Ο ΠΑΟΚ δεν εκδικείται τον... Παναθηναϊκό

Η απόφαση του Ιβάν Σαββίδη για το "hands off" σε παίκτες του Παναθηναϊκού που μπορούν να κάνουν προσφυγή έχει μεγάλη διαδρομή μέχρι τελικά να γνωστοποιηθεί και δημοσίως. Γιατί ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ επέλεξε, όντας σε θέση οικονομικής ισχύος να μη κάνει ο,τι το 2011 ο Παναθηναϊκός με τον Βιτόλο, και το 2003 η ΑΕΚ με τον Οκκά και ο Ολυμπιακός με τον Καφέ και τον Γεωργιάδη, και μάλιστα απέναντι στον Γιάννη Αλαφούζο, με τον οποίο είναι «απέναντι».

Ο ΠΑΟΚ δεν εκδικείται τον... Παναθηναϊκό
alafouzos savidis EUROKINISSI

Η τοποθέτηση του Ιβάν Σαββίδη προς τους συνεργάτες του, με αφορμή την περίπτωση Χουλτ, δεν θα πρέπει να περάσει στα "ψιλά". Ίσως χρειαστεί χρόνος για να πάρει τη θέση της στην ιστορία. Αν τη δει κανείς αποστασιοποιημένα, αποτελεί μια απόφαση - σημείο αναφοράς και συζητήσεων από τώρα και για τα επόμενα χρόνια.

Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΡΕΒΑΝΣΙΣΜΟΥ

Δεν είναι δύσκολο να αφουγκραστείς την τάση μερίδας των φιλάθλων του ΠΑΟΚ εδώ και λίγο καιρό. Μια τάση που έχει στοιχεία ρεβανσισμού. Εκδικητικότητας. Ικανοποίησης του αισθήματος " μάχαιραν ἔδωκας, μάχαιραν θα λάβεις".

Και θα το πω και κάπως... αλλιώς, όπως το άκουσα να το περιγράφει φίλος του ΠΑΟΚ, με τόνους γλαφυρότητας, πλην της εκδικητικότητας, στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης. " Εμένα, ρε φιλαράκι, ξες τι θα με φτιάξει; Εγώ φαντάζομαι τον Ιβάν να περνάει έξω από τα γραφεία του Παναθηναϊκού με την αμαξάρα του, να βλέπει απέξω μαζεμένους τους παίκτες που έχουν κάνει προσφυγή να περιμένουν μπας και πάρουν κανα ευρώ από τα χρωστούμενα, να κατεβάζει το τζάμι και να λέει στον Χουλτ, τον Μολέδο, σε όποιον τραβάει η ψυχούλα του τέλος πάντων «έλα μέσα παλικάρι μου...» να φεύγει για Θεσσαλονίκη και να λέει «μάγκες... το «ΠΑΟΚάκι» που το ρημάζατε όταν ήταν γονατισμένο, ξεχάστε το".

Ναι, υπερβολικό, 101% γραφικό, αλλά...

Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΡΕΒΑΝΣΙΣΜΟΥ

Το 2003, στο τελευταίο καλοκαίρι του Γιώργου Μπατατούδη, όταν στον κυπελλούχο ΠΑΟΚ είχαν δανειστεί για ένα έχουν ένα μαντίλι να κλάψουν, ο Γιάννης Οκκάς συνέχισε την καριέρα του στην ΑΕΚ και οι Γιώργος Γεωργιάδης - Παντελής Καφές στον Ολυμπιακό. Όσες ιδιαιτερότητες και αν είχε η κάθε περίπτωση ξεχωριστά, η ουσία είναι πως και οι τρεις είχαν δικαίωμα προσφυγής και το άσκησαν έχοντας εξασφαλίσει το επόμενο βήμα στην καριέρα τους.

Το 2011, όταν ο ΠΑΟΚ περνούσε μια βαθιά κρίση στο φινάλε της εποχής που ορίζεται ως "εποχή Ζαγοράκη", ο Βίκτορ Βιτόλο έφευγε άρον - άρον από τη Θεσσαλονίκη και κατέληγε στον Παναθηναϊκό, κάνοντας χρήση του δικαιώματος προσφυγής μετά από "υπόδειξη" των "πρασίνων". Μέσες - άκρες, αυτός ήταν και ο αντίλογος που εκφράστηκε προς τον Ιβάν Σαββίδη όταν εκείνος είπε στους συνεργάτες του πως " την δύσκολη φάση που περνάει σήμερα ο Παναθηναϊκός, εμείς δεν θα την εκμεταλλευτούμε και οφείλουμε να δείξουμε σεβασμό. Παρότι έχουν καλούς ποδοσφαιριστές, αν προτεραιότητά μας είναι να αποκτήσουμε κάποιον από αυτούς, θα το κάνουμε καταθέτοντας προσφορά".

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΑΒΒΙΔΗ - ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ

Θα μπορούσε κάποιος να το πάει ακόμα ένα βήμα παραπέρα και μετά την αναφορά στις περιπτώσεις που οι τρεις μεγάλοι της Αθήνας κατασπάραξαν τις σάρκες του ΠΑΟΚ όταν μυρίστηκαν αίμα, να προκαλέσει τον Ιβάν Σαββίδη με πολύ απλό τρόπο. Με ένα ονοματεπώνυμο. Γιάννης Αλαφούζος. Ακόμα και χθες, καλά πληροφορημένες πηγές εντός ΠΑΟΚ έλεγαν πως " οι σχέσεις Σαββίδη – Αλαφούζου είναι κάκιστες, ίσως και λίγο... περισσότερο από αυτό".

Μάλιστα, λόγω αυτών των σχέσεων, είχε δημιουργηθεί μια έντονη φημολογία προς την αντίθετη από την απόφαση που τελικά γνωστοποίησε στους συνεργάτες του ο Ιβάν Σαββίδης, σύμφωνα με την οποία, ο ΠΑΟΚ θα κινούταν για ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού μόνο και μόνο αν ήταν σίγουρο πως δεν θα έφτανε ούτε ένα Ευρώ στα χέρια του Γιάννη Αλαφούζου.

Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Αρκετοί ίσως να έμειναν στον τίτλο των κειμένων που κυκλοφόρησαν από την ώρα που έγινε γνωστή η ατάκα του Ιβάν Σαββίδη. Ακόμα κάποιοι μπορεί να τη διάβασαν και να μην στάθηκαν στο τρόπο με τον οποίο είναι καταγεγραμμένη. Δεν είναι τυχαίο πως ο Ιβάν Σαββίδης έχει διαχωρίσει τον Παναθηναϊκό από τον Γιάννη Αλαφούζο. Για τον μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά. Υπάρχει απόφαση για " σεβασμό στον Παναθηναϊκό" διότι " περνάει δύσκολη φάση".

Ο σεβασμός αφορά ένα σωματείο που αντιμετωπίζει δυσκολίες. Μπορεί με τον άνθρωπο που οδήγησε τον Παναθηναϊκό στις δυσκολίες, ο Σαββίδης να έχει κάκιστες σχέσεις, αλλά τελικά αυτό πήγε στην άκρη. Θα μπορούσε το όλο σκηνικό να επηρεαστεί από τις σχέσεις Σαββίδη - Αλαφούζο όμως ο Σαββίδης λειτούργησε ως θεσμός. Πήρε μια απόφαση ως πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ απέναντι στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Και αυτό δεν μπορεί να περάσει στα "ψιλά". Γι' αυτό και δεν έχει σημασία αν ο Χουλτ ή ο κάθε Χουλτ κάνει ή δεν κάνει για τον ΠΑΟΚ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK