Πώς θα κουμπώσει ο Καρσελά στο πλάνο Χάσι

Μετά τον "δυναμίτη" Εμενίκε, βάζει ποιότητα ο πρωταθλητής Ελλάδας στα "φτερά" της επίθεσης και ο Μπέσνικ Χάσι περιμένει από τον Μαροκινό εξτρέμ να παρουσιάσει τα... μαγικά του κόλπα. Τι περιμένει από τον Καρσελά και πως θα τον αξιοποιήσει. Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης

FC Barcelona's Lionel Messi, second right, duels for the ball against Granada's Mehdi Carcela Gonzalez, right, during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Granada at the Camp Nou in Barcelona, Spain, Saturday, Oct. 29, 2016. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona's Lionel Messi, second right, duels for the ball against Granada's Mehdi Carcela Gonzalez, right, during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Granada at the Camp Nou in Barcelona, Spain, Saturday, Oct. 29, 2016. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Σεμπά, Πάρντο, Ελιουνούσι, Μανθάτης... Εσχάτως έβαζε και τον Μάριν ο Χάσι στα άκρα. Και ο Ανδρούτσος έπαιξε σε ένα φιλικό στον ασβέστη. Και τώρα... Καρσελά. Ο Μαροκινός "ζογκλέρ" πιάνει λιμάνι και ο Χάσι θα έχει στα χέρια του έναν ποδοσφαιριστή που πρωτίστως θα φέρει ποιότητα στα "φτερά".

Πρώτα απ' όλα μιλάμε για έναν αέρινο παίκτη που με την μπάλα μπορεί να κάνει "ζογκλερικά". Είναι ένας φαντεζί εξτρέμ, από αυτούς που αρέσουν στην εξέδρα με τις ενέργειές τους.

Βέβαια, ο Χάσι είναι ένας προπονητής που έχει δείξει αυτές τις πρώτες μέρες του στον Ολυμπιακό, ότι προτιμάει από τους ποδοσφαιριστές του να παίζουν απλά και γρήγορα. Όχι να παίρνουν την μπάλα και να αρχίσουν να περνούν τον έναν αντίπαλο πίσω από τον άλλον. Ο Καρσελά δεν είναι ατομιστής και παίκτης... αλάνας.

Έχει κάποια χαρακτηριστικά που μπορεί να παραπέμπουν σε έναν τέτοιου είδους ποδοσφαιριστή, γιατί του αρέσει να ξεσηκώνει με κάποιες ενέργειες την κερκίδα, αλλά δεν είναι... Ζαϊρί. "Φρου-φρου κι αρώματα", δηλαδή.

Ο κόουτς των "ερυθρολεύκων" εκτιμά ότι είναι κοντά στα δικά του "θέλω". Άλλωστε, αν δεν το πίστευε, δεν θα επέμενε για τη μεταγραφή του. Τον ξέρει από το Βέλγιο, παρακολούθησε την πορεία του και εκτός Βελγίου και για αυτό εισηγήθηκε την απόκτησή του. Είχε διαπιστώσει ότι έχει ένα κενό στα εξτρέμ και ο Καρσελά ήταν πολύ ψηλά στη λίστα.

Μότο του Χάσι είναι οι γρήγορες μεταβιβάσεις της μπάλας, οι δύο – τρεις επαφές το πολύ, η μπάλα κάτω... Δεν είναι και 100% αρνητικός π.χ. στο να δει έναν παίκτη του να πηγαίνει στο "ένας εναντίον ενός". Δεν είναι... δικτάτορας. Θέλει να νιώθουν οι παίκτες του ελευθερία, αλλά να μην το παρακάνουν κιόλας. Και ειδικά σε παίκτες που έχουν ποιότητα στο "ένας εναντίον ενός", δεν γίνεται να τους... κόψει τον αέρα. Θα τις δώσει, λοιπόν, αυτές τις ελευθερίες στον Καρσελά και θα του δείξει εμπιστοσύνη για να τον απογειώσει. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο γήπεδο, ωστόσο, έχει ενδιαφέρον και πως θα κουμπώσει με τον Εμενίκε, ο οποίος, επίσης, είναι γρήγορος, τεχνίτης και θεαματικός επιθετικός.

News 24/7

24MEDIA NETWORK