Τα τέσσερα "σημάδια" για πρόκριση στην Πόλη!

Γιατί στις τάξεις των παικτών υπάρχει η αίσθηση ότι θα κάνουν στο τέλος τη ζημιά στην Μπεσίκτας; Τι είναι αυτό που αποτελεί έξτρα κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές; Ποια ήταν η αντίδρασή τους στις αποδοκιμασίες των οπαδών της τουρκικής ομάδας; Όλες οι απαντήσεις στο Contra.gr.

Τα τέσσερα "σημάδια" για πρόκριση στην Πόλη!

Από το βράδυ της Κυριακής μετά το 2-0 επί του Ατρομήτου εώς και χθες το βράδυ (15/3) στο ξενοδοχείο έχουν γίνει πολλές συζητήσεις στο Ρέντη. Και κυρίως συζητήσεις ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές.

Ο Βασίλης Βούζας από την πλευρά του έχει δώσει στο... πιάτο την Μπεσίκτας στους παίκτες. Έχει τονίσει και κάποια σημεία που θα πρέπει να προσέξουν, αλλά έχει εντοπίσει και μία λεπτομέρεια που ίσως στο τέλος παίξει τον ρόλο της.

Γίνεται πολύς ντόρος για τα συνεχόμενα ματς του Ολυμπιακού και την αναπόφευκτη κούραση που υπάρχει στα πόδια των "ερυθρολεύκων". Ο Βούζας στην τελευταία "ανάγνωση" της τουρκικής ομάδας που έκανε, διαπίστωσε ότι η φυσική κατάσταση και οι αντοχές των παικτών της Μπεσίκτας δεν είναι και στα καλύτερα δυνατά επίπεδα. Εκτιμάει ότι υπάρχει κούραση και στην απέναντι πλευρά, όχι μόνο στους Πειραιώτες.

Ποια είναι τα τέσσερα "σημάδια" για την πρόκριση του Ολυμπιακού μέσα στην Κωνσταντινούπολη; Μία πρόκριση που αν έρθει θα αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ευρωπαϊκή ιστορία των "ερυθρολεύκων"; Ιδού...

ΤΟ "GROUP THERAPY" ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Το πρώτο "σημάδι" είναι ο όρκος νίκης που έδωσαν οι ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια του Ρέντη και της "Vodafone Arena". Ο Εστεμπάν Καμπιάσο στη συνέντευξη Τύπου έδωσε το στίγμα. Είπε ότι "πρέπει να επιτεθούμε"! Τι εννοούσε ο Αργεντινός, ο οποίος έχει κάνει τέτοιου είδους συζητήσεις και στους συμπαίκτες του; Όχι μόνο στο να προσπαθήσει να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. "Επίθεση" για τον Καμπιάσο σημαίνει στο να πηγαίνουν και πρώτοι στην μπάλα, να ρίξουν αν χρειαστεί και μια κλοτσιά παραπάνω!

Το βασικό στοιχείο λοιπόν ως προς το κομμάτι της πρόκρισης που αναζητάει ο Ολυμπιακός απόψε, είναι ότι το πιστεύουν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Το συζητούν μεταξύ τους και έχουν πεισμώσει με όλα αυτά που διαβάζουν στον τουρκικό Τύπο για το "πνίξιμο στον Βόσπορο".

Για να είμαστε ειλικρινείς, τέτοιο κλίμα δεν υπήρχε ούτε πριν από το παιχνίδι της Άγκυρας. Τότε βέβαια γνώριζαν ότι αν αποκλείονταν από την Οσμάνλισπορ, η μπάλα δεν θα έπαιρνε μόνο τον Μπέντο, αλλά και τους ίδιους τους παίκτες. Παρά την πίστη που υπήρχε και πριν από εκείνο το ματς, μπορούσε να διακρίνει ο οποιοσδήποτε το άγχος που είχαν οι "ερυθρόλευκοι".

Τώρα, πήγαν στην Κωνσταντινούπολη χωρίς στρες και άγχος. Πήγαν για να παίξουν ελεύθερα. Άλλωστε, το άγχος το έχουν οι παίκτες του Γκιουνές. Αυτοί ήταν εξ αρχής το φαβορί και εκείνοι είναι που πήραν ένα αβαντάζ από το 1-1 του πρώτου αγώνα. Κάθισαν λοιπόν και συζήτησαν με τις ώρες το τελευταίο τετραήμερο οι παίκτες μεταξύ τους. Και το συμπέρασμα που βγήκε είναι αυτό που σας περιγράφουμε παραπάνω: Έχουν πεισμώσει για τα καλά μετά απ' όσα άκουσαν από τους Τούρκους

ΤΟ ΠΡΙΜ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Όλα παίζουν τον ρόλο τους σε έναν νοκ άουτ αγώνα. Ναι μεν η δόξα και η αναγνώριση απ' όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη είναι αυτή που ιντριγκάρει άπαντες στο Ρέντη σε περίπτωση που οι "ερυθρόλευκοι" περάσουν στα προημιτελικά του Europa League, αλλά η διοίκηση φρόντισε να τους δώσει και ένα έξτρα κίνητρο.

Ο Γιάννης Βρέντζος στην επίσκεψη που έκανε το πρωί της Τρίτης (14/3) στο Ρέντη δεν πήγε με... άδεια χέρια. Ναι μεν είπε ότι δεν υπάρχει κανένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο μυαλό τους και πώς το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η πρόκριση στους "8" του Europa League, όμως, δεν έμεινε εκεί.

Ο Βρέντζος υποσχέθηκε πριμ. Κι όταν λέμε πριμ, εννοούμε για... χοντρό ποσό. Ένα ποσό που δεν είναι της ώρας να το αποκαλύψουμε. Θα το αποκαλύψουμε αν και εφόσον οι "ερυθρόλευκοι" περάσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Πάντως, να είστε σίγουροι ότι οι παίκτες "φτιάχτηκαν" ακόμα περισσότερο με το πριμ που άκουσαν. Και θα είναι πριμ που θα αφορά μόνο την πρόκριση, ό,τι και να γίνει την Κυριακή (19/3) στο ντέρμπι της Λεωφόρου.

ΤΟΥΣ "ΕΦΤΙΑΞΑΝ" ΟΙ... ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

Διαχρονικά ο Ολυμπιακός έχει φέρει σπουδαία αποτελέσματα σε έδρες που κόχλασαν και ήταν εχθρικές προς τους "ερυθρόλευκους". Μεγάλα διπλά έχει πάρει η ομάδα στην Τούμπα, στην Λεωφόρο, στην Νέα Φιλαδέλφεια, στο Χαριλάου και σε άλλα γήπεδα που ο τόπος... έβραζε για τα καλά.

Οι παίκτες του Βούζα πήγαν με ανεβασμένη ψυχολογία στην Τουρκία. Πεισμωμένοι από τα όσα είχαν πληροφορηθεί για την σιγουριά των "μαυραετών" για πρόκριση και ακόμα περισσότερο "φτιαγμένοι" από το υψηλό πριμ που υποσχέθηκε η διοίκηση.

Χθες όμως το βράδυ (15/3), αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης, έγιναν αποδέκτες έντονων αποδοκιμασιών κατά την αποχώρησή τους από τη "Vodafone Arena". Είχαν συγκεντρωθεί καμιά 50αριά οπαδοί της Μπεσίκτας και αποδοκίμαζαν έντονα. Πάλι καλά που δεν πέταξαν κάνα μπουκάλι.

Μ' αυτά και μ' αυτά οι Τούρκοι οπαδοί εν αγνοία τους "έφτιαξαν" τους παίκτες κι άλλο! Τους συσπείρωσαν ακόμα περισσότερο. Κάποιοι από τους "ερυθρόλευκους" χαμογελούσαν με το θέαμα που έβλεπαν. Κάποιοι άλλοι έλεγαν "ευκαιρία να τους βουλώσουμε τα στόματα στον αγώνα". Ακούστηκαν ωραίες ατάκες. Ατάκες που είχαμε πολύ καιρό να ακούσουμε. Για παράδειγμα, όταν πήγαιναν οι Πειραιώτες στην Τούμπα και έσπασε το τζάμι της οροφής του πούλμαν από ένα... κερί, οι παίκτες μπήκαν τρομαγμένοι στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Τώρα όμως; Μόνο τρόμο δεν ένιωσαν από τις αποδοκιμασίες των Τούρκων. Το αντίθετο θα λέγαμε...

Ο... ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΜΑΪΚΛ ΟΛΙΒΕΡ

Αρκετοί θα απορείτε και θα αναρωτιέστε για ποιο λόγο ο Άγγλος ρέφερι που θα σφυρίξει απόψε (16/3, 20.00) μπορεί να αποτελέσει το τέταρτο καλό "σημάδι" για τον Ολυμπιακό. Πρώτα απ' όλα τον συγκεκριμένο διαιτητή τον έχουν πάρει με κακό μάτι.

Ο λόγος; Ο Όλιβερ έχει βρεθεί σε 32 παιχνίδια, είτε ως πρώτος, είτε ως 4ος! Ξέρετε ποιος είναι ο απολογισμός του; 16 διπλά, 8 ισοπαλίες και 8 νίκες των γηπεδούχων. Αυτό από μόνο του φτάνει και περισσεύει για να ξεκινήσει μία ολόκληρη συζήτηση στην Κωνσταντινούπολη για τον Άγγλο διαιτητή. Τον θεωρούν με λίγα λόγια "γκαντέμη" οι άνθρωποι της Μπεσίκτας.

Κι επειδή τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν τον τρόπο τους να επηρεάζουν καταστάσεις στις ομάδες και δη σε συλλόγους επιπέδου Μπεσίκτας, ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για τον διαιτητή και στις τάξεις των παικτών του Γκιουνές. Αν αρχίσουν δηλαδή με το "καλημέρα" να γκρινιάζουν με το πρώτο σφύριγμα του Όλιβερ, καταλαβαίνετε ότι εν μέρει θα χάσουν τον προσανατολισμό τους. Οι Τούρκοι γκρίνιαζαν για το παραμικρό στο Καραϊσκάκη με τον Ολλανδό Μακέλιε. Φανταστείτε τι θα κάνουν τώρα που θεωρούν "μαυρόγατα" τον Όλιβερ.

ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ ΝΤΑ ΚΟΣΤΑ, ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ Ο ΣΕΜΠΑ

Σχετικά με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο Βασίλης Βούζας ως προς τα πρόσωπα που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει, στην προπόνηση που έγινε επί τουρκικού εδάφους δεν έδειξε πολλά πράγματα.

Παρόλα αυτά, υπάρχει η αίσθηση ότι ο Ντα Κόστα θα φάει στο... νήμα τον Αλμπέρτο Μποτία από την ενδεκάδα. Κατά συνέπεια ο Μαροκινός αναμένεται να βρεθεί στο πλευρό του Ρέτσου.

Οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν από αυτούς που έπαιξαν στο 1-1 του πρώτου αγώνα. Δηλαδή ο Βούζας προσανατολίζεται σε ένα σχήμα με Λεάλι στα γκολπόστ, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Ρέτσο και Σισοκό στην άμυνα, τους Ρομαό – Καμπιάσο στα χαφ, τον Φορτούνη μπροστά τους, τους Ελιουνούσι – Μανθάτη στα άκρα της επίθεσης και τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή. Ο δε Σεμπά που προπονήθηκε κανονικά για δεύτερη σερί μέρα, αναμένεται να δώσει λύσεις στο δεύτερο ημίχρονο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK