Αλμέιδα, ο Ιγκουαΐν της ΑΕΚ και Τσιγκρίνσκι ο νέος Γκαμάρα

Ο Ευάγγελος Μίχος γράφει για την ΑΕΚ που κόντρα στην Ξάνθη θύμισε ...Γιουβέντους , για τις μεταγραφές της που της έδωσαν ποιοτική “αναβάθμιση” καθώς και για το “μήνυμα” πρωταθλητισμού που έστειλε “απαντώντας” άμεσα και στον...ΠΑΟ της Λιβαδειάς.

Αλμέιδα, ο Ιγκουαΐν της ΑΕΚ και Τσιγκρίνσκι ο νέος Γκαμάρα
Αλμέιδα ACTION IMAGES PRESS AGENCY

H AEKσήμερα το μεσημέρι “ντύθηκε”...Γιουβέντους και ο Αλμέιδα με την σειρά του...Ιγκουαΐν!! Δυο γκολ μέσα σε έξι λεπτά (5΄ και 10΄) χθες στο Τορίνο ο “χοντρός” της (ιταλικής)“Μεγάλης Κυρίας”, ισάριθμα σε 9 λεπτά ( 7΄ και 15΄) στο ΟΑΚΑ ο “χοντρός” της (ελληνικής) Μεγάλης Κυρίας (συμπτωματικά τόσο του Αργεντινού, όσο και του Πορτογάλου τα δεύτερα τους ήταν γκολ άρες)! Με την Γιούβε να καθαρίζει από τον ημίχρονο 3-1 την Σασουόλο και την Ενωση με το ίδιο σκορ την Ξάνθη στο πρώτο 45λεπτο(μοναδική διαφορά πως έβαλε ακόμη ένα στην επανάληψη).

Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο η ώρα(...πρώτη απογευματινή),στο να παρακολουθήσουμε μια...ροκ ποδοσφαιρική παράσταση, είμαι βέβαιος πάντως ο τι ελάχιστοι θα πόνταραν πριν από την έναρξη στοίχημα...4-6 γκολ , κυρίως δε ...over3,5 γκολ στο ημίχρονο και μάλιστα θα πληρωνόντουσαν στο 15λεπτο. Πόσο μάλλον με δύο ...συντηρητικούς κόουτς, όπως είναι απριόρι οι Κετσπάγια, Λουτσέσκου...

Τρελό ματς,αυτό δηλαδή που χρειαζόταν για να στήσουν πάρτι στο ΟΑΚΑ οι χιλιάδες “κιτρινόμαυροι” που πήγαν για να πάρουν μια ...πρώτη γεύση κατά πόσο πιο ποιοτική και ανταγωνιστική(μέχρι τέλους) στην διεκδίκηση του τίτλου έχει γίνει φέτος η ομάδα τους σε σύγκριση με πέρσι ( που έπιασε το ταβάνι της, κάνοντας και την σχετική υπέρβαση – κατάκτηση Κυπέλλου). Και η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ του Κετσπάγια με εντυπωσίασε, δεν περίμενα να μπει τόσο εμφατικά στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, με τους παίκτες της( λες και είχαν δει τους ανταγωνιστές τους,του Παναθηναϊκού, το προηγούμενο βράδυ και θέλησαν να τους...απαντήσουν: “3άρα εσείς,4άρα εμείς”)να “κραυγάζουν” από το ξεκίνημα του αγώνα πως πάνε για να σηκώσουν την κούπα!!

Θα μου πει κάποιος πως η ανασταλτική λειτουργία της Ξάνθης ήταν ...τραγική. Με αμυντικούς για...τα πανηγύρια, αν κρίνουμε από τα “δώρα”τους στην διάρκεια του αγώνα( με την κορυφαία γκάφα της χρονιάς να γίνεται στο 1-0). Δεν θα διαφωνήσω αλλά σε σχέση με τον Λεβαδειακό που αποδείχθηκε πραγματικός σάκος του μποξ για τον Παναθηναϊκό, η Ξάνθη προσπάθησε να αντιδράσει, πίεσε στην κατοχή των γηπεδούχων, κέρδισε χώρο, έκανε και έχασε ευκαιρίες. Θέλω να πω ο τι ο βαθμός δυσκολίας της συγκεκριμένης αναμέτρησης ήταν πολύ μεγαλύτερος για την ΑΕΚ από τον αντίστοιχο του Παναθηναϊκού χθες στην Λιβαδειά.

ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ:η φετινή ΑΕΚ με βάση της εικόνα και τους πρωταγωνιστές της στην πρεμιέρα, έστειλε σαφέστατο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως έχει “αναβαθμιστεί”. Έχουμε και λέμε:

Στην θέση Νο 1:ο Ανέστης κάτω από τα δοκάρια προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια, είχε δύο, τρία εντυπωσιακάstopκαι έδειξε βελτιωμένος (πιο δουλεμένος και με καλύτερη αυτοσυγκέντρωση) από τον περσινό ...Ανέστη.

Στο κέντρο της άμυνας:ο Τσιγκρίνσκι ήταν απολαυστικός. Έκοβε τα πάντα, μοίραζε σωστά για να βγαίνει από πίσω η μπάλα, βρισκόταν και σε θέση βολής ( όπως στο 59΄ που μετατράπηκε σε σεντερ φορ αλλά του στέρησε το γκολ με εντυπωσιακή απόκρουση ο Ζίφκοβιτς). Ο Ουκρανός με το “καλημέρα” έδειξε πως υγιής και με διάρκεια, θα αποτελέσει τον ηγέτη που έψαχνε για την άμυνα της η ΑΕΚ ( ο νέος...Γκαμάρα, ισως) και πιθανότατα μέσα στους δύο καλύτερους στόπερ του πρωταθλήματος. Κυρίως έδειξε σήμερα τα προσόντα εκείνα που ανάγκασαν πριν από χρόνια την Μπαρτσελόνα να πληρώσει έναν σκασμό λεφτά για να τον πάρει...

Στα φτερά:ο Πατίτο έβγαλε τρεις μπαλιές -ασίστ, οι δυο κατέληξαν δίχτυα και η άλλη βρήκε δοκάρι. Ανακατωσούρας, που διαθέτει το απρόβλεπτο, βγάζει σωστές σέντρες και έχει το ένας εναντίον ενός. Δηλαδή διαθέτει το πακέτο που έλειπε πέρσι από την ΑΕΚ, του ποιοτικού ακραίου που θα κάνει την προσωπική ενέργεια. Τον Πατίτο βέβαια θέλω να τον δω και σε πιο “σκληρά” ματς, κόντρα και σε πιο κλειστές άμυνες. Κυρίως δε να τσεκάρω την σταθερότητά του. Γιατί και ο Μπουονανότε την περασμένη σεζόν, σε αντίστοιχα ματς στο ΟΑΚΑ, είχε σπουδαίες εκλάμψεις αλλά συνολικά τίποτα το ιδιαίτερο. Μόνο που η φετινή ΑΕΚ έχει προσθέσει στα φτερά της και τον σπουδαίο Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο που έλειψε σήμερα...

Στην θέση Νο 9:ο Αλμέιδα της προηγούμενης 2ετίας έμοιαζε με φορ λίγο πριν από την...σύνταξη. Παίζοντας σε 4 ομάδες, σε 3 διαφορετικά πρωταθλήματα σημείωσε μόλις 5 γκολ. Και στην πρεμιέρα του στην ΑΕΚ έβαλε μαζεμένα 2!! Το ιδανικό ξεκίνημα δηλαδή, που σίγουρα το είχε ανάγκη ενόψει της συνέχειας ο Πορτογάλος.

Αν ο Αλμέιδα “αναστηθεί” στην ΑΕΚ, θυμηθεί την σούπερ σεζόν και τα γκολ του της τελευταίας χρονιάς του στην Μπεσίκτας ( πριν από 3 χρόνια), τότε και το σύνθημα “Ουγκο-Ουγκο, γλέντα τους Ούγκο...” θα γίνει...viralκαι η ΑΕΚ μπορεί να πάρει τον τίτλο στην καλύτερη και να δώσει μάχη για την διεκδίκησή του μέχρι τέλους στην χειρότερη! Ο σημερινός Αλμέιδα πάντως είναι ο στραικερ που χρειάζεται μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πατίτο κερνούσε, Αλμέιδα... έπινε

News 24/7

24MEDIA NETWORK