Αν το κάνει κι αυτό...

O Αντώνης Τσακαλέας σχολιάζει τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που ζημιώνουν τον "Δικέφαλο" και ελπίζει πως ο μεγαλομέτοχος του "Δικεφάλου" θα μπορέσει να... περιφρουρήσει την Τούμπα.

Αν το κάνει κι αυτό...
INTIME SPORTS

Από το απόγευμα της Παρασκευής (2/10), ο Ιβάν Σαββίδης έβαλε ακόμα πιο ψηλά τον πήχη, όσον αφορά τις δεσμεύσεις του απέναντι στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Ο ίδιος ξέρει καλά πως οι δηλώσεις μένουν. Και αυτά οι δηλώσεις ήταν που τον ακολουθούν από τον Οκτώβριο του 2012, όταν για πρώτη φορά βρέθηκε απέναντι σε ανοικτά μικρόφωνα, αρχικά σε δημοσιογράφους και στη συνέχεια στους φίλους του ΠΑΟΚ. Και από τότε λέει, και λέει, και λέει.

Άργησε, αλλά έκανε. Τα υποσχέθηκε το 2012, και τα έκανε το 2015. Μιλούσε πολλές φορές για χρέη του ΠΑΟΚ προς το δημόσιο. Για αυτό το βαρίδι που συνεχώς έλεγε πως θα το βγάλει από τις πλάτες του ΠΑΟΚ.

"Τα χρέη του ΠΑΟΚ είναι δικά μου χρέη" είχε πει. Και ο ΠΑΟΚ δεν έχει χρέη. Ο Σαββίδης πήγε ένα ωραίο πρωί στην εφορία, με μια απόδειξη κατάθεσης περίπου 10,8 εκ. Ευρώ, και τη παρέδωσε. Εκείνη ήταν η στιγμή που πήρε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Οριστικά και αμετάκλητα. Ναι, με ομολογιακό δάνειο από εταιρίες συμφερόντων του, αλλά πλέον η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δε χρωστά στο δημόσιο.

Η ημέρα που απογοητεύτηκε ο Σαββίδης

Και πήγε στο γήπεδο, στο πρώτο παιχνίδι μετά την αποπληρωμή χρεών, και απογοητεύτηκε. Πίστευε πως το γήπεδο θα είναι γεμάτο, και άπαντες θα τον χειροκροτούν. Όλα αυτά σε μια εποχή που αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ παράπαιε. Ο Σαββίδης, εκείνη τη μέρα απογοητεύτηκε. Κάλεσε όλους τους συνεργάτες του και ρωτούσε για ποιο λόγο δε γέμισε το γήπεδο.

Δεν μπορούσε να αποδεχθεί πως η αποπληρωμή των χρεών δε μπορεί από μόνη της να πανηγυριστεί αν δεν υπάρχει υπόβαθρο, αν δεν υπάρχει ομάδα.

Στο ποδόσφαιρο, τίποτα δεν μπορεί να είναι πάνω από την εικόνα της ομάδας στο γήπεδο. Αυτό που βγαίνει στο χορτάρι, εκεί που δεν κρύβεται τίποτα.

Τώρα, που στο αγωνιστικό του κομμάτι, ο ΠΑΟΚ δείχνει σε όλους πως όλα έχουν αλλάξει, πως υπάρχει ένα πλάνο, μια δομή, μια ιεραρχία, τώρα που μέσα στο γήπεδο εμφανίζεται μια ομάδα που έχει συγκεκριμένο τρόπο σκέψης, έχει αρχή, μέση, τέλος, όλα τα υπόλοιπα έρχονται στο φως.

Το μοναδικό πρόβλημα

Σε ένα ΠΑΟΚ που παράπαιε αγωνιστικά, σε έναν ΠΑΟΚ που θα είχε και άλλα προβλήματα, ένα "ντου" σε παιχνίδι θα αποτελούσε ένα από τα προβλήματά του.

Ήρθε η ώρα, και την έφερε ο Ιβάν Σαββίδης, που το σκηνικό που έγινε το βράδυ της Πέμπτης είναι το μεγαλύτερο, και ίσως το μοναδικό πρόβλημα που απέμεινε.

Ο Σαββίδης υποσχέθηκε πως θα πληρώσει τα χρέη. Τα πλήρωσε τον Μάιο του 2015. Υποσχέθηκε πως θα αλλάξει όλο το αγωνιστικό τμήμα, τη δομή του, τις αρχές του. Το έκανε το καλοκαίρι του 2015 και ήδη φαίνεται. Με τη πλέον χαρακτηριστική φράση από τότε που ανέλαβε τα ινία του ΠΑΟΚ, είπε πως θα τελειώσει τους "μπαχαλάκηδες".

Αν το κάνει και αυτό, δε θα μπορεί κανείς να πει τίποτα. Κανείς και τίποτα. Για μια ομάδα που αν γκουγκλάρεις "εισβολή οπαδών ΠΑΟΚ στο γήπεδο" θα βρει ένα σωρό καταχωρήσεις, με διαφορετική ημερομηνία, αυτό το "είναι το τέλος για εκείνους" που ανέφερε στην τοποθέτησή του, ναι, μοιάζει με δήλωση πολιτικού.

Προσωπικά, αρχίζω και τον πιστεύω. Δεν μπορώ να δεχθώ πως έχει τη δύναμη να στήσει έναν ΠΑΟΚ έτοιμο για εκτόξευση, και δεν μπορεί να περιφρουρήσει τη Τούμπα. Δεν γίνεται.

Έκανε όσα υποσχέθηκε

Έλεγε πως θα πληρώσει τα χρέη. Αμφισβητήθηκε. Το έκανε. Έλεγε πως θα φέρει μεγάλους παίκτες στον ΠΑΟΚ. Αμφισβητήθηκε. Το έκανε. Τώρα λέει πως θα τελειώσει τους "μπαχαλάκηδες". Είναι στο χέρι του να το κάνει πριν καν προλάβει να αμφισβητηθεί. Αν το κάνει και αυτό, θα του βγάλουν το καπέλο όλοι. Και κυρίως όλοι εκείνοι που δεν τους αδικεί κανείς που έλεγαν πως "έλα μωρέ, ξέρεις πόσο χρόνων ήμουν όταν τα άκουγα αυτά;"

Και στην τοποθέτησή του, έτσι τελειώνει. "Είναι μια υπόσχεσή μου προς τους πραγματικούς οπαδούς και φιλάθλους μας, ότι θα είναι περήφανοι μα και ασφαλείς στην Τούμπα. Και μέχρι σήμερα εκπληρώνω όλες τις υποσχέσεις μου".

Αν ο Σαββίδης τα καταφέρει και σε αυτό το τομέα, τότε το 2015 θα είναι το σωτήριο έτος για τον ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη:

Σαββίδης: "Αυτό είναι το τέλος τους"

News 24/7

24MEDIA NETWORK