Το ξάφνιασμα του Λεμονή...

Με τη συμπεριφορά ποιου ποδοσφαιριστή “γοητεύτηκε” ο 57χρονος τεχνικός από το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Αχαρναϊκό στη Νίκαια.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΧΑΡΝΑΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΧΑΡΝΑΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι αγώνες με ομάδες Β΄Εθνικής για το Κύπελλο περισσότερο παραπέμπουν σε αγγαρεία παρά είναι παιχνίδια που μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για τους προπονητές.

Αμ δε... Στην περίπτωση του χθεσινού 3-0 επί του Αχαρναϊκού στο γήπεδο του Ιωνικού,oΤάκης Λεμονής είχε κάθε λόγο να τρίβει τα χέρια του. Σίγουρα δεν αποτελεί σποβαρό κριτήριο ένα ματς απέναντι σε μία ομάδα (με όλο το σεβασμό φυσικά) όπως ο Αχαρναϊκός.

Ο 57χρονος τεχνικός θέλησε να μετρήσει συμπεριφορές ορισμένων ποδοσφαιριστών του και είναι σίγουρο ότι έφυγε σοφότερος από τη Νίκαια.

ΤΟΝ "ΤΣΙΓΚΛΗΣΕ" ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ

Σίγουρα από τους κορυφαίους της χθεσινής αναμέτρησης ήταν ο Καρσελά. Όμως, άλλος ποδοσφαιριστής ήταν αυτός που του έκανε “κλικ”. Ένας άλλος παίκτης ήταν αυτός που μπήκε στο τελευταίο μισάωρο μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίας και έδειξε ότι επέστρεψε με μία διάθεση να πει ότι “είμαι κι εγώ εδώ.

Ο λόγος φυσικά για τον Εμάνουελ Εμενίκε. Δεν είναι φυσικά το γκολ που έβαλε στις καθυστερήσεις αυτό που έκανε εντύπωση στον Λεμονή.

Ο Νιγηριανός είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος. Είναι ένα παιδί που χρειάζεται μία ειδική... φροντίδα από τους προπονητές και αυτό το έλεγαν όλοι όσοι τον είχαν ζήσει στην Φενέρμπαχτσε.

Στην παρούσα φάση λοιπόν όλοι οι παίκτες πρέπει να αξιοποιηθούν και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Λεμονής. Ο κόουτς ξαφνιάστηκε ευχάριστα με την αγωνιστική συμπεριφορά του Εμενίκε, τον οποίο είχε συνεχώς από κοντά το τελευταίο διάστημα για να τον ξανακάνει για τα καλά μέλος της ομάδας...

Τι ζητάει ο Λεμονής από τους παίκτες του; Να μπαίνουν με όρεξη στα παιχνίδια, να πατάνε καλά στα πόδια τους και να μην κοροϊδεύουν, είτε πρόκειται για επίσημα, είτε για φιλικά, είτε για παιχνίδια τύπου Αχαρναϊκού.

Ο Εμενίκε τον ενθουσίασε με το γεγονός ότι μετά από 25 μέρες μπήκε στους αγώνες και έδειξε την απαιτούμενη διάθεση έστω και σε ένα ματς Κυπέλλου κόντρα σε μία ομάδα Β΄Εθνικής.

Γύρισε πίσω να καλύψει σε δύο-τρεις περιπτώσεις, δεν περίμενε την μπάλα στα πόδια του, αλλά έκανε τις απαραίτητες κινήσεις για να ανοίξει χώρους και στους συμπαίκτες του να πατήσουν περιοχή. Γενικότερα ήταν εώς έναν βαθμό ο Εμενίκε που ήθελε ο Λεμονής και σίγουρα ενόψει Λεωφόρου έχει έναν επιπλέον “πονοκέφαλο” για να αποφασίσει σε ποιον θα δώσει τη φανέλα του βασικού φορ.

ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ Ο ΚΑΡΙΜ, ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ Ο ΤΖΟΥΡΤΖΕΒΙΤΣ

Αυτή τη στιγμή ο Ανσαριφάρντ είναι το μεγάλο φαβορί για να ξεκινήσει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Και την ίδια στιγμή, ο Ούρος Τζούρτζεβιτς είναι το φαβορί για να βρεθεί... εκτός 18άδας.

Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα για τον Σέρβο επιθετικό, ο οποίος και στο ματς με τον Αχαρναϊκό παρότι ήταν κινητικός, λες και η τύχη τού έχει γυρίσει την πλάτη και σε δύο σοβαρές περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο, δεν μπορούσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Εξακολουθεί να βρίσκεται σε παρατεταμένη περίοδο ντεφορμαρίσματος...

Μ' αυτά και μ' αυτά, ο Ανσαριφάρντ αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού στην Λεωφόρο και στον πάγκο να κάτσει ο Εμάνουελ Εμενίκε. Απομένουν όμως δύο προπονήσεις εώς το ντέρμπι για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Η αλήθεια είναι ότι ο Λεμονής εξ αρχής ήθελε να έχει τον Εμενίκε στην Λεωφόρο, είτε από την αρχή, είτε ως μία λύση από τον πάγκο. Το μίνι τεστ με τον Αχαρναϊκό το πέρασε, αλλά θα πρέπει να το αποδείξει και στις δύο προπονήσεις που ακολουθούν στο Ρέντη...

News 24/7

24MEDIA NETWORK