώτη ομάδα του “Αίαντα”, μετά “έγραψε” συμμετοχές στην Σοσιεδάδ (σ.σ. για αυτό τα έλεγε για ώρα μετά το ματς με τον Ντε Λα Μπέγια) και μετά από ένα πέρασμα ξανά στην Ολλανδία (Χέρκουλες, Μπρέντα) και την Αυστραλία βρέθηκε στα 28 του στο... χωράφι της Βέροιας.

Είναι ένας ποδοσφαιριστής που όταν βρεθεί απέναντι από τον τερματοφύλακα, τουλάχιστον ξέρει πού να “σημαδέψει”.

Πάμε παρακάτω όμως. Ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε. Είχε την κατοχή, είχε την κυκλοφορία, είχε τις ευκαιρίες και κατάφερε με τον Μιλιβόγεβιτς να πάει με “κεφάλι” στο σκορ στα αποδυτήρια στο πρώτο ημίχρονο.

ΝΙΩΘΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΤΟΥ ΣΙΣΟΚΟ

Ο Ντε Λα Μπέγια μετά και από το σημερινό παιχνίδι δεν μπορούμε να πούμε ότι θα πρέπει να αισθάνεται και τόσο ασφαλής για τη θέση του στην ενδεκάδα. Ο Σισοκό έπιασε λιμάνι για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και όχι για να βλέπει την πλάτη του πρώην αριστερού μπακ της Σοσιεδάδ.

Στη φάση του γκολ του Σαρπόνγκ ήταν απών, αφού δεν πρόλαβε πολύ απλά να επιστρέψει και να καλύψει τους χώρους. Το πρόβλημά όμως δεν έγκειται στη φάση του 1-1. Είναι η... αύρα που βγάζει γενικά ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής. Αντιθέτως, ο Σισοκό ένα ματς έπαιξε κόντρα στον Άρη μετά από τρεις μήνες και... κάτι, και απέδειξε ότι θα πάρει σύντομα τη φανέλα βασικού στο σπίτι του. Εκτός πια κι αν ήταν “φωτοβολίδα” η αξιοπρεπής παρουσία του στο “Κλ. Βικελίδης”.

ΜΙΛΙΒΟΓΕΒΙΤΣ, ΤΟ “ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ”!

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έφτασε στη νίκη σε έναν επικίνδυνο αγωνιστικό χώρο. Τον σταυρό τους έκαναν οι “ερυθρόλευκοι” με το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι, επειδή βγήκαν υγιείς από αυτό το... χωράφι.

Εκείνος που απέδειξε όμως ότι είναι αρχηγός με τα όλα του και ότι δεν χαμπαριάζει από τίποτα και από κανέναν, είναι φυσικά ο άνθρωπος που πρωταγωνιστεί στα ερυθρόλευκα ρεπορτάζ την τελευταία εβδομάδα.

Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς είναι το “κομπιούτερ” του Ολυμπιακού. Ώρες-ώρες δίνει μία εντύπωση ότι είναι το... κουμπί της ομάδας. Αν το πατήσεις, τότε τα πράγματα θα κυλήσουν όμορφα για τους Πειραιώτες. Αν δεν το πατήσεις, τα προβλήματα και τα κενά θα είναι εμφανή. Να σας θυμίσουμε και το πρόσφατο ματς στο “Κλ. Βικελίδης”. Αν δεν έμπαινε στο τελευταίο τέταρτο, δεν είμαστε και τόσο σίγουροι ότι ο Ολυμπιακός θα έφευγε με το 1-1 από την Θεσσαλονίκη.

Το θέμα λοιπόν είναι τι γίνεται από τώρα και στο εξής με τον Σέρβο. Απομένουν δύο μέρες από την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου. Αν αποχωρήσει ο Λούκα, το πιθανότερο είναι οι πρωταθλητές να μην πάρουν αμυντικό χαφ. Ακούγεται ότι μπορεί να αξιοποιήσουν ένα μέρος των χρημάτων για την απόκτηση ενός στόπερ (σ.σ. η ιστορία με τον δεξιό μπακ “παίζει”, αλλά δεν έχει σχέση με τον Λούκα).

Τι θα συμβεί μετά τον Λούκα; Πώς θα είναι ο Ολυμπιακός χωρίς το “κομπιούτερ” του στο δεύτερο μισό της σεζόν; Ο Ρομαό έχει την εμπειρία και τις παραστάσεις. Ο Καμπιάσο δεν είναι για πολλά-πολλά. Και υπάρχει ο Μπουχαλάκης που το παιδί τα δίνει όλα, όμως υπάρχει ένα μεγάλο “αλλά...”.

Ο Μιλιβόγεβιτς αποδεικνύει κάθε Κυριακή και κάθε Τετάρτη το πόσο σημαντικός είναι για αυτή την ομάδα. Πόσο σημαντικός είναι για τους μικρούς, πόσο σημαντικός είναι για τα αποδυτήρια, πόσο σημαντικός κυρίως είναι στο κομμάτι της τακτικής, πόσο σημαντικό είναι στο χορτάρι.

ΜΥΣΤΗΡΙΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ

Και για να μην παρεξηγηθούμε, δεν λέμε ότι με την διαφαινόμενη αποχώρηση του Λούκα θα κινδυνεύσει ο Ολυμπιακός να χάσει το πρωτάθλημα. Άντε και να το... κάνει δώρο – που λέει ο λόγος - ο Ολυμπιακός. Ποιος θα το πάρει; Μην τρελαθούμε κιόλας. Από την άλλη υπάρχει η Ευρώπη, σε δύο εβδομάδες έρχεται στη χώρα μας η Οσμάνλισπορ και ο Μπέντο είναι υποχρεωμένος να ρίξει το βάρος του στα ματς με τους Τούρκους. Πώς θα εμφανιστεί χωρίς τον ηγέτη του; Αυτό δεν το γνωρίζουμε.

Αντιθέτως, γνωρίζουμε ότι θα εμφανιστεί πάλι ένας Ολυμπιακός που όλες οι γραμμές του θα παίζουν ψηλά και κατά συνέπεια η άμυνά του στα όρια της σέντρας. Θα εμφανιστεί πάλι ένας Ολυμπιακός με τους πιτσιρικάδες να παίρνουν χρόνο συμμετοχής και τον Μπέντο (σωστά) να μιλάει για τον “θησαυρό” της ακαδημίας. Αναμένεται να εμφανιστεί πάλι ένας Ολυμπιακός που δεν θα ενθουσιάσει τον κόσμο του.

Όλα αυτά βέβαια τα έβλεπε και με τον Μιλιβόγεβιτς που συμμάζευε κάπως την κατάσταση. Χωρίς τον Σέρβο όμως πώς θα εμφανιστεί; Χωρίς το “κομπιούτερ” του πώς θα παρουσιαστεί; Δυστυχώς στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν αυτά. Κι όταν έρχονται προτάσεις 15 εκατομμυρίων ευρώ, θα είναι τρελός κάποιος να τις απορρίψει. Ο Ολυμπιακός οφείλει να κοιτάξει παρακάτω. Αλλά ποιο θα είναι το “παρακάτω” χωρίς τον Μιλιβόγεβιτς;

Οι απαντήσεις σε 15 μέρες επί... χόρτου, αν και εφόσον επαναλαμβάνουμε ο Σέρβος πάρει το αεροπλάνο για Αγγλία. Μπορεί ο Ρομαό να αρχίσει να “πετάει”, μπορεί ο Καμπιάσο να θυμηθεί τον περσινό καλό του εαυτό. Ωστόσο, στις κουβέντες μας χρησιμοποιούμε το “μπορεί”. Δεν είμαστε σίγουροι. Όπως κι εσείς δεν είστε σίγουροι Ενώ με τον Λούκα ήμασταν/ήσασταν. Ξέραμε ότι τουλάχιστον υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής στα χαφ, ο οποίος εμπνέει μία εμπιστοσύνη. Κι όχι μόνο στον κόσμο, αλλά και στους συμπαίκτες του. Μιλάμε για έναν αρχηγό με τα όλα του άλλωστε! Πιστεύετε ότι θα έκαναν πολλοί το ταξίδι στην Βέροια αν υπήρχε μπροστά τους ένα πιθανό ταξίδι στην Premier League;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Απόδραση από τη Βέροια ο Ολυμπιακός
Ο Μπέντο θα συνεχίσει να δίνει ευκαιρίες στους νέους

News 24/7

24MEDIA NETWORK